Portal DEV REHBER - Detaylı grafik/konu tasarımı nasıl yapılır? - Püf noktaları ve en çok merak edilenler! - Artık sizde bir konu tasarımı yapabilirsiniz!

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

Majoras

Arcenia Network
Grafiker
Mesajlar
749
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,151
Puanları
2,320


:vız:

GİRİŞ

B
u konuda neler öğreneceğinizi size kısaca özetleyeceğim. Forumda konunuz için "Konu tasarımı nasıl yapılır?", "Etkileyici bir grafikte nelere dikkat edilmelidir?", "Grafik yapımındaki püf noktalar nedir?" gibi konu başlıklarını ele alacağız. Aşağıda anlattığım bilgilerin sadece bir kısmı benim kişisel tecrübelerime dayanarak yazılacağı için bazı konular tasarımcı olma yönünde hevesle ilerleyen kişiler tarafında farklı görüşler benimsenebilir, benim size profesyonel veya uzmanca bir destek veremediğimden dolayı diğer tasarımcıların da aynı konu hakkındaki fikir ve görüşlerini almalısınız sadece bir görüşe bağlı kalmadan. Bu konuda ki amacım sizlere sıfırdan grafik tasarımını öğretmek değil, belirlediğim grafik türünü grafik alanında belli bir düzeye gelmiş kişilere anlatmak, öğretmek veya yardımcı olmaktır.

- Diyor ve konuma hoş geldiniz demek ile başlamak istiyorum.











GENEL HATLARIYLA GRAFİK TASARIM HAKKINDA
G
rafik tasarımı bulunmuş olduğumuz platformlara göre özetleyecek olursak, yaptığınız bir projeyi, düzenlediğiniz bir etkinliği, satışını yapacağınız bir ürünü tanıtmanın en iyi yollarından bir tanesidir. Yaptığınız grafik tanıtacağınız projeye gösterilen özeni veya projenin kalitesini simgeleyebilir. Bu öyle bir konudur ki yaptığınız grafiği gören her kişinin beğenmesini beklemeniz çok doğru bir görüş olmayacaktır. Tasarımsal zevkler kişiden kişiye değiştiği için elbet beğenmeyenler olacaktır fakat bunu dedim diye "İyi grafik yapıyorum fakat diğer kişilerin benle tasarım zevkleri uyuşmadığı için grafiklerim beğenilmiyor." gibi bir düşünceye kapılmamalısınız. Şayet kötü demek yerine uyumsuz, göze hitap etmesi gerekirken göze karışık gelen grafikler de beğenilmeyebilir.

Yaptığınız grafik tasarımın tanıtacağınız projeye uyumlu olmaması da tasarımın bir dezavantajıdır. Grafik tasarımınızın tasarımı projenizin tasarımına uyumlu olursa, sanki projenizin bir parçası ve devamı olarak görüneceği için olumlu yorumları arttıracaktır. Grafik tasarımına başlamadan önce tasarımın teması belirlenmesi kolay olmayabiliyor bu yüzden iyi bir grafik her zaman sağlam planlanmış bir grafiktir.







KENDİMİ NASIL GELİŞTİREBİLİRİM?
K
endinizi geliştirmenin bazı etkili yollarını sizlere anlatacağım. Fakat bu anlatacaklarım sizin grafik tasarıma olan hevesiniz ve ayırdığınız zamana göre değişkenlik gösterebilir. Temel maddelerden birisi ne kadar çok ilgi gösterirseniz o kadar gelişirsiniz, alttaki maddeler size gelişmenizde çokça yardımcı olacaktır.

DAİMA ARAŞTIRIN
G
rafik tasarım hakkında her zaman yeni teknikler araştırın. Hiç türünü yapmayacağınız bir grafikteki teknik bile size yapacağınız grafik hakkında aklınıza gelen yeni tasarımların habercisi olabilir. Grafik tasarım yapmak için sadece grafik tasarımları araştırmayın, tasarımı yapılabilen genel görüntüleri araştırın. Eğer bunu grafiğe dönüştürecek olsaydım nasıl yapabilirdim diye sorun kendinize. Yaratıcılığınız bir nebze de olsa böyle gelişecektir.

