Dünya DÜZ Mü ? Tartışmaya açığım.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Elle Tutulur Gözle Görülür Kanıtım 300 Yıllık Fizik Tarihine Dayanıyor. Görelilik Kuramı :D (Biliyorum Bu 300 Yıllık Değil de Sen Bunu Önce Çürüt Gerisine Bakarız)

Düz Olsa Değişir. Sen Demedin mi Buzullarla Kaplı. Abi İroni İçindesin Ya :D
Görelilik kuralından başka hiçbir şey bilmiyorsun. Konuyu başından beri takip ettiğin halde dediklerimi bile takip edemiyorsun. Varsayımdan başka bir kanıt üretemiyorsun.

Sürekli batıya gidildiğinde işte bu şekilde dünya dolaşılabilir.

Yahu düz diyorsun düz, Snake oyunu mu? Dünya'nın sonuna gidince başına ışınlanalım. Dünya bir yuvarlak ise başladığın yere dönersin, düz ise düzlem boyunca dümdüz ilerlersin.

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Görelilik kuralından başka hiçbir şey bilmiyorsun. Konuyu başından beri takip ettiğin halde dediklerimi bile takip edemiyorsun. Varsayımdan başka bir kanıt üretemiyorsun.

Ay Tutulması, Görelilik, Mariana Çukurunda ki Basınç (Yerçekimin Göstergesi),
Düz Dünyanın Arka Tarafı, Güneş Saati, Ayın Karanlık Yüzü, Ayın Evreleri, Serap, Güneşin Batış Ve Doğuşu, Ufuk Çizgisi (CN Tower Fotoğrafı Gemi Değil)

Denizden oldukça uzaklaşıp çekilen bu fotoğrafta CN Tower'ın neredeyse %35'i ufuk çizgisinin altında kalmış durumda, bu da düz bir ufuk çizgisinin olmadığını kanıtlıyor.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ay Tutulması, Görelilik, Mariana Çukurunda ki Basınç (Yerçekimin Göstergesi),
Düz Dünyanın Arka Tarafı, Güneş Saati, Ayın Karanlık Yüzü, Ayın Evreleri, Serap, Güneşin Batış Ve Doğuşu, Ufuk Çizgisi (CN Tower Fotoğrafı Gemi Değil)

Denizden oldukça uzaklaşıp çekilen bu fotoğrafta CN Tower'ın neredeyse %35'i ufuk çizgisinin altında kalmış durumda, bu da düz bir ufuk çizgisinin olmadığını kanıtlıyor.

Ay tutulması: Bu bir ters kanıttır. Zaten videosunu atmıştım zigzag ay diye. Ayın tutulma sırasında yuvarlak dünyaya göre zigzag yapmasını açıkla.
Görelilik: Bilmiyorum.
Basınç: Basıncın sebebi mariana çukurunun üstündeki suyun ağırlığıdır. Eğer yerçekimi olsaydı, bu çukurda su olmasada basınç olurdu bunun sebebi açıkla.
Ayın karanlık yüzü: Bunu nasıl kanıt olarak sundun anlamıyorum. Hatta bu düz dünyanın bir kanıtıdır. Ayın üst kısmı gözükmek bu kadar basit. Asıl sen ayın karanlık yüzünün gözükmediğini açıkla
Ayın Evreleri: bilgim yok
Serap: Bilgim yok serap hakkında.
Güneşin batışı: Güneş düz dünyanın üstünden geçerek döner. çok fazla uzaklaştığında batıdan görüş açımızdan çıkar.
Ufuk çizgisi: Bu TAMAMEN perspektif ile alakalı. Kafanı dümdüz bir yere koy, 30 metre uzaktaki bir objeye bak, alt kısmı gözükmez.

*Konu sürekli aynı yere geliyor. Artık mesaj atmaya gerek kalmadığını düşünüyorum.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0

Gözünün yağını yediğim, Allah aşkına bana açıkla

Bu mantığa göre sürekli batıya gidersem nasıl ben nasıl daire çizebiliyorum. Ben gemiyi sürerken elim mi kaydı? Ne oldu? Niye böyle yuvarlak çizdim ben? Lütfen açıkla.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Gözünün yağını yediğim, Allah aşkına bana açıkla

Bu mantığa göre sürekli batıya gidersem nasıl ben nasıl daire çizebiliyorum. Ben gemiyi sürerken elim mi kaydı? Ne oldu? Niye böyle yuvarlak çizdim ben? Lütfen açıkla.
Batıyı ve doğuyu yanlış algıladığın için.

Saat üzerinde akrep sola doğru giderse ne olur ? Bilinemez değil mi.
Bu mantık gibi düşün.

Kuzey dünyanın merkezidir.
Güney dünyanın çevresidir.
Batı saat yönüne gitmektir.
Doğu saat yönünün tersine gitmektir.

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Batıyı ve doğuyu yanlış algıladığın için.

