Donanım - Yardım

melih343

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar Merhabalar
Yaklaşık 2 Gün Önce Bilgisayar Çok Tozlandı Diye İçini Temizledim Süpürge İle
Tozları Çektim Hallettim Fakat Şöyle Bir Sorun Ortaya Çıktı
Bilgisayarı Açtıgımda Yaklaşık 15 Dakika Geçiyor Bilgisayar Donuyor Ses Gidiyor
Klavye Gidiyor Öylece Kalıyordu Yeniden Başlatmak Zorunda Kalıyordum
Bu Defalarca Oldu Ve Ekran Kartını Ellemek İstedim O da Ne Ateş Ediyor
HardDisk de Öyle İşlemcinin Üstündeki Fan Çalışırken Hava Üflemiyor Sadece Dönüyor Bunu
Farkettim Ve Bu Yüzden Bu Kadar Sıcakladıgını Fark Ettim
Çözüm Olarak İşlemcinin Üstündeki Değilde Kasanın Arkasına Montelenmiş Fanı
Ters Çevirdim Dışarıya Değilde İçeriye Doğru Üflesin Dedim Bilgisayar Kapağınıda Açık Bıraktım
Havalar Öyle Rahat Rahat Çıkmış OLur Dedim
Şimdi Donanımdan Pek Anlamadığım İçin Bir Sorun Teşkil Eder Endişesindeyim Ve Sormak İstediğim Şu

1)Yaptıgım Bu Durum şu an Veya İleride Bir Sorun Oluşturur mu?
Sonuç Olarak Kasanın Arkasındaki Fan Dışarıya Üflüyordu Ben İçeriye Aldım

2)İşlemcinin Üstündeki Fan Soğutmuyor Dönüyor Sadece Bu Artık Onun Çöp Ünvanını Aldıgı Anlamınamı Gelir?(Bitmiş?)

Yardımcı Olursanız Sevinirim Teşekkürler..

++

EdwardWiles

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bir sorun oluşturacağını sanmıyorum. Burada yazanların iyi teknik bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bir şey olduktan sonra geri dönüşü olmaz. Dediğin gibi fan ölmüş olabilir. Önce kabloları kontrol et. Olmadıysa tozlardan arındırmaya çalış. O da olmadıysa çöp denebilir. Yine de bir ihtimal gözden kaçırılan bir şey olma ihtimali var. Teknik işlerden iyi anlayan birine sormanı öneririm.

yavuzkel

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
anakartın ve ekran kartını bi güzel temizle termal macun kalmamıştır büyük ihtimal varsa uygula zaten ucuz bişiy
mesela bnde küçük top şişirmek için bir hava pompası var bu gibi şeylrle ayda 1 de olsa utlaka kasayı sök bi güzel hava vur