Eğitim Sistemi!

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Her gün eğitim sistemi değişiyor. Bu değişime ayak uydurmak zorlaşıyor. Bizler eğitim sisteminde şikayetçiyken eğitim sistemi daha saçmalaşıyor.
Anasıfından başlayan okul lise dördüncü sınıfta bitiyor. Kalıyor isteğe bağlı üniversite.

İlk olarak eğitim sistemini bir tanımlayalım. Okullarda bizlerin meslek edinmesi, hayatı öğrenmesi, iyi birer birey olmamız amaçlanıyor. Yani bizleri hayata hazırlıyorlar. Bizler okullarda arkadaş, dost, kardeş ediniyoruz.
Ama saçmalıklar bizi kovalıyor, biz de kaçmaya çalışıyoruz. Ne kadar kaçabilirsek tabii. Sınavlar, okul saatleri bizleri yıpratıyor. Okula adapte olmak yerine okula karşı nefret besliyor, bir an önce bitsin istiyoruz. Bizi okulu sevmeye yönelik neredeyse hiç çalışma yok.

Her insan aynı olamaz, düşünceleri, hobileri, yapmak isteği meslekler değişiktir. Ama bizi aynı kategoriye koyuyorlar ve bu bir engel. Sınavların da değişik bir yanı yok. Herkes aynı derslerden sınav oluyor. Kimin ne dersi sevdiği umurlarında değil. matematik seven ile türkçe seven aynı sınava giriyor.

Bir dakika ile sınavı kaçırıyorlar ve hayalleri yerle bir oluyor. Gece gündüz çalıştıkları o sınav gidiyor, yerini üzüntüye bırakıyor.

Berbat bir eğitim sisteminin içerisindeyiz. Eğitim sistemini değiştirmek çok zor. Hatta İMKANSIZ!
İyi forumlar!
Düşüncelerinizi bekliyorum!
Yeni yazım için fikir verebilirsiniz!

-Çok vaktim yoktu, ayrıntıya pek giremedim.

 


Walden

YASAKLANDI
Mesajlar
215
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
229
Puanları
0
Türkiye gelişemeyecek daha fazla, ülke zihniyeti değişmeden eğitim sisteminin değişmesini düşünmemek lazım dostlar.
 

FuryRS

Elmas Madencisi
Mesajlar
846
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
272
Puanları
650
Ruh hali
Herkes Bir Şeylerden Şikayetçi. Ben Eczanede Çalışan Lise 3. Sınıf Öğrencisiyim. Lise 1'den İtibaren Neyin Ne Olduğunu Kavramaya Başladım Diyebiliriz. Ülke de O Kadar Sorun Varken Eğitime Sıra Gelir mi? Siyasiler Eğitim Aldıkları Kurumları Atlayarak Abidik Gubidik İşlere Giriyorlar. Ülke de Siyaset Bile Tam Oturmamışken Eğitim Sisteminin Düzelmesini mi Bekliyorsunuz ya da İstiyorsunuz. SAÇMALIK.
Kendi Fikirlerimden Bahsedeyim Kısacıkta Olsa."Siyaset" Kelimesi Bir Ülke İçinde ki Halk Temsilcilerinin ya da Üstlerinin O Ülkeyi Kalkındırmak, Daha İyi Hale Getirmek İçin Ellerinden Geleni Yapmasını Gerektirir. Bu Noktada Biriniz Bana Şunu Diyebilir mi: Ülkemizde ki Tüm Siyasiler Parti Farketmeksizin Ülke İçin Çalışıyor ? Diyemezsiniz Çünkü UYUM YOK. Her Haber de ya da Her Mitingte Birbirlerinin Arkasından Vatan Hainiymişcesine Saydırıyorlar. Eğitime Gelirsek te Çoğu Öğrenci Sistemi Bahane Eder. Siz Bahane Ediyorsunuz Demiyorum tabii ki. Şöyle Düşünmenizi İsteyeceğim. Dışarı da Arkadaşlarınızla Bir Oyun Oynuyorsunuz ve Oyunun Kurallarından Biri "X" Tabelasından Dışarı Çıkmamak. Şimdi Siz "X" Tabelasından Dışarı Çıkarsanız Ne Olur? Sizi ya Oyundan Atarlar ya da Oyunda Yokmuşsunuz Gibi Davranırlar. Eğitimde Buna Benzer Eğer Ders Kitaplarının Dışına Çıkarsan ya Seni Sistemden Atar (İşsiz Kalırsın) ya da Seni Yok Sayar (Yine İşsiz Kalırsın). Lafın Kısası Artık Yok Şu Olmuyor Bu Olmuyor Demenize Gerek Yok. Herkes Bir Şeylerin Farkında. Düzeltebileceğimiz Şeylere Odaklanın ve Kendinize de Bakın Biraz.
 

Üst