İLHAM ALIN
B
ir çok kişi bu konuyu yanlış anlıyor. İlham almak veya esinlenmek bir tasarımın benzerini veya değiştirilmiş halini yapmak değildir. Başka bir tasarımı inceleyerek aklınıza yeni bir tasarım gelmesi için çabalamalısınız ilk başlarda. Daha sonrasında ilham alınan kişi oluncaya kadar durdurulamayacaksınız, aklınız sürekli tasarım üretecek. Eğer bir tasarımın nasıl yapılacağını nerede kullanılacağını bilmiyorsanız diğer grafik tasarımlarını incelemelisiniz. Kendi grafiğinize yaptığınız başkasının bir tasarımı veya başkasının grafiğini değiştirmeniz sizi geliştirmeyecek sadece asıl grafik sahibinin yaratıcılığı altında kalacaksınız ve tasarım düşünmeniz gerektiğinde daha önceden tasarım düşünüp üretmediğiniz için düşünemeyecek tekrar tasarım üretemeyeceksiniz. İlham olarak adlandırdığımız tasarım parçasını kendi grafiğimizin temasına göre uyumlu bir hale getirerek, başka bir grafikten alınmış görüntüsünden kurtulmalısınız.

Önerebileceğim ilham kaynağını sağlayan bazı siteler,

Behance

Dribbble

Uplabs





DEĞERLENDİRMEYE SUNUN
Y
aptığınız grafikleri kullanmadan ve paylaşmadan önce bir test aşamasına sokarak kullanıcılardan görüş, fikir veya yorum almalısınız. Kim bilir belki sizin gözden kaçırdığınız kısımları başkaları görebilir. Kendi düşünceniz ile elinizde 1 fikir olur fakat diğer kişilerin görüşleri ile elinizde birçok fikir olur. Kısaca sizin düşünemediğiniz kısımları başkası düşünerek size katkıda bulunabilir ve böylece yaptığınız projeyi daha iyi bir şekilde kullanıcı dostu olarak geliştirebilirsiniz.







FARKLI VE YENİLİKÇİ OLUN
Y
aptığınız grafik bir önce ki yaptığınız grafiğe benzememeli, sürekli bildiklerinizin üstüne yeni bilgiler koyarak tasarımınızı geliştirin. Daha önceki tasarımınızın benzerini tekrardan yapmak sadece yerinizde saydığınızı gösterir. Ne kadar farklı tasarım yapabiliyorsanız tasarım anlayışınız o kadar gelişir ve yeni bir tasarım yapacağınız zaman hiç zorlanmadan yeni bir tasarım üretebilirsiniz. Farklı tasarımlar yapmak kullanıcının diğer kullanıcılar tarafından daha kolay fark edilmesine de neden olabilmektedir.










KONU TASARIMINA VEYA SUNUCU GRAFİKLERİNE BAŞLARKEN

G
rafiğinizin temasını belirledikten sonra yapabileceğiniz ilk şey tanıtmak istediğiniz içerik başlıklarını belirlemektir. Eğer içeriğiniz az ise grafiğinizin tasarımını uzun yapabilirsiniz, eğer içeriğiniz çok ise yine de tüm içeriklerinizin grafiğini yapın ve bu grafiklerden 2. plan bilgiler içeren grafikleri forum da spoiler içine gizleyebilirsiniz. Böylece kullanıcı ne çok uzun grafik ile sıkılır ne de kısa grafik ile bilgilerin yetersiz olduğunu hissedebilir. Grafik olarak göze en hitap edecek olanı tercih etmeliyiz. Standart sunucu tanıtım konu tasarımlarının dizilimleri aşağıdaki gibi olmalıdır. Eğer sırası bunun gibi değil ve daha karışık olursa kullanıcının kafası allak bullak olacaktır, verilmek istenen tanıtılmak istenen bilgiyi en doğru şekilde verilmeyecektir.

