ekran kartı sorunu

Drag422

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
arkadaşlar geçen hafta kendime yeni bir laptop aldım sistemi falan herşeyiyle baya iyi bir laptop hatta ama anlayamadığım bir sorun var
ekran kartım 1.6 Gb civarı ama 64 mb falan gözüküyor bu sorunun nedeni nedir yardım edebilecek biri varmı :S
bazı sitelere baktım şöyle bir şey demişlerdi :

Win 7 64 bit olunca 1 gb küsür ekran kartı falan yiyormuş bu doğrumu ?

doğruysa laptopun sistemini Win 8 yapsam düzelirmi ?

Akinos

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
O bir ekran kartı değildir güç tasarrufu için yapılmış bir yonga dır yani onla 2D olan şeyler çalışır mesela internetin video oynatıcın vs vs kısaca az enerji gereken işlemler yapılır. "Baya iyi bir laptop " demişsin . Yüksek ihtimalle sende 2 ekran kartı (switchable ) olarak kullanılıyor. Bunu ayarlayabilirsin ekrana sağ tıklayıp amd ise : değiştirilebilir grafikleri yapılandır diye bir seçenek vardır . Nvidia yı bilmiyorum ama sağ tıkladığında grafik ayarlarından bulabilirsin. Veya bir uygulamaya sağ tıklayıp " yüksek performanslı GPU ile çalıştır " a yakın bir ifade ile çaşlıştırma varsa ona basarak da deneyebilirsin eğer yoksa otomatik olarak switch leniyor yani yüksek permans ta yüksek ekran kartını günlük işlerde HD graphics kullanıyor pc. Bunu BIOS ayarlarından da düzeltebilirsin internete bakmanı öneririm çünkü her anakart için farklı dır ( bende f11 den graphics ayarlarından switchable graphics : fixed yapınca otomatik değil benim seçmeme izin veriyor artık eskiden benim de otomatik ti ve bazı oyunları falan alıgamıyor sorun çıkıyordu ). Tabi bütün bu yukarıdaki olay 2 ekran kartın varsa geçerli ve eğer 2.000-4.000 arası bir laptop sa vardır. İşte bu 2 ekran kartının HD series 3000 yongası onboard bir karttır yani ram dan yer ve üstünde öyle 2 gb ram yoktur. Yani 64 mb olayı paylaşılan alandan kalan yada paylaşılan ram miktarıdır. Uzun oldu biliyorum ama bu uzunluk sen ekran kartına HD 3000 dediğin ve iyi bir Pc dediğin için yazdım umarım anlatıcı olmuştur. Sorunun dışında da bilgi verdim sana o kartla oyun oynamayı deneme güven bana :D

Son düzenleme:

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Sistem özellikleri yok, Laptop model ve markası yok, yardım isteniyor. Vay halimize..

Oyun oynamıyorken yani internette falan dolaşıyorken Onboard ekran kartı kullanılır.

Drag422

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
O bir ekran kartı değildir güç tasarrufu için yapılmış bir yonga dır yani onla 2D olan şeyler çalışır mesela internetin video oynatıcın vs vs kısaca az enerji gereken işlemler yapılır. "Baya iyi bir laptop " demişsin . Yüksek ihtimalle sende 2 ekran kartı (switchtble ) olarak kullanılıyor. Bunu ayarlayabilirsin ekrana sağ tıklayıp amd ise : değiştirilebilir grafikleri yapılandır diye bir seçenek vardır . Nvidia yı bilmiyorum ama sağ tıkladığında grafik ayarlarından bulabilirsin
2 ekran kartı yok :S "baya" yı silmem gerek -,-"
[DOUBLEPOST=1410711262,1410711134][/DOUBLEPOST]
Sistem özellikleri yok, Laptop model ve markası yok, yardım isteniyor. Vay halimize..

Oyun oynamıyorken yani internette falan dolaşıyorken Onboard ekran kartı kullanılır.
SATELLITE L850 - 166 -,-"

Akinos

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Demekki senin pc sadece Hd graphics ile çalışıyor. İşem yada render pc si almadığına eminsen HD graphics ile oyundur cart curt yapamazsın dediğim gibi. Bu arada 2 ekran kartı derken hd graphics=+ örn: amd hd 7690m veya nvidia gt 740m gibi eğer gerçekten pc baya yu çıkarınca :) 2.000 civarı ise o pc paylaşımlı ve paylaşımaız 2 kart ( HD graphics ve amd veya Nvidia) kullanır bu böyledir. Ultrabook veya apple macbook air falan almadıysan böyledir.

Drag422

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Allah aşkına sistem özelliklerini söyle. Gözünü seveyim söyle.
ekran kartı : Intel® HD Graphics 3000
İşlemci : Intel® Core™ i3-2350M
Ram : 8 Gb
Gereken başka bir şey varsa söyle yazayım :S[DOUBLEPOST=1410712646,1410712368][/DOUBLEPOST]
Demekki senin pc sadece Hd graphics ile çalışıyor. İşem yada render pc si almadığına eminsen HD graphics ile oyundur cart curt yapamazsın dediğim gibi. Bu arada 2 ekran kartı derken hd graphics=+ örn: amd hd 7690m veya nvidia gt 740m gibi eğer gerçekten pc baya yu çıkarınca :) 2.000 civarı ise o pc paylaşımlı ve paylaşımaız 2 kart ( HD graphics ve amd veya Nvidia) kullanır bu böyledir. Ultrabook veya apple macbook air falan almadıysan böyledir.
2. ekran kartı olayını pek anlamadım eğer 2. ekran kartım varsa nasıl öğrenirim ?

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Ya yemin ediyorum bıktım. Bir şeyi de doğru düzgün yapın.

Aida64 indir ve tüm özelliklerini yaz. Ekran kartın dahil !

Akinos

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Basit pc nin başlat bölümüne "aygıt yöneticisi" yaz tıkla oradan açılan pencerede ekran bağdaştırıcılarına tıkla orada 2 ekran kartı varsa isimleri yazar bak ve haber ver bize .

Akinos

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
O zaman geçmiş olsun yapacak birşeyiniz yok sadece ekran kartı olarak HD series koymuşlar bide 3000 serisi 5000 varken :( (pek yaygın değil çok değil ama yeni) biraz pinti bir pc olmuş :) yapıcak bir şey yok sizde Hd series var onla pek bir şey yapamazsınız oyundur falan çok zor belki mario oynar :) neyse kötü espri size kolay gelsin valla o pc ile. Olsa orada yazardı aida64 e falan gerek yok o size o kartın clock time vs vs özelliklerini verir pc nin kendisi bile göstermiyorsa yapacak bir şey yok :)