Doğru Şirketi Seçmek..

Rainman

Cenk Sarikaya
Emektar Üye
Mesajlar
210
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
253
Puanları
640
Merhabalar,
Bildiğiniz üzere birçok üyemiz sunucu açma peşinde ve bu süreçte en önemli şeylerden birisi de doğru şirkettir.Günümüzde birçok şirket kötü/kalitesiz mevcuttur ve bunlar ordan burdan aldığı hostları,vds'leri sizlere satar.Bu tip yerleri nasıl ayırt ederiz,nasıl eleyebiliriz bunu anlatacağım..


  • Doğru Şirkette Aranacak Özellikler ?
Doğru Şirkette her şeyden önce kaliteli hizmet,ilgili kadro bulunmalıdır.Herhangi bir sorun yaşadığınızda size anında yardım edebilecek bir kadro her şeyden iyidir.Herhangi bir şirketin sitesine girdiğinizde o şirketin "İyi" bir marka olduğunu anlamak için öncelikle o şirketin tarihçesini okumalıyız.Bakalım bu ortamda eskiden beri varlar mı ? Daha sonrasında referanslarına bakmalıyız.Benim VDS aldığım şirket kurumsal bir yer ve noter onaylı.Ayrıca birçok ünlü siteyle de çalışma içerisinde.Daha sonrasında şirketin onaylı belgesi var mı buna bakmalıyız.Eğer bunlar tam ve eksiksiz ise diğer bir soru makine çeşitleri.

  • Host,VDS,VPS Nedir ?
Game Host : Game Host,genellikle basit şirketlerin ticaretini yaptığı,belirli bir oyun için açılan sunucu panelidir.Genellikle bağlantı şekli filezilla'dan olur.Game Host önerilmez,özellikleri fazla iyi olmayabilir.
VPS : VPS,bir ana makinenin birden fazla sunucuyu içinde barındırarak ortak kullanım oluşturmasıdır.Bunu açıklayacak olursak diyelim ki bir 32 GB VPS'miz var.Bu 32 GB VPS'nin içine 6 GB olacak şekilde 5 tane host yerleştirelim.Müşteriler aldığı 6 GB'lik hostları bu VPS'den kullanır ve kendisine verilen 5 GB'lik ram'i,bunun yanı sıra ortak interneti kullanmaları gerekir.Yani bir diğer müşteri de kendine host alınca siz ikiniz aynı makineden iş görürsünüz,dosyaların yerleri,bağlntı şekli vs. farklıdır fakat aynı makineden çalıştırırsınız.
VDS : VDS,bu üç türün arasında en kalitelisidir.Tamamiyle kendinize ait bir makineniz olur ve kullanışlıdır.Size önerebileceğim VDS,kontrol şekli "Windows 7 Ultimate - Uzak Masa Üstü Bağlantısı"dır.


  • Özellik Seçimi ;
Bir makine veya host almak için özelliklerini seçmek en önemli etkendir.Özellikler,sunucumuzu ayakta tutacak bir faktördür.Rahat bir sunucuda oynamak istiyorsanız en az 4 GB ram,60 gb HDD'lik bir sunucu almanızı tavsiye ederim.
 


Son düzenleme:

Rainman

Cenk Sarikaya
Emektar Üye
Mesajlar
210
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
253
Puanları
640
Teşekkürler.Destek amacıyla beğenirseniz sevinirim.
 

Üst