Eğer Hala Foruma

MineBine

Gurbet elde bir başıma neyleyim?
En iyi cevaplar
0
forum.minecraftturk.com yazarak giriyorsanız kalbinizde bir yerlerde hala eski özlemi taşıyorsunuz demektir. Ki ben de onlardan birisiyim. Sadece içimdeki özlem nedeniyle geçmişe bir göz atayım dedim ve sizleri de buna ortak etmek istedim.
-Bu kısım dertleşme içerir. Okumadan geçebilirsiniz.-

Counter strike 1.6 oynarken (Yıl 2013, 13 yaşındayım) bir anda abimin oynaması üzerine Minecraft'a başlamıştım. O zamanlar 1.5.2 (Bence efsane sürümlerden) sürümü vardı.
Daha sonra da bu forumu bulmuştum. Bu benim ikinci forum üyeliğimdi. Üye oldum ve forumda takılmaya başladım. Tabii ki o zamanlar yabancıydım konuşulanlara. Gittikçe oyunda gelişmeye başladım. Multiplayer oynamaya başladım ve alım olan her servera giriyordum.:tokat: Artık bunlar da sıktı ve bu sefer de her çocuk (cancer detected) oyuncu gibi benim de server kurma isteğim geldi. Bir sürü kez hamachili server kurdum (En uyduruğundan ha) ve hiçbiri tutmadı. Daha sonra bıraktım hamachi ve hosting firmalarından kurmaya başladım. İlk başta batıhost'un beni dolandıracağı düşüncesi vardı içimde. (E Batıhost Whatsapp profil fotoğrafına kovboy resmi koyarsan benim gibi bir çocuğun güvenini kazanamazsın tabi.) Bir sürü kez bu forumda sunucumu paylaştım, daha sonra da kapattım. Derken birkaç arkadaştan (İsimlerinizi hatırlamıyorum affola.) script dersi almaya başladım. Tabi onlar da yarım kaldı. Ayrıca buralarda bir sürü şey öğrendim: Saçma sapan nedenlerden tartışmamak gerektiğini, karşındaki kişiyi tanımadan önyargılı olmaman gerektiğini ve herkese güvenmemen gerektiğini. Gerçekten forum diyip geçmeyin burada yaşadıklarınız da karakterinize büyük bir katkıda bulunabiliyor. Ayrıca burada bazı arkadaşların mükemmel yorumları çocukluğumda beni hayran bırakıyordu. Hatırladıklarımdan birisi de Iskefiyeli18'di. Kendisini tanımazdım ama bir tık daha olgun olduğunu düşünüyordum o yaşlarda. (Hala düşünmediğim anlamına gelmesin ha) Bir de şey vardı, foruma yetkili falan alımı olurdu ve (Hangimiz yapmadık ki) yaşımı büyük göstererek yetkili olmaya çalışırdım :pala: Tabii çoğunuz beni tanımazdınız, çünkü ne RepublicanSensei gibi iyi plugin yapardım ne de o zamanlar bir projem vardı. Sadece takılıyordum. Ahh o ramazan geceleri amcamın telefonundan foruma girdiğim zamanlar, sahura kadar yatmayıp forumda takıldığım zamanlar...

Forumdan geçmişte hatırladıklarımdan birkaç kısım:

Bir tavuskuşu profil fotoğraflı bir arkadaş vardı japon muydu neydi.
Bir adamın mimar takımı vardı yaşı büyüktü ama davranışları için aynı şeyi söyleyemem :şapka:
Köfte reyiz mi kebap reyiz mi biri vardı
EminGny
TheLegend (Plugin Paketi) @>>TheLegend<<
BurnerTroll (Senin de yorumların dikkate değerdi) @BurnerTroll
Minecraftplayerr (Anime izlerdin galiba) @Minecraftplayerr
Adenzu54 @adenzu54
Zombiespaceman1 @zombiespaceman1
Hsbas
AzlaazTR @AzlaazTR
MahoCuK
LifeTaker @LifeTaker
ThtrkmN
Axel102 (O profil fotoğrafı hala değişmedi mi)

Ve şimdi yaşım 18 ve bunları söylemek hep içimde kalmıştı. Çünkü bunları söylemek bana eziklik gibi geliyordu küçükken, şimdi ise özlem dolu birkaç anı. Bana bu macerada eşlik eden, adını yazdığım ve yazamadığım herkese teşekkürlerimi sunarım. (5 yıl sonra biraz geç oldu ama olsun) Saygılarımla... :ci:

O yüzden forumun eski hallerine bir kez daha bakalım istedim.

