Drednot.io - Çok güzel 2 boyutlu tarayıcı tabanlı savaş/strateji oyunu

drednot

Yeni Doğmuş
Mesajlar
1
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
20

Drednot, 2 boyutlu uzay gemisi savaş oyunudur. Diğer çoğu .io oyunlarına benzemez. Bu oyunda ilerlemenizi kaydedebilirsiniz, daha sonra devam edebilirsiniz ve sıkılmadan uzun süre oynayabilirsiniz. Bu oyunda diğer gemilerle ittifaklar kurabilir, onlarla ticaret yapabilir ya da savaşabilirsiniz. Bu oyunda biz Türkler de bulunmaktayız. Eğer bize katılmak ve aramızda olmak istersen bundan mutluluk duyarız. Oyununun temellerini öğrenmeniz çok kolay olacak. Ayrıca bu yazıda oyunu nasıl oynayacağınızdan ve oyun içindeki bazı şeylerin ne işe yaradığından bahsedeceğim. İlk olarak nasıl gemi açacağınızdan bahsedelim. Öncelikle drednot.io'ya giriş yapın, sonra en aşağıda new ship yazan bir kutucuk bulacaksınız. O sizin yeni gemi yapacağınız yerdir. Oraya geminizin adını yazın ve rengini belirleyin ve hemen yanında bulunan join butonuna basın, yeni geminizde oyuna başlamış olacaksınız. Geminizi açtınız ve kaptan olarak başladınız, fakat gemide yalnız olduğunuzu düşünüyorsunuz. Sağ alt kısımda bulunan sadece gemi kaptanlarının erişebileceği mavi kutucuğun içinde bulunan bir “Crew Control” yazısı bulunur. Burada geminizin linkini arkadaşlarınıza paylaşabilir, gemiyi guestlere açabilir (Allow guests seçeneğini seçerseniz) ya da gemiyi diğer oyunculara kapalı (Invited crew only seçeneği) tutabilirsiniz. Geminize girdiniz ve geminizde 1 fabrika 1 dümen ve 2 tane RC Turret (Dümenden kontrol edilen turret) bulunacaktır. Dümen ile gemiyi sürebilirsiniz, fabrika ile gemi için gerekli alet edevat üretebilirsiniz, hatchden ise dışarıdaki kazandığınız kutuları (loot) gemiye alırsınız. Şimdi gelin oyunda bulunan portallara değinelim.

Oyunda birden fazla portallar ile girebileceğiniz bölge vardır. Siz en başta Finch I bölgesinde doğarsınız. Bir portalın üstüne gidip Q tuşuna basarak ışınlanırsınız. Her bölgenin farklı özellikleri var. Görev bölgelerinin portalları belirli zaman aralıklarıyla açılır ve süreleri birince kapanırlar.

