Forum Dergisi Dünden Bugüne Gamer

Swuupie

son cosas de la vida
Emekli
Mesajlar
887
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,832
Puanları
2,390


Forum Dergisi: Dünden Bugüne Gamer
3 Eylül 2016, Gamer için önemli tarihlerden bir tanesi. Ne mi oldu? Uzun yıllardır faaliyetini sürdüren Minecraft Türk, Gamer oldu! Gamer olmamızın ardından koskoca 1 yıl geçti ve bu 1 yılda çok güzel şeyler yaşandı. Mesela; Gamer'ye bağlı yeni siteler açıldı, çekilişler ve yarışmalar yapıldı ve tabii ki halen bu yarışmalar, çekilişler ve Gamer'a bağlı siteler açılmaya devam ediyor.

Minecraft Türk'ün, Gamer Oluşu
Minecraft Türk, 3 Eylül 2016 tarihinde adres değiştirerek Gamer oldu. Gamer ile, Minecraft'a hitap eden kesim yavaş yavaş giderek, yerini tüm oyunlara hitap eden bir kesim aldı. Gamer'yi bütün oyuncuların birleşme noktası gibi düşünebilirsiniz. Minecraft Türk neden Gamer oldu derseniz: Forum kitlesinin Minecraft'ın yanında diğer oyunlar oynuyor olması ve kitleyi büyütme düşüncesi yüzünden Gamer olduk. Forum kitlesinin Gamer gün geçtikçe gelişmeye ve büyümeye sizler sayesinde devam ediyor.

Gamer Unvan, Apolet ve Madalya Sistemi
Bir unvanı, apoleti ve madalyayı almak için neler yapmanız gerektiğine forum.gamer.com.tr/konu/360190 buradan, bütün unvan, apolet ve madalyalara bakmak için forum.gamer.com.tr/help/medals buraya gidebilirsiniz. Bir unvanı almak için, o unvanın şartını yerine getirmeniz gerekiyor. Apoletler sırası ile gittiği için, ilk apoleti almanız için 4, ikinci apoleti almanız için 8 unvana sahip olmanız gerekiyor. (Bu sürekli böyle ilerliyor) Madalyalar genellikle içerik ekibindekilere, adminlere ve moderatörlere veriliyor. Bir madalyaya sahip olmanız için yapmanız gereken pek bir şey yok.

Unvanın şartını yerine getirdim ama verilmedi? Korkmayın, istediğiniz bir unvanın şartını yerine getirdiyseniz forum.gamer.com.tr/forum/393 buraya konu açarak unvanı isteyebilirsiniz. Unutmayın, buraya açacağınız konuları yöneticiler hariç, sizden başkası göremeyecektir. Ayrıca, buraya açacağınız unvan talep konularına, konularınızı da atmayı unutmayın. Ne demek istiyorum? Mesela, istediğiniz unvan 7 konu açmanızı istiyorsa unvan talep konusuna açtığınız 7 konuyu bırakın ki, yöneticilerin işleri kolaylaşsın.
Dünden Bugüne Gamer ˚ Sayfa 1
ayrac (1).png

Gamer Kural Güncellemesi v.1.1
Sürekli yeni güncellemeler ile karşı karşıya kalıyoruz. Burada bahsedeceğim v.1.1 kural güncellemesi, forum yöneticileri tarafından yapılmış son kural güncellemesidir. Bu güncellemede neler oldu?

Bu güncellemede Kandırma (trolling) adlı 10. kural ufak bir değişikliğe uğradı. Bu ufak değişiklik sonrasında, normalde kandırma sayılan Herobrine mesajları ve konuları bu güncelleme sonrasında kandırma sayılmamaya başladı.

Bazı zararsız ihlaller için bilgilendirme sınırı 2'ye çıkartıldı. Bu zararsız ihlaller ne peki?
  • 4- Aynı Konuların Tekrarlanması
  • 5- Uygunsuz İçeriğin Cevaplanması
  • 13- Dil Bilgisi ile Dalga Geçmek/Dil Bilgisini Düzeltmek
  • 15- Ölü Konuları Cevaplamak
  • 19- Yanlış Yere Konu Açmak
Yani bu kurallardan uyarı alırsanız, 2 tane bilgilendirme uyarısı sonrasında puanlı uyarı yiyeceksiniz.

Normalde 1 uyarı puanı 1 haftalık susturmaya denk geliyordu, bu güncelleme sonrasında 1 uyarı puanı 1 günlük susturma oldu. Yani normalde, 1 uyarı aldığınızda 1 hafta boyunca susturulmuş oluyordunuz, şimdi ise 1 günlük susturulmuş oluyorsunuz.

Dil bilgisini düzeltmek, dalga geçmek kuralı çoğu kişi için gereksiz bir kural olsa da, eğer bu kural olmasaydı spam çok fazla olacaktı. Bu güncelleme sayesinde, bazı yazım yanlışları otomatik bir şekilde düzeltiliyor. Bunlardan bazıları:
dy.png


Uyarı itirazı yapmak istiyorsanız ilk önce, uyarıyı veren moderatörün açmış olduğu konuşmaya itiraz mesajı atmak olacaktır. Buradan bir sonuç alamadıysanız Forum Destek bölümüne konu açabilirsiniz. Susturulmuşsanız buradan direk olarak yöneticiler ile konuşabilirsiniz.