- Gelelim örnek içerik başlıklarına;


GİRİŞ - BAŞLIK - ANASAYFA
B
u bölümde projenin adı ve sloganı olmalıdır. Bazı ana bilgiler de dekor olarak uygun yerlere yerleştirilebilir. Daha çok projenize uygun resimleri bu bölümde ve doğru bir şekilde kullanmalısınız. Mümkünse ilk kısmı en güzel bölüm olarak yapmalıyız. Projeyi tanıtan ilk parça olduğu için epey önemlidir. Daha sonrasında başka platformlarda projenin tanıtımındaki spoiler resim olarak sadece bu parça kullanılabilir. Başka platformlarda tanıtım için ufak bir bilgilendirme metni ve bu grafik kullanılıp asıl konuya yönlendirilebilir. Bir derginin kapağı gibi düşünün, giriş bölümü kötü olan bir şeye kimse girip devam etmek istemez. Elimizden geldiğince güzel yaptığımızda kullanıcın konuya ilgisini arttıran bir neden olacaktır.

HAKKIMIZDA - AMACIMIZ - MİSYON VE VİZYON
B
u bölümde kendinizden veya projenizden kısaca bahsedebilirsiniz. Projeniz ile neyi hedeflediğinizi, bu projeyi yaparken hangi yöntemleri izlediğiniz gibi bilgilerden bahsedebilirsiniz. Yazdığınız yazıyı çok uzun tutmamalısınız. Anlaşılır bir dil ile doğrudan anlatım yapmalısınız. Eğer anlatacağınız içerik fazla ise grafiğin tasarımını bozmadan uyumlu olacak şekilde yazılarınızda satır başı yaparak bölümlendirin. Bir arada toplu bir şekilde yığılmış yazıları birçok kişi okumak istemez ve okumadan geçer.

EKİP ÜYELERİ VEYA PROJEYE HİZMET VEREN KİŞİLER
B
u bölümde tanıttığınız projede çalışan veya emeği geçen kişileri, yetkilerini veya ilgilendikleri alanları tanıtabilirsiniz. Ekip üyelerini yetkilerine göre veya yaptıkları işlere göre hiyerarşi bir dizilim ile sıralamanız hem tasarıma uyumluluk açısından iyi görünecektir hem de kullanıcıları hangi yetkilinin daha önemli veya değerli işler ile uğraştığını gösterebilirsiniz.

Makamların, rütbelerin vb. önem sırası, astlık ve üstlük düzeni, aşama gözetilerek yapılan sınıflama.


SİSTEMLER - ÖZELLİKLER
Bu bölümde projenizin veya sunucunuzun içerdiği kullanıcıların kullanabileceği özellikleri veya sistemleri tanıtabilirsiniz. Özelliklerinizi tanıtmanın bir etkileyici yolu da etkileyici dil kullanımıdır. Bir sistemi daha süslü ve övgülü kelimeler ile anlatabilirsiniz. Örneğin "x sistemi" bu sistemi "Herkesin aradığı x sistemi" gibi bir dil ile anlatırsanız dikkat çekme olanağı artacaktır. Etkilemek istediğiniz mesajı tıpkı bir propaganda gibi yazmalısınız.

GÖRSELLER
Bu bölümde projenize ait en etkileyici görselleri koymalısınız. Koyacağınız görseller minimum olarak 5 adet olmalıdır. Eğer tanıtacak çok fazla görseliniz varsa konu tanıtımını uzun tutup kullanıcıyı sıkmamak için yukarıda da önerdiğim tekniği yani görselleri açılır kapanır bir menü içine, spoiler içine alabilirsiniz. Koyacağınız her resmin, konu tasarımının uyumu için çözünürlüğü aynı olmalı. Kare bir resim (1024x1024) koyduktan sonra altına dikdörtgen bir resim (1920x1080) koyarsanız ilk resim dar ikinci resim geniş görüneceği için uyumsuzluk sorunu çıkaracaktır. Bu yüzden koyacağınız her resmin çözünürlüğü aynı olmalıdır. Görseller asla bir grafiğin içine koyulmamalıdır. Orijinal boyutu ile direkt olarak foruma yüklenmelidir. Grafiğe koyuldukları zaman çözünürlüğü düşüyor ve kullanıcının incelemesini zorlaştırıyor.

İNFOGRAFİK VEYA PROJE HAKKINDA YÖNLENDİRİCİ BİLGİLER
Bu bölümde sunucuza ait temel bilgileri (ip adresi, sürüm, slot, website adresi vb.) yazmalısınız. Bu bölüm tanıtım konunuzun en altında olmalı ki kullanıcıyı harekete geçirme potansiyeli en fazla olsun. Kullanıcıya her şeyi tanıttık öğrettik ve son bölümde bu yönlendirme grafiğini göreceği için harekete geçme olasılığı, grafiğin diğer bölümlerde yapacağı etki olasılığından daha fazladır. Gerçekten kullanıcının işine yarayacak bilgilerin konulması yönlendirme potansiyelini arttırdığı için çok önemlidir.










