Eclipse hata

Mr_Obliviate

Play.BlokDunyasi.Net
En iyi cevaplar
18
Eclipse JDK kurduktan sonra mars 2.0 eclipse indirdim açmaya çalışırken bu hatayı alıyorum;
Dediğim gibi gereksiz.
Screenshot_46.png

Juicy Justice

İstikbal göklerdedir!
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Bazı parametrelerin yüklenememesi sebebiyle oluşan, her yazılımcının karşılaşabildiği bir hata. :) Eclipse'ın kurulu olduğu klasörde "eclipse" adlı konfigürasyon ayarları belgesi olacak. Onu Notepad++ gibi bir metin editörüyle açın ve konfigin son satırının altındaki satıra şunu ekleyin;;;
Kod:
-vm
β/bin/javaw.exe

β yerine JDK'nın kendi klasörünün konumu yazıyoruz, "C:\Program Files\Java\jdk" gibi. Kaydedip çıkıyoruz, ardından Eclipse'ı açmaya çalıştığımızda fatal error ile karşılaşıyoruz. Bu durumda deminki kofigürasyon belgesini Notepad++ gibi bir metin editörüyle tekrar açıp yukarıdaki yazının yerini değiştirmemiz gerekiyor, bu yeri bilmemiz için karşılaştığınız yeni hatanın ekran görüntüsü lazım, konuda paylaştığınız gibi bir görüntü.

Mr_Obliviate

Play.BlokDunyasi.Net
En iyi cevaplar
18
Hatasız çalıştı yani hata çıktığında göre sıkıntı yok yani hata yok değilmi?
Screenshot_65.png

Juicy Justice

İstikbal göklerdedir!
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Halen var. Aslında konudaki ekran görüntüsü gibi bir görüntü sormuştum ama deneme yanılma yapacak olursak muhtemelen şu şekilde yapmak lazım; metin editörüyle açtığınız belgenin içerisindeki aşağıdaki gibi olan yazıyı seçin
Kod:
-vm
β/bin/javaw.exe
sağ tıklayarak "Kes"in ve şu satırın hemen altına yapıştırın
Kod:
--launcher.appendVmargs

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
bi zamanlar(1-2 sene önce) eclipse kullanırken bu hata ile karşılaşmıştım, jdk yı silip tekrar yükledim düzelmedi sonra jre yi yani javanın kendisini sildim jdk ile birlikte sonra sadece jdk yükleyince düzeldi ardından jre yi yine yükledim.

upload_2017-11-5_12-46-3.png

seçili olan jre dir üstteki jdk ikisini silip sadece jdk yı yüklemeyi dene.

ayrıca .int dosyası diye bişiyi vardı eclipse in en altına bi kod ekliyorduk onuda araştırırsan bulabilirsin o şekildede oluyordu galbia

amiral

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hatanın oluşması için muhtemel birkaç sebep var ama şimdi bunlarla başını şişirmekten ziyade sana kesin bir biçimde bunu nasıl düzeltebileceğini anlatacağım, yönergeleri doğru şekilde takip edersen sıkıntısız şekilde hatayı düzeltmiş olacaksın. Hatayı çözmeyi tek başına beceremediğin için Windows kullandığını varsayıyorum. Bu yazıyı uzak gelecekte gören arkadaşlar için de altta verdiğim linkler muhtemelen eski sürümler olacaktır, kendiniz az bir çaba ile yeni sürümleri işletim sisteminize göre bulabilirsiniz.
  1. Bilgisayarında halihazırda JRE veya JDK varsa bunları tamamen sil.
  2. Bilgisayarın 32 bit ise
    Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
    , 64 bit ise
    kullan.
  3. Bilgisayarın eğer 32 bit ise
    , 64 bit ise
    indirip kur.
Hata hala devam ediyorsa aynı şeyleri yap fakat doğru yaptığından emin olarak zira bu hatanın tek çözüm yolu budur. Sebebini biraz daha detaylı anlatmam gerekirse bu hata üç durumda oluşur. Bilgisayarınız 32 bit fakat siz 64 bit JRE veya JDK kullanmaya çalıştığınızda veya JRE ve JDK sürümlerinizden bir tanesi 32 bit ve öbürü 64 bit olursa veya siz gidip 32 bit JRE kurup 64 bit Eclipse açmayı denerseniz böyle bir hata ile karşılaşmanız normaldir. Sanılanın aksine JDK kurduktan sonra bilgisayarınıza tekrar JRE kurmanız anlamsızdır zira JDK zaten içerisinde JRE ile gelir (JRE alt kümesidir) ki eğer bunu şimdi öğrendiysen sana tavsiyem üzerinde kod yazmak istediğin platformun önce nasıl çalıştığını öğrenmen olacaktır.

Son düzenleme:

SpringHat

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Ben bu hatayı aldığımda eğer 64 bit yüklüyse 32 bit yüklüyordum, 32 bit yüklüyse 64 bit yüklüyordum ve anlayamadığım bir şekilde sorun çözülüyordu.
64 bit yapılı işlemciler senin de dediğin gibi 32 bit uygulamaları açabilir ama tam verimli kullanmamış olursun, o yüzden @Schaffer79'un yönetmini yapmaya çalış.

trouchna_

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
yalnız doğru sürüm yoksa istediğin kadar config ile uğraş hata alırsın hep

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
bana da çıkmıştı 1 kez ben sistem değişkenlerinden çözdüm jav ayoktu eklemiştim öyle

Mr_Obliviate

Play.BlokDunyasi.Net
En iyi cevaplar
18
evet 64 bitlik bilgisyara 32 bit eclipse kuran harika ben. aslında banada çıkmıştı önceki bilgisayarımda ama sonra noldu bilmiyorum bir şekilde düzelmişti. <3
ek Not: JDK yı yanlış kurmuşum. eclipse değil

Son düzenleme: