AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali

2.png


CS GO Başlatamıyor

Merhabalar sayın forum halkı! Yeni bir konu ile karşınızdayım.
Bu konumda CS GO'nun açılmama, başlatılamama gibi sorunların çözümlerinden bahsedeceğiz. Fakat isterseniz bundan önce CS GO ile kısaca tanışalım.





CS GO'yu Kısaca Tanıyalım

CS GO yani Counter Strike: Global Offensive, CS (Counter Strike) serisinin en popüler ve en çok satan serisidir. Oyun 21 Ağustos 2012'de piyasaya çıkmıştır. Diğer serilere her ne kadar çok benzese de, en farklı ve en iyisi olarak kabul edilen CS GO, Steam'de hızlı bir şekilde yaygınlaşmıştır.




Neden Böyle Bir Sorun Var?

Bu tür sorunların birçok farklı nedenleri vardır. Haliyle oyuna güncelleme geldiği zaman birçok oyuncuda bu tür sorunlar kaçınılmaz oluyor. Tabii bu tür hatalar sadece oyuna gelen güncellemeler ile oluşmaz. Bazı durumlarda oyunculardan kaynaklanan problemlerden dolayı oluşuyor. Bunlardan bazıları ise: Ekran kartının güncel olmaması, eksik dosyalar, arka planda çakışan programlar gibi sorunlar.




CS GO Başlatamıyor Hatasının Çözümü

Ana konumuza gelecek olursak bu tür hataların birçok çözümü mevcuttur. Kimisinde oldukça uğraşırsınız kimisinde bir tıklamayla sorununuz çözülür. Şimdi sizlere yardımcı olabilecek bildiğim bazı çözümleri söyleyeceğim. Umarım oyununuzun açılmama sorununu çözebilirsiniz.

1. Ekran kartınızı güncel tutun.
Ekran kartınızı ve diğer önemli sürücüleri güncel tutmamak birçok sorunu beraberinde getirebilir. O yüzden mutlaka her şeyi güncel kullanmaya çalışın.



2. Eksik dosyalar.
Bu tür hatalar genelde oyun kurulurken bazı nedenlerden dolayı yüklenemeyen dosyalardan kaynaklıdır. Bu sorunu kolay bir şekilde çözmek için Steam'de oyunumuza sağ tıklıyoruz ve ardından çıkan listeden Özellikler'e tıklıyoruz. Daha sonra karşımıza çıkan pencereden, üstteki sekmelerden Yerel Dosyalar'a tıklıyoruz. Ardından aşağıda bulunan "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula..." yazısına tıklıyoruz. Ardından tek yapmamız gereken beklemek, çünkü Steam sizin yerine bu sorunu halledecektir.



3. Antivirüs ve bazı programlar.
Şahsen bu durumu daha önce oyunu oynarken bizzat yaşamıştım. Oyunu oynarken arka planda çalışan bazı gereksiz uygulamalarla beraber virüs programım yüzünden tam maçın ortasında oyun kapanmıştı ve ardından oyuna girmeyi denediğimde hata mesajı almıştım. Bu yüzden oyuna girmeden önce bu tarz programları Görev Yöneticisi'nden kapatmanızı öneririm.



4. Oyunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin.
Pek işe yaramaz gibi gözüksede bazen işinize yarayabilir.



5. Her şeyi denedim olmuyor!
Eğer uzun araştırmalarınız ve denemeleriniz sonucu halen olumlu bir sonuç alamadıysanız oyunu baştan kurmayı deneyebilirsiniz. Ek olarakta sadece Türkçe kaynaklardan değil diğer yabancı kaynaklara da göz atmayı unutmayın.


Bildiğim ve aklıma gelen çözümler bunlardı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


Bir konunun daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yorumlarınızı eksik etmeyin, başka konularda görüşmek üzere!
 



Üst