DİKKAT ÇEKİCİ DİĞER BAZI İÇERİK BAŞLIKLARI
Yukarı da anlattığım içerikler standart bir sunucu veya proje konu tanıtımında olması gereken içeriklerdir. Aşağıda anlattığım içerikler ise kullanıcıların daha da dikkat çekmesini sağlayabilecek gerekliliği olmayan ekstra grafik içerik başlıklarıdır. Konu tanıtımınızı uzatabilir fakat etkileyici ve devamını merak ettiren bir grafik tasarımı yaptığınız sürece kullanıcı uzun olmasından şikayetçi olmayabilir ve daha fazla grafik görmek isteyebilir.

NEDEN BİZİ TERCİH ETMELİSİNİZ?
Bu bölümde kullanıcıların neden sizi tercih etmelerini etkileyici bir dil ile anlatmalısınız. Örneğin sizin ki ile aynı tür olan bir projede olmayan özelliklerinizi tanıtarak daha çok öne çıkabilir dikkat çekebilirsiniz.


EN DİKKAT ÇEKİCİ HABERLERİNİZ VEYA GÜNCELLEMELERİNİZ
D
aha önce duyurduğunuz güncellemeler veya haberleriniz var ise ve bu duyurduğunuz haberler çok dikkat çektiyse bu dikkat çekici parçayı konunuzun tanıtımına ekleyip tanıtım konunuza daha fazla dikkat çekebilirsiniz.

ÇÖZÜM ORTAKLARI - SPONSORLAR
E
ğer ki projenizi destekleyen veya işlerin yürütülme konusunda anlaştığınız başka bir proje var ise o projeyi simgeleyen logoyu bu bölüme ekleyerek karşı tarafın sahip olduğu kullanıcı topluluğuna da dikkat çekebilirsin.

ÖZEL ÜYELİK - VIP
Projenizde özel üye alma yetkisinin şartlarını veya özel üyelik türlerini tanıtabilirsiniz. Bu bölümde özel üyelik sisteminizde veya özel üyelik isimlerinizde bir farklılık var ise dikkat çekebilir. Diğer projelerdeki gibi aynı bir özel üyelik sistemi kullanıyorsanız dikkat çekmek yerine sadece grafiği uzatacağı için gereksiz bir bölüm olacaktır. Bu bölüme kesinlikle fiyat yazmayınız, kimse paragöz olarak görünmek istemez.

HUB SUNUCULAR İÇİN OYUNLAR BÖLÜMÜ
E
ğer bir sunucu tanıtacaksanız ve sunucunuz birden fazla oyun içeriyorsa bu bölümü yapmanızı şiddetle öneririm. Sunucunuzda hangi oyunların ne farklılıklar ile olduğunu tanıtabilirsiniz. Unutmayınız ki oyuncu sunucudan sunucuya gezmek yerine tüm oyunları bir sunucuda oynarsa daha tatmin olabilir. Sunucunuzda birçok oyunun olduğunu ve nasıl oynandığını kısaca anlatarak dikkat çekiciliği arttırabilirsiniz.



Yukarıda ki bölümleri tecrübelerime dayanarak anlattığım için herkese göre kesin bilgiler içermeyebilir fakat gözlemlerim doğrultusunda anlattıklarım standart bir seviyeyi yükseltecektir.











GELELİM ETKİLEYİCİ GRAFİK YAPMANIN PÜF NOKTALARINA
D
oğru orantılı ve uyumlu bir grafik nasıl yapılır? Kısaca grafiklerin kaliteli oluşunun püf noktalarına değineceğiz. Sırasıyla hepsine göz atalım.