Yasaklanma itirazı yapmak istiyorsanız, Forum Destek Bölümüne konu açabilirsiniz. Açacağınız konuya, e-posta ve IP adresini eklemeyi unutmayın.

Alternatif hesap tabii ki kullanabilirsiniz. Alternatif hesapların doğru kullanımı: klanınız, sunucunuz, modunuz, hostunuz veya projeniz için kullanımlardır. Alternatif hesabınızı susturulmadan kaçmak, konuları güncellemek, mesajları beğenmek gibi amaçlarla kullanamadığınızı belirtelim. Ayrıca tek bir alternatif hesabı kendinize ait ayrı bir hesap oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Satıcı yetkisine sahip birinin güvenilirliği kesin değildir. Satıcı yetkisi olan biri tarafından dolandırılırsanız gerekli kanıtlarla Forum Destek Bölümüne konu açabilirsiniz. Satıcı yetkisi bulunmayan bir üye görürseniz rapor etmeyi unutmayın.
Dünden Bugüne Gamer ˚ Sayfa 2
ayrac (1).png


Gamer'de Yakın Zamanda Olan Etkinlikler
Gamer'de yakın zamanda bir sürü etkinlik oldu. Bunlardan bazıları hala devam etse de bazıları ise maalesef sonuçlanmış durumda. Bakalım yakın zamanda hangi etkinlikler olmuş?

Yakın zamanda olan etkinliklerden en büyüğü yeni yıl etkinlikleri olabilir. Yeni yıl etkinliklerinde 2 ödüllü yarışma, zombiyi rapor etme, plug.dj etkinliği, sohbet bölümünün bütün üyelere açılması ve birde özel üyelik çekilişi oldu. Güzel sonuçlanan yeni yıl etkinliklerinden sonra şimdi ise tatil etkinlikleri var. Şimdilik 2 adet tatil etkinliği oldu. Bir tanesi sonlansa da bir tanesi halen devam etmekte. Sonlanan etkinliğimiz: Ödüllü Çengel Bulmaca. Devam etmekte olan etkinlik ise: Minecraft Skin Yarışması. Tatil boyunca olacak bütün yarışmalara buradan ulaşabilirsiniz.



Gamer'ye Bağlı Siteler
Minecraft'a Yönelik Siteler:
  • Minecraft Server tanıtma sitesi olan minecraftserver.gen.tr/servers sitesi, dileyen kişinin ücretsiz bir şekilde sunucusunu tanıtabileceği bir sitedir. Siteye girip kayıt olduktan sonra, belirli yerleri doldurup istediğiniz gibi sunucunuzu tanıtabilirsiniz.
  • Minecraft'ı indirmenize yarayan minecraft-indir.com sitesi bana göre en işe yarayan sitelerden bir tanesi. Bu site üzerinden son sürüm Minecraft'a tek bir tık ile ulaşabilirsiniz.
  • Minecraft için soru sorabileceğiniz bu site minecraftnasil.com gerçekten sizler için yararlı olabilir. Minecraft'a yönelik bilmediğiniz bir soru varsa bu site üzerinden sorup cevabına ulaşabilirsiniz. Gerçekten işe yarayan bir sitedir, tavsiye ederim.
  • mcskinara.gamer.com.tr bu site üzerinden dilediğiniz skini arayabilirsiniz. Aramakla kalmayıp kendinize uygun bir skin bulup onu indirebilirsiniz.
  • Minecraft'ta hangi eşyayı nasıl yapacağınız bilmiyorsanız sizi bu siteye alalım. esyalar.minecraftnasil.com Bu site üzerinden çoğu eşyanın nasıl yapıldığına bakabilirsiniz. Bana sorarsanız çok işe yarayan bir site.
Minecraft'a Yönelik Olmayan Siteler:
  • oyun-oyna.gamer.com.tr Bu site üzerinden dilediğiniz flash oyunu oynayabilirsiniz. Benimde sıkıldığım zamanlarda girdiğim bir sitedir kendisi. Tavsiye ettiğim bir sitedir.
  • kriptosozluk.org Tamamen kripto para ile ilgilenen mühendislerin, ekonomistlerin ve madencilerin kendi deneyimlerini sizlere aktardığı bu site kripto para ile ilgili öğrenmek isteyeceğiniz her şeyi içinde barındırıyor. Ayrıca 1. nesil yazar olma şansını kaçırmayın, çünkü başvurular yakın zamanda bitecek.
Dünden Bugüne Gamer ˚ Sayfa 3
ayrac (1).png
 


Arfonia

Sudan Çıkmış
Mesajlar
9
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
18
Puanları
80
Bu konu bana forum ile ilgili bilmediğim çoğu şeyi öğretti. Çok teşekkür ediyorum. Unvan sistemini çok beğendim.
 

RuzonTR

YASAKLANDI
Mesajlar
94
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
147
Puanları
170
Swuupie üyelerle bütün bir moderatör. Böyle bir konunun Swuupie'ye okutulması mantıklıca.
 

Üst