DÜNYANIN EN HARİKA VE ANLAMLI ANİMESİ -SPOİLER YOK- A Silent Voice

Marino

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
İsmi bile anlamlı bee. Japonca ismi Koe no katachi ayrıca Shape of Voice olarakda geçiyor.17 Eylül 2016'da çıkmasına rağmen Türkçesi anca yayınlandı eh tabi BD nin düşmesi vesaire anca.Anime kesinlikle bir başyapıt yıllardır anime izliyorum bunun gibisini mübalağsız ilk defa izledim. Anime size dolu dolu bir 2 saat 6 dakika sunuyor bitirdikten sonra 1 gram pişmanlık hissetmeyeceksiniz emin olun.Ayrıca mendilinizi falan yanınızda tutun ağlamanız yüksek ihtimal.Ben duygusuz olduğumdan pek koymadı ama sizde aynısı olmayabilir.Ve anime bitince içinizde sizi yutacak kadar büyük bir karadelik oluşucak emin olun.

Konu olarak Ana karakterimiz İshida nın ilkokuldayken okuluna yeni gelen işitme engelli Nishimiya'ya zorbalık yapması ve eden bulur hesabı Nishimiya, İshida yüzünden okul değiştirince busefer İshida'nın sınıfı tarafından zorbalığa maruz kalması. Ee tabi İshida bunu yaptıklarının bedeli olduğunu anlar kendisini toplumdan soyutlar tamamen dışlanır.Ortaokul da da durum aynı devam ederken İshida mız ******* etmeye karar verir. İntihar etmeden önce Nishimiya yı görmeye gider. Nishimiya'yı görünce ******* etmekten vazgeçer ve Nishimiya'yı mutlu etmeye çalışır. Tabi olaylar sadece bu ikisi arasında dönüp durmayacak işlenişini okadar harika yapmışlar ki bir pencereden diğer pencereye kopukluk oluşturmadan atlıyorlar. Biraz klişe gelebilir ama izlediğiniz de öyle olmadığını kesinlikle anlayacaksınız.

Not: Konuyu anlatmak cidden zor emin olun konusu burdaki kadar kısıtlı değil türkanimeden yardım alayım dedim herhalde onlar da benle aynı sorunu yaşamaış olacakki aşırı yüzeysel geçip bırakmışlar :D

Şu traileri izlerseniz daha kolay anlayabilirsiniz aman dikkat. ufak spoilerlar içeriyor.

Biraz karakterlerden bahsedelim;

Shoya İshida

Rolü:Ana Karakter

Ve işte zorbalık yaparken zorbalık gören diken saçlı ama koca yürekli ana karakter İshida Abimiz.

Shoko Nishimiya

Rolü: Ana Karakter

Bu da işitme engelli zorbalık gördüğü için okul değiştirmek zorunda kalan dünyalar tatlısı ablamız.

Yuzuru Nishimiya

Rolü: Yan Karakter
Dünyalar tatlısı Nishimiyamıza destek olan erkek(!) kardeşi Yuzuruuu

Naoka Ueno

Masum görünüşüne aldanmayın,Nishimiyamıza zorbalık edenlerden biri de bu.

Tomohiro Nagatsuka

Bunu anlatırsam biraz spoilera girer galiba.En iyisi İshidanın en yakın arkadaşı diyip geçeyim

Daha fazla karakter var ama elim yoruldu yeter bukadar :D Yan karakter olmalarına bakmayın anime de önemli yer tutuyorlar. Hadi şunuda bırakıp size iyi seyirler diliyeyim

Son düzenleme:

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Fragmani bile bi dal yakma istegi uysndirdi kendisi nasil kim bulur

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
'En' kelimesi görecelidir dikkat et. Şu anki serimi bitirdikten sonra bakarım iyi oldu bu.

O değil de bu animelerin niyeti bozma amacı olduğundan şüpheliyim artık. Her 10 seriden 3 ünde Yuzuru gibi karakter olunca...

Son düzenleme:

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Dün izledim. Kendimi bir anda boşluğun ortasında, iki karadeliğin arasında hissettim. Çocuk duyamıyor tamam da, Japonca yazmayı biliyor ama konuşamıyor. Özür dilerim derken ortaya "Oegur Dilegim" gibi bir şey çıkıyor. Beni üzdü konusu.

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Enlerde bir anime olduğunu sanmıyorum... Böyle duygusal seri bol...
Dünyanın en anlamlı, en anlamsız , en harika , en boktan ve en saçma sapan , en gereksiz ama en çok güldüren ,en duygusal animesi "Gintamadır"..
Myanimelist puanlarıda bunu doğrulamaktadır.

AtomyTR

yerli webtoon & manga destekçisi
Grafiker
Emekli
En iyi cevaplar
19
Yakın bir süre içerisinde bu foruma anime tsunamisi olacağı belli -_-

Marino

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Enlerde bir anime olduğunu sanmıyorum... Böyle duygusal seri bol...
Dünyanın en anlamlı, en anlamsız , en harika , en boktan ve en saçma sapan , en gereksiz ama en çok güldüren ,en duygusal animesi "Gintamadır"..
Myanimelist puanlarıda bunu doğrulamaktadır.
Gintama güzel bir anime bazı kategorilerde en olabilir ama fazla yüceltmeye gerek yok ayrıca animelist puanlarına pek güvenmemelisin.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Marino

Marangoz
En iyi cevaplar
0
'En' kelimesi görecelidir dikkat et. Şu anki serimi bitirdikten sonra bakarım iyi oldu bu.

O değil de bu animelerin niyeti bozma amacı olduğundan şüpheliyim artık. Her 10 seriden 3 ünde Yuzuru gibi karakter olunca...
Burdaki yuzuru farklı biraz ya. [emoji23]

AnadoluNW

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Gintama güzel bir anime bazı kategorilerde en olabilir ama fazla yüceltmeye gerek yok ayrıca animelist puanlarına pek güvenmemelisin.

yüzbinlerce insanın, liistesinde 200 300 anime olan adamların puanına güvenmemeliyiz... anladım.
Bu mantıkla dünya tepsi şeklinde oluyor dostum.

Marino

Marangoz
En iyi cevaplar
0
yüzbinlerce insanın, liistesinde 200 300 anime olan adamların puanına güvenmemeliyiz... anladım.
Kurduğun mantığa hayran kaldım dünyanın tepsi olduğunu iddaa edenler coğunluktayken hakikatın azınlığın tarafında olduğunu hatırlayamadın galiba. Ayrıca animelistte oy verenlerin senin benim gibi insanlar olduğunu unutma bazılarının listesinde 200 300 anime varken bazılarında max 15 tane var.

Marino

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Ayrıca ortalıkda sorsak çoğu kişinin favori animesi olacak Shingekinin 95. Sırada Re Zero gibi kaliteli bir yapımın 88. Sırada Kuroko no Basket gibi spor kategorisinde çığır açan bir animenin 139. Sırada Clannad gibi çoğu insanın favori romantizmi olan bir animenin 246. Sırada olması Myanimelistin güvenilirliğini kanıtlıyor cidden.