KALİTELİ RESİM ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ
Sizlere önerebileceğim grafik sayfa çözünürlüğü Full HD olarak 1920x1080 çözünürlüklü dikdörtgen bir sayfadır. İçeriğinizin bu çözünürlüğe sığmayacağını düşünüyorsanız 1920x1920 bir sayfa yapabilirsiniz. Daha geniş ve yüksek pixellere sahip çözünürlük kullanmanızı tavsiye etmiyorum nedeni ise birçok foruma önerdiğim çözünürlükleri çözünürlük bozulmadan yükleyip ekleyemiyorsunuz çözünürlük kalitesi fazla olduğu için boyutu da fazla olduğundan. Resim yükleme sitelerine yüklenerek direkt resim linkine sahip olabiliyorsunuz, bu direkt resim linkini forumda "resim ekle" tuşuna basarak direkt adresi yapıştırdığınızda tam çözünürlüklü halini forumda gösterebiliyorsunuz. Dediğim gibi önerdiğim çözünürlükten daha büyük yaparsanız sadece forum kabul etmeyiple kalmayacak resim yükleme siteleri de kabul etmeyecektir ve grafiğinizi kaliteli bir şekilde internet ortamına yüklemekte çok güçlük çekeceksiniz. Forum için konu açma alanı genellikle 1024 pixelden geniş olmadığı için grafiğinizin genişliği 1024 pixel yaparsanız konu açma alanının en solundan en sağına kadar kaplanacak full ekran olacaktır fakat grafiğiniz 1920 pixel kadar kaliteli görünmeyecektir.

Eğer bir domain adresiniz var ise resimlerinizi veya grafiğinizi oraya yükleyebilirsiniz. Grafiğinizi paylaştığınız yerlerde birer birer güncellemek yerine sadece domain adresinize yüklediğiniz resmi, grafiği değiştirerek her sitedeki grafiğinizi eş zamanlı olarak güncelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için sadece sitelere grafiğinizi yüklerken www.domainadı.com/resim-adı.png olarak direkt resim linkini koymalısınız.


HİZALAMA ÇİZGİLERİ VE IZGARA
Grafiğinize başlamadan önce ızgarayı yani sanal hizalama çizgilerini açmalısınız. Photoshop programında Ctrl + R ile cetvelleri açabilir, fare imleci ile cetvele basıp sayfanızın üzerine imleci sürüklediğinizde mavi bir hizalama çizgisini getirebilirsiniz. Yukarıda ki cetvelden tutup aşağı sürüklediğinizde yatay, soldaki cetvele basıp sürüklediğinizde dikey bir hizalama çizgisi elde edersiniz. Izgarayı açmak için ise yukarıdaki "görünüm - view" sekmesinden "göster - show" kısmından "ızgara - grid" seçeneğine tıklayarak aktif edebilirsiniz. Bu sanal çizgiler, sayfanıza koyduğunuz objelerin daha hesaplı ve düzenli yerleştirilmesini sağlar. Grafiğinizin oranları ne kadar doğru olursa o kadar uyumlu olma ihtimali artar.

IZGARA


HİZALAMA ÇİZGİLERİ







RENK PALETİ VE GRADYAN RENKLER
G
rafiğinizde uyumlu renkler kullanmanız altın bir kuraldır. Kullanacağınız renk tonları ya bir birine uyumlu olmalıdır ya da bir renk diğer rengi rahatsız etmemelidir. Buna örnek verecek olursak açık bir renkli arka planın üzerine açık renkte bir yazı yazmak, bu çok büyük bir hatadır. Grafiğinizde en fazla 3 renk kullanmanız önerimdir. Eğer ki gradyan renk kullanacaksanız gradyan rengin 2 rengi tamamen farklı bir renk ise bir renk açık tonda diğer renk biraz daha koyu bir tonda yaparak 2 farklı rengi bir birine uyarlayabilirsiniz. Bir birine benzeyen aynı tonlarda olan 3 renk hatta ki 4 renk ile gradyan bir renk elde edebilirsiniz.

