#EMİNEBULUT #AnneLütfenÖlme #BenÖlmekİstemiyorum

Vearthx

-- play.ahbaplarmc.net -- 1.16.5 & 1.20.1 Survival
En iyi cevaplar
1
Arkadaşlar biliyorsunuz ki geçen günlerde olmasını istemediğimiz bir olay yaşandı. Beni bu olay çok etkiledi ve sizinde o konu hakkında ne tür bir yorumlarınız var onları öğrenmek isterim.
Benim yorumum;
Neden o ablamız orada can çekişirken diğer "İNSAN EVLATLARI" kaçışıyor veya videoya çekiyor ? Neden kimse ona yardım etmiyor?
Ülkemizde maalesef kadın olmak çok zor, bir erkek olarak bu olayları ve buna karşı çıkanların hepsini kınıyorum.

Bu konu hakkındaki olumlu,olumsuz(olumsuz yorumlara ağır karşı çıkarım) yorumlarınız nelerdir ?​

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Son günlerde eski kocası tarafından öldürülen kadınların haberleri o kadar çok duyulmaya başladı ki. Ne derdin var senin kadınla. Ruh hastası olmayan kimse her ne sebepten olursa olsun bir zamanlar hayatını paylaştığı insanı böyle vahşice katledemez, özellikle küçük bir çocuğun önünde. Kim bilir kızı nasıl bir travma yaşamıştır. Yıllar geçse bile her zaman aklının bir köşesinde o anı kalacak.

Neden o ablamız orada can çekişirken diğer "İNSAN EVLATLARI" kaçışıyor veya videoya çekiyor ? Neden kimse ona yardım etmiyor?​

İnsanların video çekmelerine lafım bile yok. Saçmalıktan başka bir şey değil. Ama hayatta kalma içgüdüleri yüzünden o an paniğe düşüp kaçışmalarına aptallık veya korkaklık demeye hakkım yok. Ne yazık ki o an herkes soğukkanlılığını koruyarak yardım edemezdi. Bunun sebeplerinden biri de bu olaylara olan duyarsızlığımızdır belki. Ölürse ölsün ben canımı kurtarayım derdine düşüyor insanlar.

Vearthx

En iyi cevaplar
1
Son günlerde eski kocası tarafından öldürülen kadınların haberleri o kadar çok duyulmaya başladı ki. Ne derdin var senin kadınla. Ruh hastası olmayan kimse her ne sebepten olursa olsun bir zamanlar hayatını paylaştığı insanı böyle vahşice katledemez, özellikle küçük bir çocuğun önünde. Kim bilir kızı nasıl bir travma yaşamıştır. Yıllar geçse bile her zaman aklının bir köşesinde o anı kalacak.

İnsanların video çekmelerine lafım bile yok. Saçmalıktan başka bir şey değil. Ama hayatta kalma içgüdüleri yüzünden o an paniğe düşüp kaçışmalarına aptallık veya korkaklık demeye hakkım yok. Ne yazık ki o an herkes soğukkanlılığını koruyarak yardım edemezdi. Bunun sebeplerinden biri de bu olaylara olan duyarsızlığımızdır belki. Ölürse ölsün ben canımı kurtarayım derdine düşüyor insanlar.
Son yazdığına bir yandan katılıp bir yandan katılmıyorum. "kaçışmalarına aptallık veya korkaklık demeye hakkım yok." kurduğun bu cümlede hepinizin bunu demeye hakkı var. Videoyu çeken neden göz altına alındı ? Duyarsız kaldığı için yardım etmeyip o videoyu çektiği için. Burada orada olup etrafa kaçıp hiçbir yardımda bulunmayanların hepsi katildir benim gözümde.

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Son yazdığına bir yandan katılıp bir yandan katılmıyorum. "kaçışmalarına aptallık veya korkaklık demeye hakkım yok." kurduğun bu cümlede hepinizin bunu demeye hakkı var. Videoyu çeken neden göz altına alındı ? Duyarsız kaldığı için yardım etmeyip o videoyu çektiği için. Burada orada olup hiçbir yardımda bulunmayanların hepsi katildir benim gözümde.
Zaten video çekenlere diyecek sözüm olmadığını söylemiştim. Ama daha önce hiç gözlerimin önünde birisi saldırıya uğramadı. O yüzden öyle bir durumda ne yapacağımı bilemiyorum.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26
Bence bu tür konuların forumda tartışılması vesaire gereksiz.

