Ders Çalışma Taktiği

Yardımcı Oldu Mu?

• Evet

Kullanılan: 1 20.0%
  • Hayır!

Kullanılan: 3 60.0%
  • Yanlış Şeylerde Var :/

Kullanılan: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
13
Sınavlarda eskiden eleyici sorularda yanlış yapıyordum toplam 3 yanlış oluyordu bende daha fazla çalıştım en sounda iyice kırıldım ve 7-10 yanlış yapmamaya başladım
anti-depresyan aldım ve kafam dağıldığında derince düşündüm sonra herşeyin kendi kafamın içinde olduğunu anladım sonra verimli ders çalışma tekniklerini öğrendim gerçekten iyi durumdayım.
Hocam emin misiniz siz ?
Yani kusura bakmayın ama böyle saçma bir şey için ben sizin ailenizin siz daha 12 yaşında iken anti deprasan filan kullandıracağına pek inanamadım. :)
Benim ufak kardeşim 14 yaşında aynısını o yapsa ciddi ciddi o deprasanları kafasında un ufak ederim. :)
Liseye hazırlanan bir öğrencinin kendini bu kadar kasmasının nedeni nedir acaba ?

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Sınavlara hiç çalışmadım, çalışmayacağım. Gereksiz. Gerçekten gereksiz. O saniyeler aklında olsa bile başka bi' işe başladığında o aklına girenlerin %80'i gider. Sınavda "NADİREN" unuttukların aklına gelir. Bakın NADİREN diyorum. Ben hiç sınavlara çalışmadım ve 60'tan aşağıya not aldığımı hiç hatırlamıyorum MATEMATİK dahil.
Abo. :D
Biz eşşek gibi çalışıyoruz. :D Buna rağmen Fizikten geçen sınıfta 2-3 adam çıkıyor ancak. :D
Nasıl oluyor o iş ? :D

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hocam emin misiniz siz ?
Yani kusura bakmayın ama böyle saçma bir şey için ben sizin ailenizin siz daha 12 yaşında iken anti deprasan filan kullandıracağına pek inanamadım. :)
Benim ufak kardeşim 14 yaşında aynısını o yapsa ciddi ciddi o deprasanları kafasında un ufak ederim. :)
Liseye hazırlanan bir öğrencinin kendini bu kadar kasmasının nedeni nedir acaba ?
Ben doktor reçetesiyle yaptım ve gerçekten doğru. Hafif anti-deprasyanları dozunu arrtırarak kullandım zaten o dönemler karanlık işlerle uğraşıyordum (sormayınız)

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
  • Ben doktor reçetesiyle yaptım ve gerçekten doğru. Hafif anti-deprasyanları dozunu arrtırarak kullandım zaten o dönemler karanlık işlerle uğraşıyordum (sormayınız)
    O yaşta ne karanlık işi hocam ? :D
    Bisiklet filan mı çaldınız diyeceğim. :D
  • Meraklandım şimdi. :D

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Heçkır ?
Hocam yapmayın bunu. :D
DeepWeb hikayelerinden etkilenip birde üstüne bir bira açmış olabilirmisiniz ? :D
Zaten oradan girdim zaaa!
Sonra RAT hakkında bilgi sahibi oldum ve korktum 1 ay bıraktım.
En soununda pen-test yapmaya karar verdim :/

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sanırım genel olarak ortaokul için yazılmış bur konu. Öyleyse tavsiyem dersi derste dinleyin yeter. TEOG mu nedir test çözüp hızlansanız yeter.

Şu saçma 40 dakika sınıra gelirsek öyle bir şey yok. Şahsen dersanede 1.30 saat ders görüşlüğüm de var. Gayet de verimliydi. Çalışma zamanlamarı zaten çoğu kişi için 1'er saat sonra mola. Abartanı da gördüm de neyse. Kendinize zihinsel engeller koymayın.

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sanırım genel olarak ortaokul için yazılmış bur konu. Öyleyse tavsiyem dersi derste dinleyin yeter. TEOG mu nedir test çözüp hızlansanız yeter.

