Ekran Kartım çalışmayı durdurup başarıyla bu durumdan kurtuluyor fakat yardım edin.

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ekran Kartım bir süre bilgisayar kullandıktan sonra AMD driver çalışmayı durdurdu ve başarıyla bu durumdan kurtuldu diye bir uyarı veriyor fakat mozilla firefox kullanırken yeni sekme açma ve bir sekmeyi kapatmak için olan düğmeler gözükmüyor ve ben bu olaya :sinirli: oluyorum bunun düzeltme yolu varmı yoksa yeni bir ekran kartımı alıyım ve ekran kartı gerekliyse ucuz önerin cebimdeki para hmm sanırım boş cebim :(

AtakanErmisKZ

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bendede O Sorun Oluyor. Hele Hunger Games in Ortasında Fena Koyar...

Edit: Çözümler:
Ekran Kartını Güncelle
DirectX11 Kur
Bilgisayar Laptop İse Bataryasını Çıkarıp Şarj Makinesiyle Kulllan

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bendede O Sorun Oluyor. Hele Hunger Games in Ortasında Fena Koyar...

Edit: Çözümler:
Ekran Kartını Güncelle
DirectX11 Kur
Bilgisayar Laptop İse Bataryasını Çıkarıp Şarj Makinesiyle Kulllan
@MUHDE bana yardım etti ısınıyordur dedi içini temizledim çok tozluydu 1 yıllık toz birikmiş şimdi gene olursa pc yi satarım para ekleyip yenisini alırım.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Bazen bendede oluyor ekran kartunda sadece heatsink olduğu için bide kasa kapalu olduğu için + egzoz fanu olmaduğu için + bilgisayardaku herşeyin çok epic ısılarda olduğu için oda doğal olarak ısınıyor pat ekranın yarısında tuhaf görüntüler oluşuyor, yani konuya gelirsek
Driver panelinde varsa gpu sıcaklığını kontrol et yoksa ekran kartı çalışırken fanının altındaki heatsinke bi dokun dokanamayacağın kadar sıcaksa termal macunu değiştir, baktın yine olmuyor driver güncellemeleri falan fistan şeleri yaparsın oda olmuyorsa başka bilgisayarda denemeyi deneyebilirsin, artık oda olmuyorsa benden bukadar .-.
Ve buda nasıl termal macun sürülmeyeceği

McRada

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sorunu duzelttim MUHDE'nin sayesinde sadece bilgisayarin icindeki tozlari temizledim 2 yillik toz birikmis :D
haftada 1 kez süpürge ile yanlardaki deliklerden tozları cekiyorum cünkü gecen bu sene nisan aylarında fanım bozulmuştu sırf tozlar yüzünden garantsi bozulmasın diye kendimiz yapmadık garantiye götürdük 49 gün yani 50 gün yani 5 gün daha olsa TAM 1 BUCUK AY BİLGİSAYARSIZ KALDIM o yüzden en az 2 haftada bir süpürge ile veya sac kurutma makinesini kullanabilirsiniz temizlemek için kasayı acmadan dierk yanlardaki deliklerden süpürgeyle cekmeniz yeterlidir sac kurutma makinesindede aynı deliklerden üfletmeniz gerekmektedir bu sayede sorun cıkmayacaktır cünkü ekran kartının fanı bozulursa bilgisayar en fazla 5 dakika açık kalır sonra biuuv diye bi ses gelip kapanır veya hiç acılmayabilir bu yüzden bu dedigimi kesin yapmalısınız gerekli şeyler bu toz temizleme şeyi

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Evet tozları temizlemek genelde çözüme ulaştırsada ;
Eski kartım olan referans tasarım 6850'ye biraz overclock yaptığımda tüm macunları denememe rağmen çözüm alamadım.
En sonunda Noctua NT-H1 ve Accelero bir soğutucu ile kombo yaparak kurtuldum sorundan şimdi sattığım arkadaş mutlu mesut takılıyor kartla.
Masaüstü kullanıyorsanız karta pek acımayın. :D

Uyumlu bir soğutucu ile veya bir kelepçe ile kartı süper soğutabilir %20'Ye kadar performans artışı sağlayabilecek duruma getirebilirsiniz. :)
Şimdi aklıma geldi de özlemişim Q6600'ümü :D emekliye çıktı tabi bakanı olmuyor. :D