25 October 2011:
25 octobe 2011.png

14 February 2012:
14 feb 2012.png

24 October 2012:
24 oct 2012.png

24 October 2013:
24 oct 2013.png

13 September 2014:
13 sep 2014.png

23 October 2015:
23 oct 2015.png

06 October 2016:
06 oct 2016.png

24 October 2017:
24 oct 2017.png

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
@MineBine sadece kendisinin değil, forumdaki birçok kişinin fikrini temsil eder nitelikte bir konu açmış. Birçoğumuzun yazmadığı fakat aklımızdan geçirdiği şey hemen hemen aynı; bana sorarsanız, ben bu konunun altına imzamı atarım. Özlediğimiz şey forumun eski teması değil aslında; özlediğimiz şey anılarımız.

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
@MineBine sadece kendisinin değil, forumdaki birçok kişinin fikrini temsil eder nitelikte bir konu açmış. Birçoğumuzun yazmadığı fakat aklımızdan geçirdiği şey hemen hemen aynı; bana sorarsanız, ben bu konunun altına imzamı atarım. Özlediğimiz şey forumun eski teması değil aslında; özlediğimiz şey anılarımız.
Yorumunuz içimi ısıttı. Gerçekten de burada özlediğimiz şey anılarımız.

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Hacılar ya valla geri dönüyoruz da sonra bir bakıyoruz ki eskisi gibi değil ortamlar değişmiş diyoruz da tabi biz de değiştik olgunlaştık iş güç okul çoluk çocuk falan her birimiz için bunlardan en az biri geçerli... hayat bizi aldı götürdü buralardan.

• Beğen
Reactions: DIO

BurnerTroll

Doktor, sadece doktor.
En iyi cevaplar
0
Aslında bir bölüm olsa da nostalji başlığında, arşivden belli konularımızı seçip oraya taşısak, insanlar okuyup anılarını zahmete girmeden tazelese, yeniler de eskilerin neden bu kadar geçmişi yâd ettiğini görse.

@AdexTR

Bu arada kara mizah yapmak istiyorum, bundan 3-4 yıl sonra geri dönüp 2018'e baktıklarında site yerine tam sayfa reklam görünecek muhtemelen.

Son düzenleme:

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Bu bölüm, Minecraft Türkiye kitlesinin, özlem duyduğu zamanlara ufak bir yolculuk yapabilmesi için açılmıştır. Bu kısımdaki konular forumun tozlu raflarından çıkarılmış -elmas niteliğinde anıları içeren- konulardır. Bu bölüme konu taşıtabilmeniz için, ilgili konuya yazılan son mesajdan daha önceki bir tarihte foruma üye olmuş olmanız gerekir; konuyu taşıtmak için, direk olarak konuyu "Gündedün" sebebiyle rapor edebilirsiniz.

emprnk

Marangoz
En iyi cevaplar
0
ulan en çok hamachi ile attığım o tanımadığım 5 kişi ile birlikte yaptığım yapıları yaptığım maceraları özledim.Birlikte eğlenirdik,birlikte haritalarda oynardık.O ilk avatar pluginli serverımı hatırlıyorum.Ne eğlenirdim be!Sonra bir plugin vardı kurtadam vampir fln olurdun onda da baya eğlenmiştim klan kurardık eğlenirdik galiba oyun kalsa da sürekli gelişim bazı şeyleri oyundan alıp globalleştirince bunları da kaybettik