- En iyi cevaplar
- 17
İnsanlar Resident Evil 7'nin Denuvo koruması altındayken 5 günde kırılmasına inanamıyor. Gerçekten güçlü bir şekilde direnen bir programın bu sefer güvenlerini sarstı. Peki Denuvo ne kadar güvenli? Veya siteleri ne kadar güvenli?
Bu olayın üzerine Denuvo'da işlerin pek iyi gitmediğini fark edebiliriz. RS7'nin kırılması üzerine böyle bir sızıntı olması gerçekten yıkıcı bir olay olsa gerek.
Sızdırılan metinlerden biri Capcom tarafından gönderilmiş:
"Ben CAPCOM Japonya'den Jun Matsumoto. Oyun yazılımlarımızı korumak için Denuvo Hile Önleyici çözümleriyle ilgileniyorum. Eğer detaylarla (platform, kullanımı, fiyatı gibi) ilgili kağıdınız varsa, lütfen bana gönderin. Ve, Japonya'da satış acentanız varsa lütfen konumu belirtiniz. İşbirliğiniz için teşekkürler."
Diğeri Google tarafından gönderilmiş:
"Google'ın güvenlik takımında çalışıyorum, ve Denuvo ürününü var olan çözümlere nasıl entegre edileceğini değerlendirmek istiyorum."
Hep şirketler hep şirketler. Her şirketin bir nefret edeni vardır:
"Neden berbat bir uygulama yaparak DRM (Dijital Haklar Yönetimi) zırvalığı ile pc oyuncularının zevkine etmek zorundasınız. Lütfen çalıştığınız şirketlere söyleyin eğer DRM'nizi satıkları oyunlarda kullanıyorlarsa, binlerce müşteri kaybedecekler. Teşekkürler."
Bu yazıların bir kısmıydı. Eğer sistemin tam olarak çalıştığını bulan korsancılar varsa bu Denuvo korumalı oyunların artık korumalı olmadığı anlamına geliyor.
Denuvo zaten kötü bir hafta geçirdi. Eğer bir darbe daha yerse Denuvo gerçekten yerlerde sürünebilir.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.