En Basitinden İntro Nasıl Yapılır ?

skyenes007

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Gençler sıkılınca ara yaptığım şeylerden biri çok basit introlar ama bazen en basitinden gibi görünen intro zorlayabiliyor çünkü sadece background, müzik ve yazı tipi indirince Camtasia Studio 8 veya Mixcraft 7 yetersiz olabiliyor. Neyse ben geçeyim asıl konuya... :D İntro yapmak için ilk önce bize bir hareketli background lazım.
Onu da kendimiz yapmıycaz tabii ki. :D Altta verdiğim siteye giriyoruz ve intro yapma aşamalarından ilkini uyguluyoruz : BACKGROUND İNDİRME !

Background sitesi:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Sonra bu background'u alıp masaüstüne getiriyoruz ve orada yeni klasör oluşturup oraya koyuyoruz. Bu şekilde background nerede belli oluyor. Sonra direk background'u Camtasia Studio'ya koymuyoruz. Önce bir de introluk müzik indiriyoruz ve önceden kurulu Mixcraft 7 (Mixcraft 7'yi bu linkten indirebilirsiniz:
) programını açıp oraya müziği koyuyoruz ve introluk kısmını devamından ve geriden pay bırakarak bölüyoruz. (Resmen dikiş diker gibi anlattım ya...) Sonra asıl şimdi işin zor kısmına geldik. Camtasia Studio'yu açıyoruz (Ben Version 8.6 kullanıyorum, siz kaç kullanırsınız bilmem.)
Sonra ilk önce introyu Camtasia Studio'da açıyoruz. Track 1 intro olmuş oluyor ve bir tane daha track açıyoruz ve oraya da müziğimizi koyuyoruz. (Çoğunlukla müzik Camtasia'daki background'a uymaz bu yüzden kestiğimiz müzikten bıraktaığımız pay kısımlarını alıyoruz ve müzik biraz daha kısalıyor. Eğer bu şekilde de olmazsa background'un yanına tekrar background koymanız ve kısaltıp uzaltarak onu ayarlamanız gerekiyor.) Track açmak için oradaki '+' smgesine tıklayın. Ve şimdi asıl track'lerin artarak işimizi zorlaştırdığı kısma geldik. Burada efekt verip vermeyeceğinizi kendimiz seçmemiz gerekiyor. Benim önerim efektle yapın. Neyse... Efekti bir kenara bırakalım ve asıl kısma gelelim. Müziği ve background'u koyduk. Şimdi yazıyı yazacağız. Bunun için internetten yazıyı farklı bir şekilde yazmanız ve bunu Camtasia'ya koymanız gerekiyor. Bunu alttaki siteden yapabilirsiniz.

Yazı sitesi:

Ya da daha kolayı bir font indirip PC'nize kurarak bunu daha kolay yapabilirsiniz. Bunun içinse dafont.com adlı siteyi kullanacaksınız. Ben intromu yaparken DODGER adlı font'u indirip kurdum ve bunu yapmak 1 dk.'mı bile almadı. (DODGER FONT linki:
)

Şimdi gençler acemilerin (ya da amatörlerin) bir türlü yazamadığı o basit yazıya geldik. Onun için Callouts'a tıklayın ve aşağıya doğru inince bir 'T' harfi çıkacak. Bunun ne demek olduğunu biliyorsunuz. (T=TEXT=YAZI) Bu şekilde yazımızı yazıp zamanını ayarlıyoruz ve bir kere intromuzu izliyoruz ve tam müziğin girdiği (ya da patladığı) yerde yazı çıkıyor mu bakıyoruz. Eğer çıkıyorsa ve tam da bitmesi gereken yerde bitiyorsa intro hazırdır. Eğer efekt istiyorsanız alttaki resimlere göz atabilirsiniz. Benden bu kadar... O kadar yazdım canım, sizde bi resimlere bakın da öyle anlayın anlayacağınız kadarını. :D:D:D

yentibaba

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
Çok güzel olmuş eline sağlık.Ama keşke videolu anlatsaydın şahane olmazmıydı