Dün videosuna rastladım ve her gördüğüm yerde kötü oluyorum. Gece uyurken saat 4:30 gibi onun hakkında çok kötü bir rüya görerek uyandım ve daha uyuyamadım.

Günümüz insanlarına hiç anlam veremiyorum, bir çocuğun yanında bunu yapan babanın çocuğu olmamıştır o hiçbir zaman.

They001

Zombi Katili
En iyi cevaplar
2
Yaşanan durum ağır bir problem. Bu kepazeliğin ardı arkası kesilmiyorsa bundan sorumlu kişiler çatalını cikletle tutturduğu koltuğundan ayrılmalı, işi bilene devretmelidir. Taciz/tecavüz eden kanişlerin ertesi gün sokağa salınması toplumun ahlağını zedelediği gibi diğer sütü bozuk şahısları da suça teşvik etmektedir. Bu çirkin saldırının doğurduğu sonuçlar da içler acısı. Cinsiyet değersizleşiyor, bir kadının hayatı son buluyor, daha acısı ise bir kızın ömrü boyunca unutamayacağı travma eşliğinde acı çekmesine yol açıyor.

@Cullen'e katılıyorum. Karşımda bir kadına gözü dönmüş birisi bıçakla saldırıyorsa acımadan kesiyorsa ne yapacağımı kesinlikle bilmiyorum. Ordan burdan sıkan arkadaşlar diyor: çevredekiler katilin elini tutsaydı, yok koluna vursaydı, yok bir şekilde engelleseydi.. bunlar basit şeyler değil. Çevredekiler sıradan hayat akışında insanlar. Bıçaklı bir zanlının nasıl etkisiz hale getirileceğini bilemezler ki? İnsan önce içgüdüsel olarak kendi canını koruma altına alır. kimisi kaçar, kimisi saklanır, kimisi donakalır. Bir cinayetten bahsediyoruz...

Olayı videoya alan kişiyi değil, asıl videoyu sosyal medyada çocukların önüne paylaşanları tek tek kınıyorum. Elimden başsağlığı dilemek dışında hiçbir şey gelmiyor.

Liwany

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
En iyi cevaplar
0
Bence insanlık bitmiş birisi saldırıp en azından zaman kazandırırdı ben bu yaşımla söylüyorum zaman kazandırmak için bir taş vs... fırlatırdım kaçardım :D Neyse bazı insanlar kurtarabilirdi ama o an orada olanlar bunu yapamamış :/

Vearthx

En iyi cevaplar
1
Yaşanan durum ağır bir problem. Bu kepazeliğin ardı arkası kesilmiyorsa bundan sorumlu kişiler çatalını cikletle tutturduğu koltuğundan ayrılmalı, işi bilene devretmelidir. Taciz/tecavüz eden kanişlerin ertesi gün sokağa salınması toplumun ahlağını zedelediği gibi diğer sütü bozuk şahısları da suça teşvik etmektedir. Bu çirkin saldırının doğurduğu sonuçlar da içler acısı. Cinsiyet değersizleşiyor, bir kadının hayatı son buluyor, daha acısı ise bir kızın ömrü boyunca unutamayacağı travma eşliğinde acı çekmesine yol açıyor.

@Cullen'e katılıyorum. Karşımda bir kadına gözü dönmüş birisi bıçakla saldırıyorsa acımadan kesiyorsa ne yapacağımı kesinlikle bilmiyorum. Ordan burdan sıkan arkadaşlar diyor: çevredekiler katilin elini tutsaydı, yok koluna vursaydı, yok bir şekilde engelleseydi.. bunlar basit şeyler değil. Çevredekiler sıradan hayat akışında insanlar. Bıçaklı bir zanlının nasıl etkisiz hale getirileceğini bilemezler ki? İnsan önce içgüdüsel olarak kendi canını koruma altına alır. kimisi kaçar, kimisi saklanır, kimisi donakalır. Bir cinayetten bahsediyoruz...

