Cube World'da Büyücülük

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
minecraft-türk-oyun-forumu.png

maxresdefault.jpg

Selamlar,
Bugün bu rehberimizin konusu büyücü olacak. Sizlere büyücü için çeşitli oynayış taktikleri ve tüyolar vereceğim. Eğer hazırsanız hemen konuya geçelim.​

Büyücüler Kaça Ayrılır?
İlk bu konuyla başlayalım isterseniz. Oyunda büyücüler ikiye ayrılırlar. Su ve ateş büyücüsü olarak. Su büyücüleri kendi canlarını yahut başkalarının canlarını rahatlıkla arttırabilirken ateş büyücüleri daha çok hasara dayalıdır. Peki bunlar arasından hangisini seçmelisiniz? Benim önerim kesinlikle suyu seçmenizdir. Çünkü ciddi oranlarda canlarını çoğaltabilirler. Ayrıca arkadaşınızla oynuyorsanız büyücü ve ninja olmanız birbirinizi dengelemenizi sağlar. Bu yüzden ben su büyücülüğünü öneriyorum.

f.png


Ateş Büyücüsü Olmak
Hasara dayalı oynamayı seviyorsanız ateş büyücülüğü hoşunuza gidecektir. Kendilerinin ilk yeteneği patlama yapma özelliğine sahiptir. Ama ne yazık ki ateş büyücüleri can çoğaltamaz. Eğer ateş büyücüsü olmak istiyorsanız bazı küçük şartlarda var. Öncelikle şehirlerdeki kendi sınıfınıza uygun eğitmene gitmelisiniz. Sonrasında 7 gümüş ve 56 bronz ile ateş büyücüsü olabilirsiniz.


Büyücüye Uygun Evcil Hayvanlar
Geldik diğer bir önemli konuya. Savaşlarda size yardımcı olan küçük dostunuzu seçeceksiniz şimdi de. Bir büyücü olduğunuz için uzaktan saldırmalısınız. Bu yüzden yakından dalan bir evcil hayvan işinizi görecektir. Bunun için size kaplumbağayı öneriyorum. Kendisi kolay kolay ölmeyen bir evcil hayvandır. Rakip kaplumbağaya vururken siz de rakibe vurarak güzel bir ikili oluşturabilirsiniz. Ama eğer ateş büyücüsü iseniz size başka bir evcil hayvan önereceğim. Önceden dediğim gibi ateş büyücüleri asla can çoğaltamaz. Bu yüzden can çoğaltan bir evcil hayvana ne dersiniz? Kendisinin adı spitter. Spitter uzaktan saldıran bir evcil hayvandır ayrıca. Kapışma sırasında canınızı çoğaltabilir.

Silah Türleri
Bildiğiniz üzere oyunda tek bir asa türü yok. Her asanın farklı hasarı ve hızı var. Öncelikle ben size kesinlikle bileklik ve değnek önermiyorum. Kendileri çok hızlı atış yapsalar da hasarları düşük ve alan vurmazlar. Onun için önerim asadır. Asalar ile hem daha fazla hasar verir hem de alan vurabilirsiniz.

f.png

(En altta bu silahlarla ilgili bir fotoğraf.)

Takılar
Sırada takılar var. Takılar sizin işinize gerçekten yarayacaktır. Eğer asa seçmişseniz ne yazık ki asaların hızı yavaş. Bu yüzden takılarınızda tempo bulunması daha iyi olur. Böylece daha hızlı atış yapabilirsiniz. Ama asa seçmemiş diğer silahlardan seçmişseniz size de kritik atma şansını öneriyorum. Sonuçta hasarınız az. Bu yüzden kritik atma şansı her zaman iyidir.

Malzeme Toplama
Kendi silahınızı üretmek istiyorsanız çeşitli materyallere ihtiyacınız olacak. Bu yüzden ormanda gördüğünüz bütün odunları almanızı öneriyorum. Ayrıca zırh üretimi yapacaksanız da önünüze çıkan iplikleri almanız sizin yararınıza olacaktır.


İksirler ve Yemekler
Su büyücülerin pek ihtiyacı olmasa da ateş büyücüler için çok önemli bir konu iksirler. Canınız azaldığı zaman iksir içerek büyük oranda arttırabilirsiniz. Ve bunun yanında yemekler de var. Yemekler daha çok savaşa girmeden önce tüketilmeli. Çünkü yemek yerken hareket edemiyorsunuz. Ama iksir kullanırken koşarak dahi içebilirsiniz.


9bc911272374aa77.png


Savaş Taktikleri
Eğer zindan basacaksanız ufak tefek taktikler işinizi görebilir. Kesinlikle bir zindana girmeden önce mana kalkanı basın. Bu kalkan bir süreliğine rakiplerin hasarını emecektir. Siz de bu sırada hamle atarak rakiplere ciddi hasarlar verebilirsiniz. Bu taktik iki büyücü sınıfı için de geçerlidir. Bunun yanında zindanda bir su büyücüsü varsa kesinlikle öldürün. Çünkü bu büyücüler daldığınız kişilerin canını çoğaltabilir. Bu da size sıkıntı açacaktır. Ayrıca zindanda ilk başta uzaktan dalan sınıfları almak bana göre iyi. Çünkü yakın dalan sınıflar size gelene kadar tuzla buz edersiniz. Ek olarak zindanda bu düşmanlar gruplar halinde olduğu için tüm gruplara bir anda dalmayın. İlk bir grubu temizleyin ondan sonra diğer gruba geçin. Şimdiyse isterseniz sınıflara özel taktiklere geçelim. Eğer bir ateş büyücüsü iseniz etrafınızda adam varsa ilk yeteneğinizi kullanıp büyük patlama yapıp kargaşadan kurtulabilirsiniz. Tabii su kullananları da unutmayalım. Su büyücüler canları azaldığı zaman canlarını çoğaltırsa bu onlara yeter de artar bile.


Kapanış
Umarım konu Cube World'a yeni başlayanlar için yararlı olmuştur. Eğer oyunu sevdiyseniz şu anlık alma gibi bir imkanınız yok. Ama internetten indirerek oynayabilirsiniz.


 


Jacops

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,655
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,636
Puanları
4,700
Ruh hali
Oyuna yeni başlayanlar için güzel rehber olmuş.
Oyunu indirip oynayacağım.
 

Jacops

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,655
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,636
Puanları
4,700
Ruh hali
@EquiliBrium özelden mesaj atabilirsin oyun hakkında yardım isteyeceğim.
 

Üst