Çok Kitap Okuyanlar mı daha bilgili olur yoksa Çok Gezenler mi?

AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
133444


Sizce; kültür ve diğer önemli unsurlar açısından; çok kitap okuyan kitap sevdalıları mı daha bilgilidir yoksa sürekli Dünya’yı dolaşan gezginler mi?


Bana göre çok kitap okuyanların birkaç avantajı:
  • Genel bilgi seviyeleri yüksek olur, birçok konu hakkında bilgi sahibi olurlar.
  • Zihinleri hızlı çalışır, kendilerini kelimelerle çok iyi bir şekilde ifade edebilirler.
  • Hayatlarında karşılaşacakları herhangi bir olaya, mücadeleye ve benzeri duruma karşı okudukları çeşitli kitaplar sayesinde ön bilgi edinerek hazırlıklı olurlar.
  • Çok kitap okuyan kişilerin birçoğu kitaplardan bilgi almaktan çok eğlenmeyi sevdikleri için okuyorlar, kitaplar onlara bir macera gibi geliyor. Bu sayede canları sıkılmıyor ve hayal dünyaları geniş oluyor.

Bana göre çok gezenlerin birkaç avantajı:
  • Birbirinden farklı yerleri gezdikleri için kültür bakımından oldukça fazla bilgiye sahip oluyorlar.
  • Gezdikleri sırada yeni hobiler edinip, var olduklarını bile bilmedikleri inançlar ve bunun gibi kavramlar hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
  • Hayata pozitif bakabilme ve daima mutlu olabilme konusunda yeteneklere sahip oluyorlar.
  • Gezdikleri herhangi bir yere özel yemeklerin lezzetlerini tadabilme ve onlar hakkında şaşırtıcı bilgi edinme şansına sahip oluyorlar.



Peki, sizin düşünceleriniz neler? Hangi konularda çok kitap okuyanlar ya da çok gezenler daha bilgilidir? Yorumlarınızı eksik etmeyin!
 


AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali
Yıllarca farklı farklı şehirlerde yaşamış birisi olarak, bu sorunun yanıtını tecrübe etme şansı yakaladım. Kısaca öğreneceğin bilgiye göre değiştiğini söyleyebilirim. Özellikle belirli bir mevkinin kültürünü (destan, halk oyunu, yemek, ağız, deyim vs.) doğrudan tanıma şansın ve üst üste yaşamının içerisinde denk gelme durumun olduğu için unutmuyorsun; ek olarak o memleketli olan tek bir kişinin aktardığı ve yanlış bildiği bilginin de doğrusunu öğrenebiliyorsun çünkü aynı memleketli olan çok kişi ile beraber yaşamış oluyorsun. Şehrin müzelerini gezebilir, tarihi kişilerin adlarının verildiği parklardaki levhaları okuyabilirsin fakat teknik bilginin ulaşılabilirliği konusuna gelince işler değişiyor; bir bilgiyi işin ehli olan ustalardan veya kitaplardan öğrenmek dışında bir seçeneğin olmadığını görmüş oluyorsun. Ben ailemin memuriyeti dolayı yer değiştiren birisiydim fakat herkesin böyle bir şansı olmuyor -evet ben buna şans diyorum çünkü bana çok şey kattı- o yüzden kitaplara sarılmak en kısa ve en doğru bilgi edinme yöntemlerinden birisi olmuş oluyor. Buna rağmen unutmamak gerek ki; eski kitapların arasında, günümüzde değişmiş fakat o gün için doğru olan bilgilere ulaşma ihtimalin olacaktır, edindiğin bilginin yanlış olması, bilmemene eşit olmasa bile gün geldiğinde seni zora sokabilir.
 

Mr_Obliviate

Play.BlokDunyasi.Net
Mesajlar
1,002
En iyi cevaplar
18
Beğeniler
749
Puanları
1,480
Ruh hali
Gezgin bi kadının konferansını dinlemiştim. İkisi de demişti karşılaştırılamaz demişti. Zaten hiç bişe anlamamıştım o konferanstan.
 

Devil.Trigger

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
10
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
7
Puanları
90
Mantık olarak, her yeri gezemez her şeyi tecrübe edemezsin. Ancak okuyarak bilgi edinebilirsin.
Okumayı sadece kitap okumak gibi düşünmeyin belgesel izlemek bile bu kritere giriyor
Gezmek iste tecrübe etmek

Bunlara göre kesinlikle çok okuyan, mantıken
 

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
Mesajlar
121
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
955
Puanları
590
Ruh hali
Ikiside degil

21. Yüzyilda interneti dogru kullanan bilgili oluR
 

Üst