Daha iyi haritalar için - Command Block

Kedupela

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar, bu gün size komut blokunun (Command-Block) kullanımından ve özelliklerinden bahsetmeye çalışacağım. Hepsini sayabileceğimden emin değilim eğer bir şey atlarsam özel mesaj veya yorum yolu ile bana bildirirseniz eklemeye çalışırım.(Anlatımımda kendi koyduğum küçük notlardan rahatsız olmamanız dileğiyle!)

Komut blokları hakkında: Komut blokları redstone sinyali verince üzerinde yazılı olan komutu yapan bloklardır!

İlk önce komut blokunu kullanmak için "server.properties" içinde enable command-block=true yazması şart yoksa komut blokları çalışmaz.

Oyuna girdikten sonra "/give 137" yazmanız lazım ki komut blokunu elinize alabilesiniz. Şuanda komut blokunu kullanabilmek için her hangi bir yol bulunmuyor. Gelelim komutlara: (Arkadaşlar komut blokunun içine yazdıklarınızın başına "-" koydum, onu yazarken kullanmayınız.

-Kısaltmalar-
@p: En yakındaki oyuncu anlamına gelir.

@a: Oyundaki bütün oyuncular anlamına gelir.

@r: Oyundaki her hangi bir oyuncu anlamına gelir.

Bunlardan öte sadece spesifik bir kişi ile ilgili bir şey yapacaksanız hiç @ kullanmandan direkt minecraft içindeki ismini yazabilirsiniz.

(Ben yazarken hep @ koyacağım sonra ki koyacağınız harf komuttan bağımsız olarak değiştirebilinir.)

-Zorluk Ayarlama-
Diyelim ki siz bir harita yardımcısısınız ve oyuncunun oyun modunu değiştirmek istiyorsunuz, o zaman bu komut tam size göre!

-difficulty 0 @

Zorluk seviyesini barışçıl zorluğa ayarlar.

-difficulty 1 @

Zorluk seviyesini kolay zorluğa ayarlar.

-difficulty 2 @

Zorluk seviyesini orta zorluğa ayarlar.

-difficulty 3 @

Zorluk seviyesini zor zorluğa ayarlar.

-Level Ayarlama-
Bir oyuncuya seviye verip, seviye almak, tecrübe puanı vermek mi istiyorsunuz? O zaman bu komut tam size göre!

-xp 5l @

Seçtiğiniz oyuncuya(oyunculara) 5 seviye verir. Siz isteğe bağlı olarak 5 sayısını değiştirebilirsiniz sadece örneklendirme amaçlıdır.

-xp -10l @

Seçtiğiniz oyuncudan(oyunculardan) 10 seviye eksiltir. Siz isteğe bağlı olarak 10 sayısını değiştirebilirsiniz sadece örneklendirme amaçlıdır.

-xp 100 @

Seçtiğiniz oyuncuya(oyunculara) 100 tecrübe puanı(exp) ekler. Siz isteğe bağlı olarak 100 sayısını değiştirebilirsiniz sadece örneklendirme amaçlıdır.

-Eşyalarla(Itemlerle) Oynama-
Bir kişiye belli bir eşyamı vermek istiyorsunuz ya da almak veya bütün envanterini silmek? O zaman bu komut tam size göre!

Bu bölümdeki kısaltmalar:
n: Eşyanın numarası (idsi)
m: Kaç tane eşya olucağı (En fazla 64 olabilir)
k: Eşyanın ek datası (Mesela 1 tane siyah yün istiyorum o zaman give @ 35 1 15 yazmam lazım)

-give @ n m k

Seçilen oyuncuya(oyunculara) seçilen sayıda seçilen eşyayı verir.

-clear @ n m k

Seçilen oyuncudan(oyunculardan) seçilen sayıda seçilen eşyayı alır.

-clear @

Seçilen oyuncunun(oyuncuların) envanterini temizler.

-Konuşma, konuşturma-
Bir kişi konuşturmak mı istiyorsunuz veya komut blokunu konuşturmak mı istiyorsun veya hatta bir kişi komut blokunun fısıldamasını mı istiyorsunuz veya belkide bir kişinin durumu belirmek mi istiyorsunuz? O zaman bu komut tam size göre!

-say @ (söyletmek istediğiniz cümle)

İstediniz kişiye(kişilere) istediğiniz cümleyi söyletebilirsiniz.

-say (söyletmek istediğiniz cümle)

Komut blokuna istediğiniz cümleyi söyletebilirsiniz.

-tell @ (fısıldatmak istediğiniz cümle)

İstediğiniz kişiye(kişiler) istediğinizi komut bloku tarafından fısıldatabilirsiniz.

-me @ (durumu)

İstediğiniz kişinin(kişilerin) durumu yazabilirsiniz.

-Işınlanma ve Spawn(Doğma noktası) Ayarlama-
Birisini bir yere ışınlamak mı istiyorsunuz veya birisinin spawn noktasını belirlemek mi istiyorsunuz? O zaman bu komut tam size göre!

-tp @ x y z

Seçilen oyuncuyu(oyuncuları) seçilen koordinatlara ışınlarsınız.

-spawnpoint @ x y z

Seçilen oyuncunun(oyuncuların) spawnını (doğma noktasını) seçtiğiniz koordinatlar olarak değiştirirsiniz.(Deniz-Bence checkpoint yerleştirmek için ideal!)

-Zaman ve Hava ile İlgili-
Hava durumu ile oynamak mı istiyorsunuz veya zamanı değiştirmek? O zaman bu komut tam size göre!

-toggledownfall

Yağmuru açıp, kapatır.

-weather (hava durumu)

Seçilen hava durumunu uygular. Clear: Güneşli Rain: Yağmurlu Thunder: Fırtınalı (Deniz-hmm, fırtınalı bence korkunç macera haritaları için harika!)

Bunlardan bahsetmeden önce bir minecraft gününün minecraft tarafından nasıl algılandığından bahsetmeliyim diye düşündüm ve bahsediyorum; bir minecraft günü minecraft için yaklaşık 20 bin ayrı tikten oluşur aşağıdaki sayılar bu tik birimlerinden oluşur.

-time set (sayı)

Zamanı seçtiğiniz sayıdaki minecraft tikine getirir. (15000-Gece 600-Sabah)

-time add (sayı)

Zamana seçilen sayıda minecraft tiki ekler. (Deniz-Bunun harika bir kullanımı aklıma geldi, sizde biraz düşünün eminimki bulabilirsiniz!)

-Oyunun içindeki Modlarla İlgili-

Bisa

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Server kuracaklar ıcın oldukca faydalı elıne saglık

Enderaj

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu komutlar o kadar kullanışlı değil scoreboard ı anlatsan iyi olurmuş :(

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
" -Oyunun içindeki Modlarla İlgili- " yazmışsın ? galiba başka komutlarda ekleyeceksin ?
şunu eklemeni tavsiye ediyorum : testfor @p[r=s] (s=kare uzaklık sayısı) (yaklaşınca algılama komudu)

ShouldToBe

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Bu komutları çoğu oyuncu biliyor aslında, başka komutlar eklenirse daha yararlı olur