En Popüler Minecraft Mod Paketleri ve En İyi Minecraft Modları

ankaly

rise above it'
Emektar Üye
Mesajlar
195
En iyi cevaplar
24
Beğeniler
238
Puanları
550
Ruh hali
Best Minecraft Wallpapers - Top Free Best Minecraft Backgrounds -  WallpaperAccess


En Popüler Minecraft Mod Paketleri ve En İyi Minecraft Modları

Herkese selam!
Bugün sizler için en popüler Minecraft mod paketleri ve en iyi Minecraft modlarını derledik.
İyi okumalar!

Oyun tarihine altın damgasını vurmuş ender oyunlardan birisi olan Minecraft, açık kaynaklı, elverişli Java yapısıyla şüphesiz mod yapımcıları için eşsiz bir zenginlik barındıran bir dünya adeta. Öyle ki çoğu oyuncunun oyun dünyasına, yazılım - kod geliştirme dünyasına attıkları ilk adımdır Minecraft. Sınırsız bir dünyada size neredeyse sınırsız seçenekler sunan Minecraft'a oyuncular tarafından belki binlerce, belki de yüz binlerce mod oluşturuldu desek yalan olmaz herhalde.

Ama modlardan bahsetmeden önce, ilk önce modlar nasıl kurulur adında temel bir eğitim verelim. Eğer hangi modu indireceğinize henüz karar vermediyseniz, o halde listemizdeki güzelim modlardan beğendiğinizi seçin, ardından tekrardan buraya gelin.

Eğer Minecraft sürümünüze uygun bir mod indirdiyseniz modu kurmanız için gerekli olan adımları aşağıdan izleyin.

1. İstediğiniz modu internet üzerinden indirin.
2. Şimdi, Minecraft dizinimize gitmemiz gerekiyor. Win + R kombinasyonunu kullanın ve açılan küçük pencereye %appdata% yazıp "Tamam" tuşuna basın.
3. Önümüze çıkan klasör içerisinden “.minecraft” isimli klasörü bulup girin.
4. Klasör içerisinden “mods” isimli klasörü açın, ardından indirdiğiniz “.jar” uzantılı mod dosyasını klasör içerisine yerleştirin.

Not: "mods" klasörü sizde bulunmayabilir, eğer yoksa yapmanız gereken şey ".minecraft" klasörü içerisine yeni bir klasör oluşturup adını ".mods" olarak değiştirmeniz olacaktır.

Temel eğitimi verdiğimize göre sahne artık en popüler mod paketleri ve en iyi modlarda!

1. SkyFactory4 (SF4)

SkyFactory 4 (Mod paketi) - Gamerabi


- Gökteki şey de ne öyle? + Araba mı? - Yok çilek fabrikası!


Yanlış okumadınız, gerçekten de gökte fabrika inşa ediyorsunuz. Biraz SkyBlock, biraz da girişimcilik hikayelerinden örnek alınarak oluşturulan SkyFactory4 şüphesiz arkadaşlarınız ile birlikte en çok eğlenebileceğiniz modlardan sadece bir tanesi. Önceki sürümlere nazaran çok daha gelişmiş bir seviyede olan SkyFactory4, hiç yaşamadığınız bir tecrübe sunuyor. Tam otomasyonlu teknolojik fabrikalar, adeta sihir gibi çalışıyor. 30'dan fazla dünya türü sunan bu mod paketinde sıkılmak mümkün değil, çünkü yapabileceğiniz çok fazla şey var. Bazı dünya türleri klasik toprak, ağaç, alışılmış tarifler barındırırken bazıları ise bambaşka, öyle ki benzersiz tarifler, sıra dışı geliştirmeler barındırıyor içerisinde.

Yeni sürümde kaynakları elde etme süreci tamamen elden geçirilen mod paketinde ayrıca sürükleyici bir deneyim elde etmek adına ek olarak Sky Orchards adında yeni bir mod eklentisi bulunuyor. Yerleşik ilerleme sistemi sağlayan ve oyuncunun herhangi bir sistem yerine manuel olarak üretmek istediği kaynakları seçebilmesini sağlayan Kaynak Ağaçları mevcut. İlerleme sistemi, prestij sistemi gibi içerisinde pek çok alt sistemler barındıran bu mod paketi adeta oyun içerisinde oyun deyiminin canlı halini sunuyor.

