CPU overclock

ununbium

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
5.5 Ghz'i görünce kahkaha attım :D
Hocam siz biliyormusunuz benim ne durumda 4.8'de kullandığımı sıvı azot deneyimim bile oldu fakat ciddi anlamda gördüğüm en yüksek değer 6.3 Ghz oldu :lol:
5.5'de sıvı soğutmanın babası gelse olmaz...

LN2 şart oluyor ha belki 5.2-5.4 olabilir oda CPU sağlam gelir yoksa GHZ şu kadar şu kadar oc olur diye bir durum yok misafirim olun gelin siz yapın 5.5 görelim :D

O kadar tecrübem oldu Q6600 3770K 3570K 4770K 8150 8350 4100 2600K 2500K ve o değerlerinm hiç birini göremedim ha saydılarımdan OC yapmadıklarım var 2600 ve 3770K'ya OC yapmadım ama diğerlerini voltaj vermeden en azından OC yaptım işler o kadar basit değil ram'lerin hızları timing değerleri...

Umarım anlatabilmişimdir 120mm PP durumdaki (fanlar sağlam fanlarıma laf ettirmem :lol:) bir soğutucu ile 4.8 mucize insanlar H110 ile görüyor o hızları.
Zaten çok elektrik çeken bir CPU :)

Düzenleme ; 4790K sorunlu değişimde bir arkadaşa sorduk gelen çok varmış 4790K'dan bizimde başımızı ağrıttı.
Pardon da sıvı azotu nereden buldunuz.. O öyle kolayca alabileceğiniz birsey değil.

Forumda birşeyi sormadan önce google kullanın. Bu bir imzadır genele söylenmiştir. Tapatalktan giriyorum.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Pardon da sıvı azotu nereden buldunuz.. O öyle kolayca alabileceğiniz birsey değil.

Forumda birşeyi sormadan önce google kullanın. Bu bir imzadır genele söylenmiştir. Tapatalktan giriyorum.
Hayır LN2 bulmak çok zor bir iş değil dewar tüpünü bulmak zor. :lol:
Geçmiş 1-2 sene önce babamlar bu sinai ve tıbbi gazları korumak için yurt dışından ithal edip bu işe girecekti özellikle tıbbi ürünler vs.
İş olmadı fakat benim elime 12L'lik dewar geçti :D
Sıvı azotu'da bulmak zor değil yanlış hatırlamıyorsam litresi 4$ filandı babama baya ısrar ettim ikna oldu fakat bloğu bulana kadar anam ağladı ^_^
Profesyonel değilim yani sadece bir kere yapma şansım oldu. :)

Zetoxman

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Hayır LN2 bulmak çok zor bir iş değil dewar tüpünü bulmak zor. :lol:
Geçmiş 1-2 sene önce babamlar bu sinai ve tıbbi gazları korumak için yurt dışından ithal edip bu işe girecekti özellikle tıbbi ürünler vs.
İş olmadı fakat benim elime 12L'lik dewar geçti :D
Sıvı azotu'da bulmak zor değil yanlış hatırlamıyorsam litresi 4$ filandı babama baya ısrar ettim ikna oldu fakat bloğu bulana kadar anam ağladı ^_^
Profesyonel değilim yani sadece bir kere yapma şansım oldu. :)
Beki 1 lt sıvı azotu nereden bulabiliriz ?

xxxyağızxxx

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
OC'yi sakın kaçırma bütün masraflarına yazık olur.

Hızı yavaş yavaş arttır, bios'tan yapmanı tercih ederim ve yaparken diyelim cpu hızı normalde 3 GHz, onu 3.10 yap PC'yi yeniden başlat bir dene, 3.20 yap yeniden başlat bir dene, ve böyle böyle 5 GHz kadar dene ama 5 GHz olsa pek iyi olmaz çünkü ömrünü kısaltırsın cpu elinde kalır.
katılıyorum pc nin ömrünü azaltırsın

mciltrot34

International Rias Fanclup President
En iyi cevaplar
1
AMD ile İntelin GHZ değerlerini karşılaştırman çok saçma olmuş, genelde AMD'nin ghz değerleri genelde yüksek olur fakat i7 serisine rakip işlemcisi yok.
Söylediğin doğrudur fakat önbelleğide hesaba kat. Ben zaten i7 yerine bir 8350 alırsam bana fazlasıyla yetecektir o yüzden genellikle yüksek bütçelilere i7 4770K tercih ediyorum orta-ve düşüklere genellikle FX 6300 Yada FX 8320 Biraz daha para koyabilecekse 8350 Aldıttırıyorum ki Bu Zaten Genellikle Herkeze Yeten Bir Işlemci Yani Paranı Boşa Harcayıp i7 Almak Yerine Paranı 8320'ye Harcayıp Yanınada Mis Gibi Ekran Kartı Çekersinki Zaten Şu An Piyasada FX 6300'e Bile Darboğaz Yapacak Ekran Kartı Yok :). Ama dediğin mantıklı AMD aşırı derece GHz ve Önbelleğe fazla önem veriyor ama genellikle karşılığınıda alıyoruz zaten :).

I3eyazCrafter

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Intel sadece paraya bakan bir firma. Adamlar Pentium, i3, i5, i7 gibi serilerin modellerini çıkartıp duruyorlar. Bu Intel işlemcilerin hem önbellekleri ve GHz'leri düşük hem de fiyatları yüksek. Bence en iyisi AMD'dir. Ben AMD Athlon X2 Dual Processor 5200+ (2.70 GHz) kullanıyorum, diyeceksiniz o artık çöp at gitsin falan falan... Ama hiç ısınma sorunu yok, 2012-2013 oyunlarını rahatlıkla oynatabiliyor. Eğer oyun için bir işlemciye OC yapılıyorsa işlemciye yazık ediyorsunuz demektir.

Oyunlarda en önemli faktör ekran kartıdır, eğer oyunları düzgün oynamak istiyorsanız R9 veya R7 gibi bir ekran kartı alın ve sıvı soğutma desteği ile OC yapın.
[DOUBLEPOST=1408781565,1408781282][/DOUBLEPOST]
Deneyeceğim fakat CPU yanarsa yılbaşına kadar macbook ile idare etmek zorundayım :(
Ya bir şey derdim de forumdayız... Macbook niye kullanıyorsun ? Onu sat gitsin yerine çok istiyorsan i7 4770k işlemcili, 6-8 GB Ramli, R9 280 DUAL-X ekran kartı bir PC topla ve sıvı soğutmayla ekran kartına (DİKKATINI ÇEKERİM SADECE EKRAN KARTINA) OC yap. Watch Dogs,
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
falan hepsini sorunsuz oynatır.

Macbook pişmanlıktır gerisi heyecandır...

Zetoxman

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Macbook pismanlik felan degil bence fazlasiyla memnunum oyun icin degilde gunluk kullanim okul islerim ve yurtdisi gezilerim icin kullaniyorum :)
Ayrica yilbadina 4770k ile r9 290X2 almayi dusunuyorum. (umarim dogru yazdim)

Ilk kez tapatalk kullaniyorum yazim hatalarimdan dolayi ozur dilerim daha nereden alinti yapacagimi bile cozemedim :(