CashTR
Ulaş Demirci / ShadeTR
- En iyi cevaplar
- 0
CS GO Mouse Ayarları
CS GO Oyuncularının kafasını karıştıran bir konudur bu ve ilgilerini çok fazla çeker.
KennyS,Scream gibi oynamak onların Mouse ayarları nasıl ? bu sorular insanların kafasını çok meşgul ediyor.
Bir çoğunuz siz Counter-Strike:Global Offensive Oyuncuları Mouse ayarları hakkında yetersiz bilgiye sahipsiniz.
Bende bu konuya bir el atıp sizler için bilgilendirme kısmı ayarladım, buyrun konumuza devam edelim.
DPI Ne Yapıyor ?
Bir alandaki inch başına düşen nokta sayısıdır.
DPI Mouse hassasiyetinizi belirler diyebiliriz.
Yüksek DPI sahibi Mouselar gözünüze hoş gelebilir fakat CS:GO oyuncuları için çok kötüdür.
Yüksek DPI sahibi Mouselar ile oyun içinde hassasiyet ayarlarken 1-2 arasındaki hassasiyet farkı çok fazla olacaktır, bu nedenle ise ekrandaki küçük bir noktaya gelmek zorlaşacaktır.
Mouse Hassaslık Endeksi (SI)
SI değerini ise şu şekilde hesaplayabilirsiniz;
Oyun İçi Hassasiyet x DPI = SI
Örnek; 500 X 2 = 1000 SI
En yüksek SI değerine sahip oyuncu 4848 SI kullanmaktadır.
En düşük SI değerine sahip oyuncu 32 SI kullanmaktadır.
Ortalama DPI değeri ise 530'dur
Profesyonel oyuncuların SI değeri ise 900'dür.
Kendime En Uygun Mouse Ayarlarını Nasıl Yapacağım ?
Yukarıdaki Soruya Gelir isek bir kaç farklı yolu bulunmakta;
1. Yöntem
En basit yöntem olan "DPI Calculator to Sens" sitelerini kullanmaktır.
Bu sitelerde hesaplama mantığı şu şekilde formüle dökülüyor.
Olması Gereken Hassasiyet = (şu an ki DPI x şu an ki Hassasiyet) / Olması Gereken DPI
Ben sizin için klasik bir test yaptım;
2,5 = (1500 x 6) / 400
1.5 Ek Yöntem (Ince Ayar Yöntemi)
Bu ayarlar sizler için en uygun olayları yapmanıza olanak sağlayan gelişmiş ayarlardır.
Denetim Masası > Fare > İşaretçi Seçenekleri bu kısımda "İşaretçi Hassasiyetini Arttır" seçeneğini kapatın.
Oyunu Açalım "SEÇENEKLER" butonuna basarak "Klavye / Mouse" kısmına giriş yapalım. "Raw Geçişi" Kapalı "Mouse İvmesi" Kapalı olacaktır.
Mousenizin makro tuşlarını kullanmayı da unutmayın bu makro tuşları sizin oyun içinde daha hızlı harekete geçmenize olanak sağlayacaktır.
BONUSLAR
Grafik Ayarları
birçok e-sport oyuncusu cs oynarken grafik ayarlarını en düşükte kullanır bu ise onların yüksek grafiklerde ortaya gelen duman sis gibi küçük ayrıntıların dikkatlerin bozmalarını engeller.
Hassasiyet Uygunluk Testi
Bir haritaya girin tüm botları oyundan atın (bot_kick).
Süreyi istediğiniz uzunlukta ayarlayın eğer dust2 haritasını açtıysanız (mp_roundtime 999999 - mp_roundtime_defuse 9999999).
Bir duvara geçin ve silahınız ile (Silah almaya paranız yok ise "impulse 101" yazınız.) duvarda kafa boyutunda yuvarlak çizin.
Sağa ve sola doğru giderek Mouse imlecini yuvarlağın içinde tutmaya çalışın. Eğer zorlandıysanız 1. yöntemi baştan yapabilirsiniz.
2. Yöntem ise hiç bakış açınızı bozmadan bir duvara ateş edin.
Aynı yatay doğrultuda hiç bozmadan Mouse padin en sol altından en sağına kadar sadece Mouseyi 360° çevirin.
Eğer tekrar kurşun izine geldiyseniz bu testi de geçmiş bulunmaktasınız.