Dizüstü Bilgisayarımla ilgili bir soru.

UcanPatates26

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
5Selam arkadaşlar.Ben yeni dizüstü bilgisayar aldım.Pili %100 ken şarj etsem bir sıkıntı olurmu? Eski bilgisayarımda böyle bir sorunla karşılaşmıştım.Tabi eski bilgisayarım baya bi eski.Dediğim gibi öyle bir sıkıntı olurmu?

dikodoksit

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Batarya ömrü kısalır diye biliyorum, telefonlarda da aynı mantık mevcut. Lakin daha net/ayrıntılı bilen elbet vardır, bana çok güvenme :D

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sürekli fişte kullanan biriysen sorun olmaz. Dışarıda cafelerde kullanan biriysen olabilir. Ama artık nerdeyse her cafede priz var. Keyfine göre.

ExS

“Alıştım artık” cümlesi çok umutsuz değil mi ya?
En iyi cevaplar
0
Mantık olarak düşününce telefonlarda ki gibi sıkıntı çıkarabilir, bataryanın ömrü azalır :) Ne zaman telefon alsam zaten başıma geliyor.

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
1
Batarya ömrünün azalması eski pillerde mevcuttu. Yeni model bir bilgisayara sahipsen batarya ömrü azalmaz, sadece şarj etmeyi durdurur. %1 ya da %99 arasında seyrettiği zaman şarj etmeye devam edecektir. Ama önerim pilini çıkartıp kabloyla kullanman.

SarpE

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
1
hiçbir şey olmaz, accıcık ömrü kısalır pilin onuda değiştirirsin. İstersen pili çıkarda yap. Asıl önemli olan ilk kullanımlarda şarjı sonuna kadar bitirip takmak ve mesela şarjın bitti şarja taktın %100 olmadan çıkarma.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Batarya ömrü kısalır diye biliyorum, telefonlarda da aynı mantık mevcut. Lakin daha net/ayrıntılı bilen elbet vardır, bana çok güvenme :D
Telefonlarda, son 5-10 yıl arasında çıkan bir telefon aldıysanız öyle bir şey olmaz. Telefonlarda artık Lithium-ion piller kullanılıyor ve telefon ısınmadığı sürece batarya ömrü aynı kalır.

UcanPatates26

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Batarya ömrünün azalması eski pillerde mevcuttu. Yeni model bir bilgisayara sahipsen batarya ömrü azalmaz, sadece şarj etmeyi durdurur. %1 ya da %99 arasında seyrettiği zaman şarj etmeye devam edecektir. Ama önerim pilini çıkartıp kabloyla kullanman.
Lenovo İdeapad 110 da böyle bir sıkıntı yaşayabilir miyim?