Saat üzerinde akrep sola doğru giderse ne olur ? Bilinemez değil mi.
Bu mantık gibi düşün.

Kuzey dünyanın merkezidir.
Güney dünyanın çevresidir.
Batı saat yönüne gitmektir.
Doğu saat yönünün tersine gitmektir.
Sana laf anlatılmaz ya. He kardeşim dünya düz, Nasa yalancı zaten, büyük oyunu gördük elhamdürillah.

FuryRS

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ay tutulması: Bu bir ters kanıttır. Zaten videosunu atmıştım zigzag ay diye. Ayın tutulma sırasında yuvarlak dünyaya göre zigzag yapmasını açıkla.
Görelilik: Bilmiyorum.
Basınç: Basıncın sebebi mariana çukurunun üstündeki suyun ağırlığıdır. Eğer yerçekimi olsaydı, bu çukurda su olmasada basınç olurdu bunun sebebi açıkla.
Ayın karanlık yüzü: Bunu nasıl kanıt olarak sundun anlamıyorum. Hatta bu düz dünyanın bir kanıtıdır. Ayın üst kısmı gözükmek bu kadar basit. Asıl sen ayın karanlık yüzünün gözükmediğini açıkla
Ayın Evreleri: bilgim yok
Serap: Bilgim yok serap hakkında.
Güneşin batışı: Güneş düz dünyanın üstünden geçerek döner. çok fazla uzaklaştığında batıdan görüş açımızdan çıkar.
Ufuk çizgisi: Bu TAMAMEN perspektif ile alakalı. Kafanı dümdüz bir yere koy, 30 metre uzaktaki bir objeye bak, alt kısmı gözükmez.

*Konu sürekli aynı yere geliyor. Artık mesaj atmaya gerek kalmadığını düşünüyorum.
Bu Yazıyı Okursan Anlarsın. Dünyayı Düz Olarak Düşünürsen ve Küre Olan Dünyayı Açtığında Ayın Bilmem Kaç Kat Daha Fazlası Ediyor Yani Ay Tutulması Sırasında Zifiri Karanlık Olması Gerekirdi.
Son 2000 yıllık kayıtlara baktığımızda, Ay tutulması sırasında hem Güneş’in hem de Ay’ın aynı anda göründüğü 50 ayrı gözlem kaydı olduğunu biliyor muydunuz? Nitekim bu 50 kayıt düz dünya için en büyük kanıtlardan biri olarak gösteriliyor.

Düz dünyacılar sormakta haklı: Nasıl olur da tam Ay tutulması sırasında Güneş’i de görebiliriz?Sonuçta Dünya’nın gölgesi üstüne düştüğü için, yani Dünya gezegeni Güneş’le Ay arasına girdiğini için Ay tutulmuyor mu? Bu durumda Dünya’nın Ay’a bakan yüzünde olanlar Güneş’i nasıl görebilir?
Basınca Gelelim. Basıncı Etkileyen Faktörlerden Biri de Yer Çekimidir. Yer Çekimi İle Doğru Orantılı Olarak Basınçta Artar. Sen Zaten Söylemişsin Su Olmasada Basınç Olurdu Diye.
Çok Basit Bir Örnek Daha Veriyorum. 365 Günü Nasıl Açıklıyorsun. Madem Dünya Evrenin Merkezi O Zaman 1 Yıl Diye Bir şey de Yok mu Yani?

Ayrıca Günlük Dönme Hareketi İle:
  • Fiziksel çözülme oluşur.

• Günlük Basınç farkları oluşur.

• Meltem rüzgarları oluşur.

• Merkez kaç kuvveti meydana gelir. Bunun sonucunda; Sürekli rüzgarların (Alize, Batı, Kutup) yönlerinde sapmalar meydana gelir.

• Okyanus akıntıları (Gulf - stream, Labrador, vs.) halkalar oluşturur ve yönlerinde sapmalar olur.

• Yerel Saat farkları meydana gelir.

• Cisimlerin gün içindeki gölge uzunlukları değişir.

• Güneş doğuda erken doğar, batar ve batıda geç doğar, batar.

• Dinamik basınç kuşakları meydana gelir.

serkang

trapstar
En iyi cevaplar
0
Dünya bence düz.Bu arada hiç kimse birbirinin fikrine inanmak zorunda değil ve kimse de onları zorlayarak inandıramaz.O yüzden laf yetiştirmek yerine lütfen bilgilerimizi sunalım.

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu Yazıyı Okursan Anlarsın. Dünyayı Düz Olarak Düşünürsen ve Küre Olan Dünyayı Açtığında Ayın Bilmem Kaç Kat Daha Fazlası Ediyor Yani Ay Tutulması Sırasında Zifiri Karanlık Olması Gerekirdi.
Son 2000 yıllık kayıtlara baktığımızda, Ay tutulması sırasında hem Güneş’in hem de Ay’ın aynı anda göründüğü 50 ayrı gözlem kaydı olduğunu biliyor muydunuz? Nitekim bu 50 kayıt düz dünya için en büyük kanıtlardan biri olarak gösteriliyor.

