Cyberpunk 2077'nin Hatalarıyla İlgili Rapor Yayınlandı

Onuuk

Zombi Katili
Mesajlar
171
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
118
Puanları
680
Ruh hali
2f4d172f99d0fae0b56636dc1d3c53dc.png

Merhabalar,
Cyberpunk 2077 bu yılın en çok ses getiren oyununu oldu eğer duymadıysanız kısaca bahsedelim. CD Projekt tarafından geliştirilen oyun PS4, PC, Xbox ve Google’ın platformu Stadia’a çıktı. Açık dünyalı olan oyunda Night City adlı şehirde geçiyor. Paralı asker olan V adlı bir karakteri oynamaktasınız. Oynadıkça hackleme, yakın dövüs gibi yetenekleriniz gelişmekte. Oyun en çok sesi grafikleri ve karakterinizin dış görünüşünü değiştirme imkanlarımızın fazla olmasından dolayı getirdi.

screen-image-mercenary-49f166ed.jpg


1096896.jpg



Ne Olmuştu?

Bu sene en çok beklenen oyunlardan bir tanesi olan Cyberpunk 2077 bazılarına göre tam bir fiyasko oldu. Oyun beklentilerin altında kalmıştı. Metacritic’te 86, Steamde 7/10 üzerinden alan dünyanın kötü oyunu değil ama yine de dediğim gibi 2012’den beri geliştirilen bu oyun için bu kalibredeki bir oyun içim bunlar kötü skorlar. CD Projekt oyun hakkında özür dilemişti. Xbox ve PS4 performansı da oyunculara büyük bir sürpriz olmuştu. Oyunun bu iki konsolda kötü çalışması üzerine CD Projekt’e iki dava açıldı.

Ne Raporu?

Bloomberg tarafından CD Projekt’te oyun üzerine 20 çalışan ile röportaj yapıldı ve bazı gerçekler ortaya çıktı bazıları bu raporu 500 kişilik çalışan ekibinden sadece 20 kişinin fikrinin alındığı için eleştirildi. Bazı çalışanlar oyunun erken çıktığının farkındayız tarzında yorumlar yaptı. Ekibin yönetim biçimini, fazla saat çalışılmasını, şirketin geliştirme yerine pazarlamaya önem vermesi gibi pek çok şey eleştirildi. En ileriye giden açıklama ise 2018 yapılan E3’teki gösterimin tamamen yalan olduğu raporda yer alıyor. Rapor üzerine oyunun baş geliştiricisi Adam Badowski Twitter’dan raporda yer alan bazı noktalara değindi. 500 kişiden sadece 20’si ile röportaj yapılmasını çalışanların çoğunun temsil etmediğini söyledi.

Düşünceler

Bu olaylar açıkçası bana çok tanıdık geldi. Fallout 76, No Man’s Sky hatırlıyoruz değil mi? Çokça söz verilmişti ve iki oyunda bir fiyasko ile hayatlarına başlamıştı. Oyunlar ilk çıktığında kötü fakat yavaşça düzeltiyorlar. Fallout 76 çıktığında oynanmayacak bir haldeydi, 1001 bug adlı bir video tam iki saat uzunluğunda, No Man’s Sky’da çokça söz verilmişti çok-oyunculu olacağı söylenmişti ama oyun çıktığında çok-oyunculu bile değildi. Bu anlayış artık bitmeli. Şirketler pazarlamaya ve söz vermeye o kadar önem veriyor ki bir balon oluşuyor ve bu balon kötü geliştirmeden patlayınca bütün sektör, oyuncular, şirketler etkileniyor artık bu durmalı.

İyi forumlar!
-Onuuk1
 


Son düzenleme:

Nxymn

Warum diese games? Sei doch einfach Straight.
Mesajlar
355
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
197
Puanları
400
Ruh hali
Elinize sağlık,sorunlar zaten çözülmese oynanmazdı
 

Üst