Olayı videoya alan kişiyi değil, asıl videoyu sosyal medyada çocukların önüne paylaşanları tek tek kınıyorum. Elimden başsağlığı dilemek dışında hiçbir şey gelmiyor.
Bilmezler ki değil insan istediği her şeyi yapabilecek bir kapasiteye sahip. Orada izlemek, çekmek veya kaçmak amacı olmamalı. Şu zamanlar KADIN cinayetleri oldukça arttı. Sosyal medya da bunlara sadece uzaktan o gönderileri paylaşmakla biteceğini sananlarla dolu. Ben bu olaydan nefret ediyorum işte o olaya şahit oldukları zaman hiçbir şey yapmayıp ya videosunu çekiyorlar ya da orada izliyorlar. Umarım bu zihniyet bir an önce ortadan kalkar.

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Bence insanlık bitmiş birisi saldırıp en azından zaman kazandırırdı ben bu yaşımla söylüyorum zaman kazandırmak için bir taş vs... fırlatırdım kaçardım :D Neyse bazı insanlar kurtarabilirdi ama o an orada olanlar bunu yapamamış :/
Taş atmanın pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Savunma veya saldırı sanatlarında kendini geliştirmiş bir insan o sırada orada bulunsaydı müdahale edebilirdi. Bence kendini olayın içinde düşünmelisin. Gerçekten olayı önleyebileceğine inanmadan durdurmaya çalışır mıydın?

Vearthx

En iyi cevaplar
1
Taş atmanın pek bir etkisi olacağını sanmıyorum. Savunma veya saldırı sanatlarında kendini geliştirmiş bir insan o sırada orada bulunsaydı müdahale edebilirdi. Bence kendini olayın içinde düşünmelisin. Gerçekten olayı önleyebileceğine inanmadan durdurmaya çalışır mıydın?
İnan gücümün yettiği yere kadar çalışırdım.

Liwany

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
En iyi cevaplar
0
Çalışırdım.

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
En iyi cevaplar
26

Şu videoyu bir izleyin derim, herhangi bir görüntü vesaire yoktur. Sadece abimiz oturmuş ve çok güzel anlatmış, konuşmuş.

Videoda söylendiği gibi bu olaylarının hepsinin çözümü Eğitim.

Bunu yapan adam bir zamanlar çok masum bir çocuktu ancak şimdi çocuğunun önünde karısını öldürüyor.
Bunun kökünde Eğitim yatıyor, ailevi eğitim, okul eğitimi almamış insanlar bu olayları en çok yapanlardır.

Bu tür olaylarda zanlıların tüm ailesinin eğitim durumu ve kendisinin eğitim durumu araştırılır, bunun hakkında birçok kaynak var sizde araştırabilirsiniz. Bu olayları yapanların çoğu eğitim almamış bir insandır.

Annesi babası eğitim almamışki çocuklarına eğitim versinler. Zamanımız çocuklarını okutma çabası bu yüzden, her çocuk okul okursa ve iyi bir eğitim alırsa ileride bu sorunların %90'ı çözülür.

Yani kısacası herkese çok klasik söylenen bir şey gibi gözüksede bu videoyu izlerseniz anlam vereceksiniz.

Vearthx

En iyi cevaplar
1
Şuna da değinmek istiyorum;
O kadar sosyal medya da ünlüler kadın cinayetlerine ve tacizlerine tepki gösteriyorlar ama dizilerinde ve filmlerinde hala kadınların darp edildiği sahneleri çekmeye devam ediyorlar. İster kurgu olsun ister gerçek olmasın o darpları herkes o dizileri izleyerek esinleniyor. RTÜRK saçma sapan şeyleri engelleyeceğine ilk önce bu dizi&film'deki geçen o sahneleri engellesin. hiçbir insan bir yerde görmediği şeyi yapmaz. Evet ailede terbiye ve öğrenim çok önemli fakat diziler ve filmler o kadar da masum değil. #RTÜRKÜKINIYORUM

Liwany

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
En iyi cevaplar
0
Şuna da değinmek istiyorum;
O kadar sosyal medya da ünlüler kadın cinayetlerine ve tacizlerine tepki gösteriyorlar ama dizilerinde ve filmlerinde hala kadınların darp edildiği sahneleri çekmeye devam ediyorlar. İster kurgu olsun ister gerçek olmasın o darplar herkes o dizileri izleyerek esinleniyor. RTÜRK saçma sapan şeyleri engelleyeceğine ilk önce bu dizi&film'deki geçen o sahneleri engellesin. hiçbir insan bir yerde görmediği şeyi yapmaz. Evet ailede terbiye ve öğrenim çok önemli fakat diziler ve filmler o kadar da masum değil. #RTÜRKÜKINIYORUM
Sen bu devlet işlerinde hayır bekleme.