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
haftada 1 kez süpürge ile yanlardaki deliklerden tozları cekiyorum cünkü gecen bu sene nisan aylarında fanım bozulmuştu sırf tozlar yüzünden garantsi bozulmasın diye kendimiz yapmadık garantiye götürdük 49 gün yani 50 gün yani 5 gün daha olsa TAM 1 BUCUK AY BİLGİSAYARSIZ KALDIM o yüzden en az 2 haftada bir süpürge ile veya sac kurutma makinesini kullanabilirsiniz temizlemek için kasayı acmadan dierk yanlardaki deliklerden süpürgeyle cekmeniz yeterlidir sac kurutma makinesindede aynı deliklerden üfletmeniz gerekmektedir bu sayede sorun cıkmayacaktır cünkü ekran kartının fanı bozulursa bilgisayar en fazla 5 dakika açık kalır sonra biuuv diye bi ses gelip kapanır veya hiç acılmayabilir bu yüzden bu dedigimi kesin yapmalısınız gerekli şeyler bu toz temizleme şeyi
Süpürge manyetik alan oluşturur ve kartınızın GG WP olmasına sebebiyet verebilir. Bende dedemin Almanya'dan aldığı hava kompresörü var 20 yıllık :D Hala onu kullanıyorum soğuk modunda

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Süpürge manyetik alan oluşturur ve kartınızın GG WP olmasına sebebiyet verebilir. Bende dedemin Almanya'dan aldığı hava kompresörü var 20 yıllık :D Hala onu kullanıyorum soğuk modunda
Yok canım ne manyetik alanı.
O Fan ters yöne dönerse kısa devre olabilir o kadar.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Ve ters/düz fark etmez. Maksimum dönebileceği hızdan daha fazla dönerse fan mili bozulur ve ses çıkarmaya başlar.
Ben benim fanlara işkence yapıyorum hala sağlamlar. :D
Fan olayına takıntım var hep kaliteli fan kullandım Noctua / Corsair / CM gibi şuanda Corsair fanlar kasada komple PP olarakta çalışıyorlar gayet performanslı öneririm.
Fiyatı tuzludur ama kalite konusunda çoğu firmaya taş çıkarır.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Ben benim fanlara işkence yapıyorum hala sağlamlar. :D
Fan olayına takıntım var hep kaliteli fan kullandım Noctua / Corsair / CM gibi şuanda Corsair fanlar kasada komple PP olarakta çalışıyorlar gayet performanslı öneririm.
Fiyatı tuzludur ama kalite konusunda çoğu firmaya taş çıkarır.
Benim kasam olsa nitrojen soğutma yaparım zaten ve maalesef öğrenciyiz param olsa güzel bir kasa toplayacağım zaten ve bu arada temizlikte çok takıntılıyımdır çok bakım yaparım 2 günde 1 temizlerim

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Benim kasam olsa nitrojen soğutma yaparım zaten ve maalesef öğrenciyiz param olsa güzel bir kasa toplayacağım zaten ve bu arada temizlikte çok takıntılıyımdır çok bakım yaparım 2 günde 1 temizlerim
O iş öyle olamaz hocam.
Dewar kabını elimde bir kere çevirdim küçücük kap 1500 Dolar'mış. :D
Zaten LN2'de kayıplarda yaşanıyor.
Kuru buzun içinde radyatörünü atan psikopatları gördüm ama LN2 ile anlık soğutma imkansız.
Zaten işlemciyi sürekli LN2 ile soğutmakta neredeyse imkansız bir olay chiller filan her neyse fakat bunlar ekstrem işlerdir.
Overclock tecrübesi olmayan insan eline LN2 alsa pek bir şey yapamaz.
Chiller güzel olabilir fakat bakımı dert yer kaplıyor.
Zaten işlemciye döktüğünüz anda CPU Cold bug'a girerek gidiyor.
AMD işlemcilerde Cold Bug olayı yok denecek kadar az olsa da İntel işlemcilerin çoğunda Cold Bug olayı var.
Bunu çok profesyonel adamlar bile çözememiş. :D
Ki ben şu an bir 4770K'ya LN2 basmaya korkarım.

En temizi custom sıvı olacaktır.
Fakat ona da para basmak gerek.
Bilmem belki ileride denerim ama şu an için imkansız duruyor. :D

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
O iş öyle olamaz hocam.
Dewar kabını elimde bir kere çevirdim küçücük kap 1500 Dolar'mış. :D
Zaten LN2'de kayıplarda yaşanıyor.
Kuru buzun içinde radyatörünü atan psikopatları gördüm ama LN2 ile anlık soğutma imkansız.
Zaten işlemciyi sürekli LN2 ile soğutmakta neredeyse imkansız bir olay chiller filan her neyse fakat bunlar ekstrem işlerdir.
Overclock tecrübesi olmayan insan eline LN2 alsa pek bir şey yapamaz.
Chiller güzel olabilir fakat bakımı dert yer kaplıyor.
Zaten işlemciye döktüğünüz anda CPU Cold bug'a girerek gidiyor.
AMD işlemcilerde Cold Bug olayı yok denecek kadar az olsa da İntel işlemcilerin çoğunda Cold Bug olayı var.
Bunu çok profesyonel adamlar bile çözememiş. :D
Ki ben şu an bir 4770K'ya LN2 basmaya korkarım.

En temizi custom sıvı olacaktır.
Fakat ona da para basmak gerek.
Bilmem belki ileride denerim ama şu an için imkansız duruyor. :D