Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61

CS GO Fps Sabitleme
Herkese tekrardan selamlar sevgili forumdaşlar. Bu konumuzda size CS GO'da Fps yani saniye başına oyunun gösterdiği kare sayısını nasıl sabitleyeceğiz bundan bahsedeceğim.

İlk önce biraz "Cs Go"da neden Fps sabitleriz bundan konuşalım.
"Cs Go" diğer oyunların aksine daha çok işlemci kullanan bir oyundur. Ve Fps sınırı yokken işlemci olabildiğince kendini zorlar. Ve bu zorlamada tabii ki de bilgisayarda bir ısınma yaratıyor. Isınma yüzünden bilgisayarda kasmalar, takılmalar, oyundan atmalar, mavi ekran hataları da almak mümkün. Uzun süreli kullanımda ise işlemcide hasar bırakabilir. Bunu engellemek içinse Fps sabitleriz.
Bilgilendirme: Monitörünüz 60 hertz ise oyun 120 fps'e çıksa bile siz onu 60 fps olarak görmeye devam edersiniz. Çünkü monitörünüz en fazla 60 destekliyor. Fakat monitörünüz 60 hertz'den dahada yukarıdaysa (75, 120, 144) o zamanlarda da yine monitörünüzün desteklediği kadar fps'i görürsünüz.

Fps sabitlemenin birçok yolu vardır. Burada ben birkaçını sizin için listeleyeceğim.

1. Yöntemimiz konsoldan fps sabitlemek
Konsoldan fps sabitlemek için konsolu açıp konsola şu kodu girmeniz gerekmektedir. (Tırnak işaretleri dahil değildir.)
Kod:
fps_max "fps"
Konsolun nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız şuradan öğrenebilirsiniz.
forum.gamer.com.tr/konu/cs-go-konsol-ve-ayar-kodlari.360058

2. Yöntemimiz ise "cfg" dosyası ayarlayarak sabitlemek.
Bunu yapmak içinde cfg dosyamıza bu kodu girmemiz gerekmektedir. (Tırnak işaretleri dahildir.)
Kod:
fps_max "fps"
"Cfg"nin ne olduğunu ve nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız şuradan öğrenebilirsiniz.
forum.gamer.com.tr/konu/cs-go-cfg-nereye-atilir.369612

3. Yöntemimiz ise "VSYNC" ile fps sabitlemek.
VSync, dikey hertz eşitlemek, kullandığınız monitör'ün hertz yani saniye başına yenileme hızını baz alarak fps'i sınırlamaktadır.
Bunu yapmak için oyun ayarlarından video ayarları sekmesine girip fotoğrafta belirtilmiş seçeneği açmanız gerekmektedir.
Ben VSync yerine 1. yöntemdeki fps sabitlemeyi öneririm.

Yazımı okuduğunuz için size teşekkürlerimi sunarım. İyi günler sevgili forumdaşlar.
(Konu güncel)​

Moderatör tarafından düzenlendi:

Eneskrşhn

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Çok Teşekkürler Senin Sayende 60 fps olarak oynuyorum Çok Teşekkürler :)