Amin.[DOUBLEPOST=1409429761,1409427732][/DOUBLEPOST]Benim yazacaklarım birazdan arkadaşlara eleştirdiklerimle alakalı şartlar üzerinden olacak,
- The Incredibles - Disney • Pixar
- The Incredible (•–•) Hulk - Marvel Studios
Geleyim eleştiri yağmuruma;
- Yukardaki gibi üzerinden tren geçmemiş seriler bunlar. Ne reboot'u yapıldı, ne de iptal edildiği açıklandı.
- M. Bay'in bir türlü bitmez Transformers serisinin devam edeceğini bileceğiniz halde yine onu yazmak. Aksine 2 yıldan uzun süre devam eden ama henüz öldürmedikleri serilerden yazarsanız belki dikkat çekebilir diye düşünüyorum. Mesela Toy Story 2 ile Toy Story 3 arasında baya baya zaman vardı.
- Iron Man, Avengers zaten kendi sinematik evreninde bir başına filmler; her zaman devam eden şeyler. Robert Downey Jr. görmek isteyen millet -kontratlarına bağlı olarak- bitmiş olan Iron Man serisinde değil bu evrene bağlı Avengers filmlerinde aslında devam etmiş olur. Özetle sinematik evrenine bağlı olan filmler her zaman devam eder. (bkz. Amazing Spider-Man Sony'nin sinematik evreni, X-Men ve Fantastic Four Fox'un sinematik evreni)
- Oyun filmleri (nadiren olarak da animelerin filmleri) çıksada devamı gelmez, çünkü oyun markalarının geçici para makinaları oluyor. İronik olarak örneklerdeki post-credit'lerinde 2. film çıkacağının sinyalini vermiş fakat gelirler kuru olunca malak gibi ortada kalmışlardır.

(bkz. Dragon Ball: Evolution, The Last Airbender)
- Harry Potter bitmiş bir kitap ve film serisi. Alacakaranlık Efsanesi, Percy Jackson vb. bitebilen serilerdir. Devamını istemekte ısrarlıysanız kitap yazarlarına ve bana tehdit mesajları göndermekten çekinmeyin.

Şaka bir yana her eser güzel bir şekilde son hak eder. Nolan'ın Batman serisi gibi. Ve bunların sonlanmasını da kabul etmeliyiz.