Elimdeki domaini nasıl IP adresi olarak kullanırım?

bgencacat

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Evet arkadaşlar . Benim elimde *************** diye bir domain var. Bunu sunucumun ip adresi olacak kullanabilir miyim kullanabilrsem nasıl kullanırım? Teşekkürler.

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
Eğer sunucun ve web sitesi aynı bilgisayarda ise, direkt domaini yazdığında zaten sunucuya bağlanır.
Eğer sunucu ve web sitesi farklı yerlerde ise, o zaman da domainine bir sub domain ekleyip, sunucuya yönlendirmen lazım.
Daha ayrıntılı yardım istiyorsan domain panelini, dns sunucunu falan söylemen lazım.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Aslında bu işler için işetme sahipleri domainden direk sunucu ip si ile yönlendirilmeye açılması için kısayollar üretmiş bulunmaktalar. birçok domain panelinde "sunucu ip adresi" adlı bir input a verilen sunucu ipsi ile otomatik olarak yönlendirme yapılandırılıyor. Ama yapılmıyorsa bile çok zor bir ayar değil. IRFN ın da söylediği gibi DNS veya Yönlendirme kısımlarında bulabilirsin ama bildiğim kadarıyla sub-domain aömaya gerek yok. Tabi kesin olarak söylemiyorum.

IRFN

Sonoyuncu.Network
En iyi cevaplar
0
İş yerinde olduğumdan şu an malesef yardımcı olamıyorum. Ataberk resmi görebiliyorsa yardımcı olur, ben iş yerinden resmi göremiyorum.

Ataberk1880

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
1
Ben de kapatmıştım kusura bakma. Burası ilgili olabilir. Ama varsa ip yönlendirme kısmı da arayabilirsin. Ve sanırım burası web hosting olarak kullanılabilecek bir kısımda olabilir. Eğer ip yönlendirme vb. yoksa hostname e rastgele bir yazı, adrese kendi ip ve önceliğede 1 yaz. Söylediğim gibi burası çalımayabilir, ben ip yönlendirme aramanı öneririm.