Database Yapmak

DjuitieTR

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Selamlar Hepinize Öncelikle Konumdaki İsteğim Sizden Nasıl Database Yapabilirim Olucak Ayrıntıya Geçeyim Hemen
Ben Skripter Arkadaşlar İlk olarak Skriptte Bildiginiz Gibi Variables Sistemi Var Ve Bi Variableyi Tamamen Kullanabiliyoruz Fakat Javada Bildiğim Kadarıyla Sadece Local (Event Dışına Çıkmayan Variableler Var)
Geçen Gün AuctionHouse Benzeri Bir Eklenti Yazmaya Giriştim (Skriptle Yazabilğim İçin Temel Fikir Ve İşlevler Elimde Mevcutken Yapıyordum Bunu)
Fakat Takıldığım Yer Database Konusu Oldu Eventleri Kendim Kurcalayarak Öğreniyorum Spigot Api Yardımıyla Yazıyorum Simdi Benim Yaptığım Biraz Temelsiz Binaya Kat Çıkmak Gibi Java Bilgim Az olmasına Rağmen plugin yazmaya çalıstıgım için fakat yapabilcegimi düşünüyorum database konusundan kurtulamadım sizin fikirlerinizi almak istedim

çözüm olarak yaptıgım sistemlerde database dosyası yapabilirim peki bu databaseden veri çekip eklemeyi nasıl yapabilirim örnek kod varsa elinizde ayrıca paylaşırsanız sevinrim konuyu Bukadar Okuduğunuz İçin Teşekkürler Cevaplarınızı Beklemedeyim

Konu Yeri Yanlışsa Lütfen Bi Yetkili Taşıyabilirmi

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Java'da field denen şeycikler var, classı tanımlarken yazarsın en başta, static final private public vs açıklamaları alıyorlar yine, bunlar ramde tutuluyor ve obje kaybolmadığı sürece gitmiyor. (Static olanlar classdan çağırıldığı için gitmiyor*) Yani eklenti kapanana kadar(reload vs) duruyorlar, eğer objeyi bir yere kaydetmezsen obje kaybolduğu için onlara da erişemiyorsun. Yani kaydettiğin bir objedeki fieldlara objeden ulaşabilirsin, ama eklenti kapandığında gider.

Gitmemesi için serialize denen bir olay var, objeyi kaydetmene yarıyor.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Burada objeyi kaydedip okumayı gösteriyor ve field dediğim kısımlar da objenin içine yazdıkları işaretlediğim kısımlar.

public class Person implements Serializable {

private static final long serialVersionUID = 1L;
private String name;
private int age;
private String gender;

Person() {
};

Person(String name, int age, String gender) {
this.name = name;
this.age = age;
this.gender = gender;
}

@Override
public String toString() {
return "Name:" + name + "\nAge: " + age + "\nGender: " + gender;
}
}

Bir objeyi serialize etmen için içerisindeki bütün verilerin serializable olması gerekiyor (int double float long boolean ve unuttuğum primitive type şeycikler ve String serializable olarak geçiyor, onlar dışında objenin içindeki bütün değerlerin serializable olması gerekiyor), eğer bir değeri kaydetmek istemiyorsan onu transient yapabilirsin kaydederken o değeri atlayacaktır.