Renk seçimine dikkat ettiğimiz kadar da renk tonlarına dikkat etmeliyiz, neresi aydınlık neresi koyu olacak buna iyi bir şekilde karar verirsek uyumluluk oranı artmış olacaktır. Doğru renklerin doğru yerde kullanılması altın kurallardan birisidir. Önerebileceğim ve size yardımcı olacak bir kaç site biliyorum bir dakika;

uiGradients

webGradients

Color Adobe

Paletton

Coolors


ColorHunt







ARKA PLAN SEÇİMLERİ VE ETKİLEYİCİ KULLANIM TEKNİKLERİ
E
linizdeki bir arka planı nasıl kullanabilirsiniz? Direk sayfanın arkasına yerleştirerek mi? Hop hop dostum bu herkesin aklına gelebilecek bir tasarım türü. Bunu başka projelerinde yaparsın ben sizin farklı düşünmenizi istiyorum. Seçtiğiniz arka planın renkleri renk paletinize uyumlu olmalıdır. İçeriği de projenizden alakasız olmamalıdır. Arka planınızı biraz koyulaştırıp üstüne içeriği yazabilirsiniz. Arka planınız çok karışık bir resim ise bulanıklaştırarak kullanıcı odağını içerikten dağıtmayabilirsiniz. Arka planınızı tek bir renk de yapabilir veya bir şekle arka plan görünümünü verebilirsiniz. Eğer 3 boyutlu bir obje ekleyecekseniz altına kesinlikle gölge eklemeyi unutmayın. Arka planınız sade ve basit ise süslediğiniz şekiller detaylı olmalı.

Sürekli her bölümünüzde aynı arka planı kullanmamalısınız ve hatta ki her bölümünüzde arka plan kullanmayıp biraz daha farklı arka plan tasarımı yaparak kullanıcıyı sıkmamış olur ve ardı ardına sürekli tekrarlanan görüntü kirliliğini kaldırmış olursunuz. İçeriklerinizi arka planın durumuna göre yerleştirmeniz içeriklerin doğru iletiminde aktif bir rol oynayacaktır. Önerebileceğim bir arka plan sitesi haricinde site bulunmamaktadır, nedeni ise Google görseller kısmında görsellerin daha kolay bulunması ve ilgili olduğumuz resme tıkladığımızda benzer resimler olarak daha fazla aynı türde resim göstermesidir. Kısaca aramak istediğimi en kolay Google görsellerde bulabildiğim için (Doğru anahtar kelimeler girilerek) arka plan resimleri için alternatifim pek yoktur.

Pexels







YAZI TİPLERİ VE YERLEŞİMLERİ
İ
çeriğinizdeki yazıların ne çok geniş, yayık, üstten basıltırılmış görüntüsü olmalıdır ne de yanlardan bastırılmış, sıkıştırılmış veya uzun bir görüntüsü olmalıdır. Kullanıcıya bilgi veren metinlerin harf aralığı çok fazla açık olmamalıdır okunuş zorlaştığı için içeriğin bilgisini net ve doğrudan karşıya zor vereceksiniz. Tasarıma dekor olarak eklenen yazılar bilgi vermediğinden dolayı şekli ile uyumlu olması şartıyla istenildiği gibi oynanabilir. Yazının en büyüğü başlık olmalı daha sonrasında alt başlıklar olmalıdır. Daha sonrasında dipnot metinleri veya slogan gibi yazılar başlıklardan küçük ve kalın yazılmalıdır. En ince ve küçük metin okunabilinirliğini kaybetmeden içerik yazıları olmalıdır. Yukarıda da dediğim gibi içerik çok fazla olursa satır başı yapılmalıdır, uzun bir metin göz korkutur zor okunur ve bunlara kullanıcılar pek yanaşmaz okumadan atlar.

Çoğu kişi tarafından beğenilen yazı tiplerini size sunmak istiyorum fakat kullanacağınız yazı tipi projenizin temasına türüne göre değişiklik gösterebilir bu yüzden önerdiğim yazı tiplerini kullanma zorunluluğunuz yoktur. O yazı tiplerinin isimlerini de buluyorum biraz müsade isteyeceğim;

Open Sans

Poppins

League Spartan

Bebas Neue



T E Ş E K K Ü R L E R

Konumu sonuna kadar okuduysanız veya okumadıysanız, konumu incelemek için ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim.
Bir sonraki konumda alanında ilgili olduğum anlatmamı istediğiniz bir konu varsa bana özel mesaj yoluyla bildirebilirsiniz.
Bir sonraki konuma kadar;

Sağlıcakla kalın Forum Gamer Ailesi...






 


Son düzenleme:

Ender Oyuncu

MC.ENDEROYUNCU.COM
Mesajlar
204
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
88
Puanları
360
Ruh hali
Çok faydalı olmuş zaten sen ve ekibinin tasarımları muhteşem böyle bir konu çoğu kişi için faydalı olacaktır.
 