Düz dünyacılar sormakta haklı: Nasıl olur da tam Ay tutulması sırasında Güneş’i de görebiliriz?Sonuçta Dünya’nın gölgesi üstüne düştüğü için, yani Dünya gezegeni Güneş’le Ay arasına girdiğini için Ay tutulmuyor mu? Bu durumda Dünya’nın Ay’a bakan yüzünde olanlar Güneş’i nasıl görebilir?
Basınca Gelelim. Basıncı Etkileyen Faktörlerden Biri de Yer Çekimidir. Yer Çekimi İle Doğru Orantılı Olarak Basınçta Artar. Sen Zaten Söylemişsin Su Olmasada Basınç Olurdu Diye.
Çok Basit Bir Örnek Daha Veriyorum. 365 Günü Nasıl Açıklıyorsun. Madem Dünya Evrenin Merkezi O Zaman 1 Yıl Diye Bir şey de Yok mu Yani?

Ayrıca Günlük Dönme Hareketi İle:
  • Fiziksel çözülme oluşur.

• Günlük Basınç farkları oluşur.

• Meltem rüzgarları oluşur.

• Merkez kaç kuvveti meydana gelir. Bunun sonucunda; Sürekli rüzgarların (Alize, Batı, Kutup) yönlerinde sapmalar meydana gelir.

• Okyanus akıntıları (Gulf - stream, Labrador, vs.) halkalar oluşturur ve yönlerinde sapmalar olur.

• Yerel Saat farkları meydana gelir.

• Cisimlerin gün içindeki gölge uzunlukları değişir.

• Güneş doğuda erken doğar, batar ve batıda geç doğar, batar.

• Dinamik basınç kuşakları meydana gelir.
Ne alakası var basınç ile yer çekiminin ? Yanlış yazmışım. Su olmasa basınç da olmazdı yazacaktım. Eğer öyle bir şey olsaydı yerin 5km altında madenciler çalışamazdı. Sen suyun 5 km altına dalsan basınçtan patlarsın.

mevsimler:

Vertex

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Böyle gereksiz konular dünyanın hiçbir yerinde tartışılmamalı.
Düz veya yuvarlak, bize ek olarak bir faydası oluyor mu?

Yaşamaya bakın, boşverin dünyanın şeklini. Zaten ülke olarak 'Türkiye' dışına çıkamıyoruz, çıkamayacağız. Elin adamı uzayda su kaynağı arar, bizimkiler İstanbul gibi yerlerde su kesintileri ile uğraşsın :(

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Böyle gereksiz konular dünyanın hiçbir yerinde tartışılmamalı.
Düz veya yuvarlak, bize ek olarak bir faydası oluyor mu?

Yaşamaya bakın, boşverin dünyanın şeklini. Zaten ülke olarak 'Türkiye' dışına çıkamıyoruz, çıkamayacağız. Elin adamı uzayda su kaynağı arar, bizimkiler İstanbul gibi yerlerde su kesintileri ile uğraşsın :(
Bu forumdaki herhangi bir şeyin insalığa faydası olduğunu sanmıyorum.
"Her ne kadar yanlış olursa olsun münazarada amaç tezini savunabilmektir. Mesela, sigara faydalı mı zararlı mı?. Elbette zararlıdır ama önemli olan bu değil. Önemli olan bir tarafın faydası konusunda diğer tarafında zararı konusunda ne kadar iyi tartışabildiğidir.
  • Fikrinin savunabilmek
  • İnandırıcılık kabiliyetini geliştirmek
  • Araştırma becerisini geliştirmek
Yukarıdaki gibi birçok faydası vardır belki ama bence bir bu kadar da zararı var. Aslında bunlardan en önemlisi de sabit fikirlilik. Biz daha çocuklara o yaşta şu mesajı veriyoruz: "Sana ne öğretildiyse(doğru olmasa bile) onu en iyi şekilde savunmalısın?". Alın size günümüzde TBMM. Sizce oradaki kaç tane millet vekili faydalı bir şey yapmayı amaçlıyor. Evet belki hepsinin kafasında böyle birşeyler var ama uygulanmıyor. Çünkü hepsi birbirini rezil etme derdinde. Hepsi bağlı oldukları partisinin doğru yolda olduğunu diğerlerine kanıtlama arzusunda. Hepsi öğretileni doğru olmadığına inansa bile savunma peşinde.

Bu partilerin sabit fikirleri önümüze bir seçenek olarak sunuluyor. Sanki onların önerdiklerinden başka seçenek yokmuş gibi. Çocuklarımız da onlar gibi olmaz umarım desem de, onlar sanki böyle olmaları için eğitiliyor gibi geliyor bana."