FFHD
orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
- En iyi cevaplar
- 21
2 ay önce 30 Mayıs 22.22'de fırlatılan Crew Dragon kapsülü içinde 2 astronotla birlikte ISS'e(Uluslararası Uzay İstasyonu) sağ salim ulaşmıştı ve DragonX görevinin ilk aşaması başarıyla tamamlanmıştı. Ben de canlı olarak uçuşu izliyordum, gerçekten çok heyecanlandığımı söyleyebilirim. Astronotlar orada 2 ay kadar kısa bir süre kaldıktan sonra dün itibariyle 19 saatlik bir uçuşla Dünya'ya ayak bastılar. O yayını da Barış Özcan vesilesiyle izleme fırsatı buldum. Yayın tekrarını izlemek isteyenler spoyler içerisindeki linkten izleyebilirler.
SpaceX'in son yıllardaki başarısı göz ardı edilemez durumda ve bu görevle birlikte hem tarihe geçtiler hem de ticari uzay çağı ve astronot taşımacılığı resmen başlamış oldu. Tabi, bu astronot taşımacılığı görevlerini yapan ekip sadece SpaceX olmayacak. Yakın bir tarihte, 2024'te NASA'da Ay'ın kuzey kutbuna insanlı uçuş denemesi gerçekleştirecek ve Ay'a ayak basanlar bu sefer kadınlar olacak. Tarihte 10 kişi Ay'a ayak basmasına rağmen hepsi erkekti ve hiçbiri kadın değildi. Bu yüzden bu görev büyük bir önem taşıyor.
Peki, siz bu ticari uzay çağıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi merak ediyorum. İyi forumlar dilerim!