CoolDesger

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
25
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
13
Puanları
80
Yenilikçi başlığı adı altında bir paragraf var ancak o kadar görüyoruz ki tasarımlarda Poppins fontunu, cidden canım sıkılıyor. Alışılmışın dışında bir şey istiyorsan farklı bir font kullan. Sen de poppins'i önermişsin, madem "yenilikçi ol" diyorsun, önerme. Bu kadar basit.
 

Majoras

Arcenia Network
Grafiker
Mesajlar
749
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,151
Puanları
2,320
Yenilikçi başlığı adı altında bir paragraf var ancak o kadar görüyoruz ki tasarımlarda Poppins fontunu, cidden canım sıkılıyor. Alışılmışın dışında bir şey istiyorsan farklı bir font kullan. Sen de poppins'i önermişsin, madem "yenilikçi ol" diyorsun, önerme. Bu kadar basit.
Poppinsten fazla Arial fontunu görüyorsun ama Arial fontundan sıkıldığını söylemiyorsun. Yazı tipi sadece gözle görmen kadar basit bir konu değil. Poppins tıpkı Arial fontu gibi her yerde kullanılabilecek bir font türü, standart yazı tipinden çok farklı olmadığı ve biraz daha iyi göründüğü için hemen hemen nerede doğru şekilde kullanılırsa uyumlu görünüyor. "Yenilikçi" başlığı adı altında anlatmak istediklerim font konusundan ayrı olarak çok başka konular. Neredeyse tüm grafiklerimde poppins kullanıyorum ve daha önce "her grafiğinde aynı fontu kullanıyorsun, değiştir, sıkıldım." gibi bir yorum almamamı poppins fontunun standart font gibi her yere uyumlu olmasına borçluyum. Her farklı yazı tipi kullanan kişiye "aa, ne kadar da yenilikçi" diyemiyoruz maalesef.
 

Vantoxic

"Only" those who are on the right track win.
Mesajlar
717
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
410
Puanları
860
Ruh hali
Konu Tasarımı veya Grafik tasarıma başlayanlar veya yapmak isteyip güzel bir şey ortaya koyamayanlar için güzel bir konu olmuş.
Harika konu tasarımları ortaya koyabilecek potansiyelde olup ama daha hiç başlamamış arkadaşlar içinde ayrı bir güzel.
Her yandan güzel bir konu 25 Dakikamı ayırıp okudum. Ben bile artık bazı köşelere dikkat ederek konu tasarımları hazırlayacağım çünkü buradan öğrendiğim kadarıyla çok önemli köşelere dikkat etmiyormuşum. Bence zamanınızı ayırıp okuyun.
@Majoras Sanada bize böyle bir konu hediye ettiğin için teşekkürler.
 

CoolDesger

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
25
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
13
Puanları
80
Poppinsten fazla Arial fontunu görüyorsun ama Arial fontundan sıkıldığını söylemiyorsun. Yazı tipi sadece gözle görmen kadar basit bir konu değil. Poppins tıpkı Arial fontu gibi her yerde kullanılabilecek bir font türü, standart yazı tipinden çok farklı olmadığı ve biraz daha iyi göründüğü için hemen hemen nerede doğru şekilde kullanılırsa uyumlu görünüyor. "Yenilikçi" başlığı adı altında anlatmak istediklerim font konusundan ayrı olarak çok başka konular. Neredeyse tüm grafiklerimde poppins kullanıyorum ve daha önce "her grafiğinde aynı fontu kullanıyorsun, değiştir, sıkıldım." gibi bir yorum almamamı poppins fontunun standart font gibi her yere uyumlu olmasına borçluyum. Her farklı yazı tipi kullanan kişiye "aa, ne kadar da yenilikçi" diyemiyoruz maalesef.

Arial fontu çok başka bir şey ama bu Poppins fontunu bir kişi kullanınca diğerleri de kullanmaya başladı onu diyorum. Poppins kullananlar zaten hep aynı tasarımları çiziyor. Ben üzüldüğüm nokta bu.
 

Balsamic35

Kızıltaş Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
462
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
985
Puanları
1,440
Ruh hali
adam o kadar emek harcamış tartıştığınız şey font.
 

Üst