Şu saçma 40 dakika sınıra gelirsek öyle bir şey yok. Şahsen dersanede 1.30 saat ders görüşlüğüm de var. Gayet de verimliydi. Çalışma zamanlamarı zaten çoğu kişi için 1'er saat sonra mola. Abartanı da gördüm de neyse. Kendinize zihinsel engeller koymayın.
Dediğim gibi her şey insan beyniyle ilgili...
Senin töleransın 1.30 saatse başkasının ki 50 dk veya 40 dk dır.
Bunun zihinsel engelle alakası yok ben şahsen 1 saat ders çalışsam dersten çıkmak için hocayı kandırmaya çalışırım :D

K

Klood07

Ziyaretçi
Ders çalışmak hakkındaki benim görüşlerim:
Ders çalışmakta aşırıya kaçmaya gerek yok. Dersi yerinde dinlemeniz, pratik olması için 3-5 soru çözmeniz ve haftasonları boş zamanlarınızda defterinizdekileri okumanız bana kalırsa yeterli. Şahsen bence çalışma işi çok abartılıyor ve bu da aşırı derecede stres yapıyor. Siz de ders çalışarak başarı kazanacağınızı sanıyorsunuz. Ama zaten dersi yerinde dinleyip arada tekrar yapıyorsanız extradan sınava çalışmak için bir sorununuz olmuyor.(Bunu öğrencilik hayatıma dayanarak söylüyorum.)Rahat olmanız ve stres yapmamanız burada en büyük anahtar arkadaşlar. Başarının sırrı ders çalışmak değil stres yapmamaktır. Rahat olursanız güveniniz,mutluluğunuz ve benzeri şeyler zaten gelecektir.

DenizzChannel

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
1.Hazırlık (En Önemli)
İlk önce sizin dikkattinizi dağıtıcak hiçbir şeyin olmadığına emin olun. Bunlar müzik, televizyon veya insanlar olabilir. En iyisi kendi odanıza geçin ve kapıyı kapatın.
Sonra dikkatinizi ona odaklayın bu biraz zor olabilir... Başka hiçbir şey düşünmeyin özellikle bilgisayar ve telefonunuzu yanınızda bulundurmayın.
Şimdi bir masaya oturun ve ödev sayfasını açın, artık dikkatiniz ona odaklı olduğundan ilk soruyu çözmeye başlayın.
2.Soru Çözme
1.Soruları çözerken anlamadıklarınızı BOŞ BIRAKIN, testin sonunda dönüp bakın.

2.Her bir testi bitirdiğinizde 30 saniye ara verin. Bir camdan dışarı bakın su için sonra diğer teste geçin.
3.Eğer gerçekten bunalmışsanız 1 dakika ara verin ve bu sefer kapıdan dışarı çıkın birkaç laf edin veya telefonunuzdaki mesajlara bakın ama çok dalmayın...
4.Test veya sınavda ilk sorular çok zor geldiyse "Hiçbir şey bilmiyorum" diye düşünmeyin çoğu zaman öğrencinin moralini kırmak için eleyici soruları koyarlar.
5.Yanlışlarınızı öğretmeninize veya yakınlarınıza KESİNLİKLE sorun ve öğrenin sonra aynı konudaki hata oranınızın düştüğünüzü görüceksiniz.
3.Ödül Zamanı ve Tekrar Soru Çözmek
Artık ödevinizin en azından bir kısmı bittiğine göre şimdi uzun bir 10-15 dakikalık mola verebilirsiniz. Burada herşeyi yapabilirsiniz ister TV izleyin veya foruma gelip birkaç yazı bakın sonra tekrar ödeve oturun gerekirse alarm kurun.

şu an çok basit bir yöntem gibi geliyor ama çoğu öğrenci hala nasıl ders çalışıldığını bilmiyor ve çalışsalarda verimsiz çalışıyorlar. Başladığınızda alışmanız zaman alıcak ve zamanınızın genellikle 40-60 dakkasını (en tembel öğrenci modu) alıcak bir iş...
Yeter artık saçma sapan Server adları koymayın yiter yıaa

Bana WG atma WG atmayı öğret (ifade mesajı dır anlamıcak geriler olmuşta)

DenizzChannel

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
İçerik SearchTR tarafından kaldırıldı.
Ama bu kişi moderatör değil

Son düzenleme: