CS:GO FPS Arttırma Yöntemleri - 2020 Güncel

Nooxy

NACSSHOST.COM
Mesajlar
329
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
158
Puanları
500
Ruh hali
cs-go.jpg


CS:GO FPS Arttırma Yöntemleri 2020
Herkese tekrar merhabalar, bu konumuz'da sizler için CS:GO'da FPS arttırma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Hazırsanız konuya hemen geçelim. Öncelikle bir çoğunuz diyebilir "CS:GO kaç yıllık oyun FPS nasıl düşük olabilir?" ama oluyor. Asırlar öncesinde yapılan Source oyun motoruyla geliştirilmekte olduğu için artık yeni sistemler'de optimizasyon yapmak çok daha zorlaştı. Her gelen güncellemede çoğu kullanıcı FPS problemi yaşıyor. Şöyle bir şey söylemeliyiz önümüzde ki zamanlarda CS:GO, Source2 oyun motoruna geçirileceği için grafik, akıcılık ve optimizasyon gibi problem çok daha rahatlayacaktır. Şimdi gelelim FPS arttırma yöntemlerine, ilk olarak:

Ekran Kartımızı Maksimum FPS İçin Optimize Edin
Eğer ekran kartınız nVidia ise optimize ederek oyun içerisinde grafik kalitesinden ödün vererek FPS konusunda bir gelişme alacaksınız, bu yöntemle birlikte rakiplerinizi görmeniz biraz daha kolaylaşacak ve daha iyi oyunlar oynayacaksınız. Ayrıca ünlü CS:GO oyuncuların'dan İsmailcan "XANTARES" Dörtkardeş'de bu yöntemi kullanıyor.

Sağ alt kısımda bulunan açılır pencereden nVidia uygulamasına sağ tıklayıp nVidia denetim masasına giriş sağlıyoruz.

Screenshot_1.png

Açılan pencerenin sol kısmında 3D Ayarlarının Yönetilmesi yazan kısıma giriyoruz. Burada "Doku Süzmeyi Yüksek Performans" yapıyoruz ve "Güç Yönetim Modu"nu "Uyarlamalı veya Maksimum Performansı Tercih Et" olarak güncelliyoruz. Tekrar sol menüde yer alan "Görüntü Ayarlarını Önayarla Yap" kısmına girerek açılan kısımda "Benim Ayarlarımı Kullan" ve "Şunlara Önem Ver" kutucuğunu işaretleyip imleci "Performans"a çekiyoruz.



FPS Arttırmak İçin Çalıştırma Seçenekleri
Steam arayüzün'de, kütüphane kısmından oyunun başlatma özelliklerini düzenleyerek bir nebze olsa dahi bir optimizasyon sağlayabiliyoruz. Bu işlemi oyununuz kapalıyken yapmanız gerekiyor. Steam kütüphanenize girerek CS:GO'ya sağ tıklıyorsunuz ve açılan menüden Özellikler kısmına geliyoruz, Genel kısmında Başlatma Seçenekleri kısmına giriyoruz ve aşağıda vermiş olduğum komutları yazıyoruz.
-threads 4 -high -nod3d9ex -novid -freq 60



Bu komutlar ne işe yarar?
  • -threads 4 kodu işlemcinizde bulunan tüm çekirdekleri CS:GO için kullanmasını sağlıyor. Kaç tane çekirdeğiniz bulunuyorsa 4 kısmına onu yazmalısınız.
  • -high kodu işlemcinizin CS:GO'yu yüksek öncelik tanıyarak daha fazla performans almasını sağlıyor.
  • -nod3d9ex kodu oyunun ALT+TAB yaptığınız'da donma sorununa bir nebze olsada rahatlatır. Burada önemli bir nokta var eğer oyununuz Tam Ekran Pencereliyse ALT+TAB yaptığınızda donma olmayacaktır fakat Tam Ekran olarak oynadığınızda aldığınız FPS değerini alamayacaksınız.
  • -novid kodu oyunun açılış ekranında bulunan introyu kaldırıyor daha hızlı girmenizi sağlıyoruz.
  • -freq 60 kodu kullandığınız monitör kaç hz destekliyorsa ona göre düzenleyin monitör için optimize sağlıyor. Dizüstü (Laptop) bilgisayar monitörleri genellikler 60 hz oluyor.

FPS Arttırmak İçin Konsol Komutları
  • cl_forcepreload 1 kodu siz oyundayken haritaları ve sesleri indirdiği için oyun sırasında indirme yapmıyor bu yüzden bir miktar daha FPS almanızı sağlıyor.
  • mat_queue_mode 2 İşlemcinizi oyun için tam performans çalışmasını sağlıyor.
  • r_eyegloss 0 Karakterlerin gözlerinde bulunan ufak detayları silmeye yarıyor.
  • r_eyemove 0 Karakterlerin göz hareketlerini kapatarak FPS artışı sağlıyor.
  • r_eyeshift_x 0 Karakterlerin x ekseninde ki göz hareketlerini kapatarak FPS artışı sağlıyor.
  • r_eyeshift_y 0 Karakterlerin y ekseninde ki göz hareketlerini kapatarak FPS artışı sağlıyor.
  • r_eyeshift_z 0 Karakterlerin z ekseninde ki göz hareketlerini kapatarak FPS artışı sağlıyor.
  • r_eyesize 0 Göz boyutunu düşürüyor.


Genel olarak bu kodlar işe yarayabilir bunun dışında ekran kartınızın güncellemelerini yapmak veya windows görünümlerini performans olarak ayarlamak FPS artışı sağlayacaktır. Konumu buraya kadar okuyup yararını gördüyseniz teşekkürlerimi sunuyorum.
 


Erkutay_

DragonBlock
Mesajlar
745
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
832
Puanları
1,490
-nod3d9ex kodu oyunun ALT+TAB yaptığınız'da donma sorununa bir nebze olsada rahatlatır. Burada önemli bir nokta var eğer oyununuz Tam Ekran Pencereliyse ALT+TAB yaptığınızda donma olmayacaktır fakat Tam Ekran olarak oynadığınızda aldığınız FPS değerini alamayacaksınız.
bu kodu yazmassanız (eski bir pcniz varsa) daha hızlı alttab yaparsınız

ayrıca bu linkten indireceğiniz fpl oyuncusunun configi fpsi arttırmaktadır, kendiniz deneyebilirsiniz
 

BeyzaBhçl

Taş Madencisi
Mesajlar
87
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
59
Puanları
190
her şeyi tamamen sil sadece CS:GO kalsın düzelir.
 

Üst