  1. Safe Zone I, II, III: Burası gemilerin park ettiği yerdir. Oyundan çıkmak istediğinizde geminizi safe zone bölgesine getirin ve crew control butonundan “Save ship” e basın. Geminiz kaydedilecek ve kapatılacaktır. Safe zone’da gemilerin silahları çalışmaz.
  2. Finch I, II: Her geminin bir “Combat rating” denen bir değeri vardır. Bir gemide bu değer 2500 den fazlaysa, o geminin silahları finch bölgelerinde güçsüz çalışır. Finchler kaynak toplamak için ideal yerlerdir. Finchlerde elmas kutular ve kırmızı botlar bulunur. Bu kutuların ve botların ne işe yaradığından bahsedeceğiz.
  3. Sparrow I: Burada “Combat raiting” değeri aranmaz, her geminin silahları kısıtlama olmaksızın normal çalışır. Buraya savaş portalı da diyebilirsiniz. Bu portalda elmas kutular, kırmızı botlar, mavi botlar ve yeşil botlar bulunur. Bu botlara da bir sonraki bölümde değineceğiz.
  4. The Pits (Görev): Bu yerde daire kayalarla kaplı çukurlar vardır ve kayaların altında elmas kutular bulunur. Bir çukurun üstünde siyah dikdörtgen kaplama üzerinde “Loot” yazar. Bu loot yazısı ne kadar büyükse, aşağıda o kadar elmas var demektir. Kayalar ilgili tekniklerle kuyudan çekilir ve elmaslar kırılır. Peki gelelim botlar ve elmas kutulardan ne çıkar?
    1. Elmas kutular. Yazının başında RC denen bir şeyden bahsetmiştik. Bu bir turret çeşididir ve sadece finch, sparrow ve pit portallarının içindeki elmas kutuları kırınca çıkar.Elmas kutulardan Sadece RC turret çıkmaz, auto turret ve burst turret de çıkar.
    2. Kırmızı botlar. Bu botların içinden genellikle metal ve barut çıkar. Nadiren de çeşitli turretler çıkar. Kırmızı mermi ateş ederler.
    3. Mavi botlar. Bu botların içinden sadece mermi kutuları çıkar. Mavi botlar geminize çarpmak isterler ve dikenleri vardır. Ateş etmezler.
    4. Yeşil botlar. Bu botların içinden özel kutular düşer. Bu bot punch (itici mermi) mermisi sıkar.
  5. Canary (Görev): Bu portalın gittiği yer kazı alanı: orta kısmı tamamen taş kutular ile kaplıdır, fakat bunların aralarında elmas kutular flux kutular da bulunur. Yani burada iyi eşyalar toplayabilirsiniz. Genelde 1 kutuya sığacak ufak gemiler kullanılır. Ayrıca sarı, kutu şeklinde botlar da bulunur, bunlar en başta uyuyor halde olurlar, fakat bir hasar alırlarsa uyanıp yakındakilere saldırmaya başlarlar ve oldukça güçlüdürler.
Portal bilgilerini de aldıktan sonra şimdi geminizi nasıl inşa edeceksiniz buna değinelim. Gemide inşa yapmak için bazı itemlere ihtiyaç vardır ve bu itemleri çeşitli fabrikalar üretir. Bu fabrikalar Starter(Oyuna başladığınızda size verilen), Munitions(Her mermiyi yapan), Engineering(Gemide yürüme, item yolları ve kapılar vs.) gibi itemleri üretir ve Machine(Her türlü Hareketli mekanizmayı gemi için üretir.) Şimdi gelelim gemide en çok kullanılan itemlerden bir kaçından bahsetmeye.
  1. Wrench: Bununla inşa edilmiş itemleri sökebilirsiniz.
  2. Shredder: Bununla itemleri silebilirsiniz.
  3. Ship sheild booster: İlgili fabrikalarda üretili ve geminin kalkanı azaldığında bunu elinize alın ve kendinize yakın bi yere basın. Geminin kalkanını tekrar yükseltecektir.
  4. Repair tool: Geminin kalkanı bittiğinde içindekiler hasar almaya ve sökülmeye başlar, eğer geminizin içindeki inşa edilmiş itemler hasar aldıysa bununla onları düzeltebilirsiniz.
  5. Block: insan ve itemler üzerinde durabilir. Yürüyüş yolları yapabilirsiniz. Oyuncuları ve itemleri geçirmeme özelliğine sahiptir.
  6. Walkway: Oyuncu bunun üstünde yürüyebilir fakat itemleri engellemez. Bir walkway'ın üstünden bir item bırakırsanız aşağı doğru düşer.
  7. İtem net: Sadece itemleri bloklar, oyuncuları bloklamaz.
  8. Kapı: Oyunda 3 rütbe vardır. Bunlar; Captain, crew ve guest olarak ayrılır.Bu kapılar rütbelere göre ayarlanabilir ve sadece ayarlanan rütbe seviyesindeki veya üstündeki oyuncular içinden geçebilir. Kapılar Bütün itemleri bloklar.
  9. Ejector: Bunlar gemiden bir itemi atmanıza ya da başka bir gemiye transfer etmenizi sağlar.
  10. Embiggener: Kullanımı basittir geminizi büyütür. R tuşuyla dikey ya da yatay olarak kullanabilirsiniz. Shrinker: Küçültür. küçültülecek alanda bi şeyler inşa ediliyse küçültmez. R tuşuyla dikey ya da yatay olarak kullanabilirsiniz.
Birkaç ayrıntı daha vereyim; itemi tutma sol tık. İtemi bırakma “Q” tuşu. Zıplama boşluk tuşu. WASD yön tuşları. Gemiye uzaktan bakmak ve etrafı incelemek için “C” tuşu. *Oyunda key denen bir nevi account sistemi vardır. Bu keyi settingsden bulabilirsiniz ve kimseyle paylaşmayın. Başka bir bilgisayara geçtiğinizde ya da internet geçmişinizi yenilediğinizde bu keyi tekrar oraya yazarak hesabınızı geri yükleyebilirsiniz. Keyinizi kimseyle paylaşmayın o önemli, saklayın. Başarılar.


Oyun:

Resmi olmayan wiki sitesi: Drednot.io Wiki
 


Son düzenleme:

PASCIA

Eren Bülbül
Oyun Geliştirici
Mesajlar
121
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
955
Puanları
590
Ruh hali
benim iki gemim var
turkish space ship
ve madenci gemisi
 

ayberkxddddd

Taş Madencisi
Mesajlar
83
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
5
Puanları
80
Ruh hali
benim cok guzel buyuk bir gemim vardı baya eşya vardı oyunun top 100 une girmişdim sonra csgo oynamak için çıkış yaptıgımda eşyalrım (wrench) yere düşmüş ve gemimdeki adamlar wrench i alıp butun itemlerimi eşyalrımı butun mape atmışlar bende bunu gorunce birdaha oynamadım >:[
 

alicejenny

YASAKLANDI
Mesajlar
2
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
10
Güzel bir içerik, emeğinize sağlık. :1:
 
Moderatör tarafından düzenlendi:

Üst