Sadece bununla da sınırlı değil elbette, prestij sistemini biraz daha açmak gerekirse, bahsettiğimiz gelişim sistemi aracılığıyla modların, öğelerin ve mekaniklere erişmenize izin veren, isteğe bağlı bir oyun modudur! Prestij puanları küresel olduğu için diğer dünyalarda da kullanabilirsiniz. İlerlemeleri katederek veya prestij puanı üreten, "Paradox" isimli gizemli zaman yolculuk kutusunu kullanarak kazanabiliyorsunuz.

curseforge.com/minecraft/modpacks/skyfactory-4

2. RLCraft

RLCraft turns Minecraft into a brutal survival game, and I can't stop  playing it | Windows Central


Hardcore temalı zorlu bir Minecraft serüveni oluşturmak üzere Shivaxi tarafından paketlenen ve ince ince ayarlanmış yaklaşık 120 ayrı moddan oluşan RLCraft, dünyanın en çok indirilen mod paketlerinde zirveye oynayan isim. Minecraft'ın 1.12.2 sürümünde çalışan RLCraft, şu anda 2.8.2 sürümünde aktif olarak geliştiriliyor. RLCraft'ın bize sunduğu dünyada amacımız, tıpkı Minecraft'ta olduğu gibi, keşif, hayatta kalma üzerine, fakat çok daha fazlası var. RLCraft, biz hayatta kalmaya çalışırken pek dost canlsı görünmeyen ejderhaları, yıkılmaz kaleleri, dipsiz zindanları, benzersiz beceri ve yeni işçilik sistemleri ve daha birçok yenilik ile karşımıza çıkıyor.

Minecraft'ın temel mekaniklerinin aksine, oyunu oldukça efektif bir şekilde etkileyen yenileştirilmiş gerçekçi mekanikler mevcut. Nasıl mı? İsterseniz bir ağacı kırmakla başlayabilirsiniz, sadece uzun zaman almayacak, aynı zamanda odun elde edemeyeceksiniz. Oyun mekaniklerinde değişiklik ve yenilikler olarak susuzluk barı, hava sıcaklığı ve ısı durumu, yiyeceklerden iyileşmenin kalkması, meşalenin daha gerçekçi ışık efektine sahip olması, gelişmiş harita ve pusula eşyaları, XP ile erişilebilen yepyeni, güçlü RPG beceri ve yetenekler, pasif ve agresif olmak üzere buz ve ateş ejderhaları gibi pek çok yeni varlık, yepyeni iksirler gibi daha sayamadığım pek çok yepyeni elementi içerisinde barındıran RLCraft dünyası Minecraft'ın adeta ultra düzeyde hardcore hayatta kalma serüvenini sunarken, en yüksek seviyede eğlence sunuyor.

Not: Eğer RLCraft dünyasına yeni atılan bir maceracıysanız, Minecraft hayatınız boyunca hiç ölmediğiniz kadar ölebilir, ölümle karşılaşabilirsiniz. Aşağıdaki spoyler üzerinden mod paketinin gerekli kurulumları yaparken, bu sırada geliştirici tarafından hazırlanan kılavuzu okumanız, hayati derecede önem arz eder.

curseforge.com/minecraft/modpacks/rlcraft

3. Stoneblock (FTB)

StoneBlock - NOT SKY BLOCK [E01] (Modded Minecraft) - YouTube


Bu sefer, gökte değil de nerede olduğumuzu bile bilmediğimiz bir kapalı mağarada, ucu bucağı görünmeyen kayaların içerisinde buluyoruz kendimizi. Amacımız SkyBlock'taki gibi sahip olduğumuz kısıtlı kaynakları büyüterek taş madenciliği yapıyor, ve kendimizi mağaradan çıkarmaya çalışıyoruz. İçerisinde pek çok oyun içi gelişim hedefi barındıran mod paketi, mimar ruhlu arkadaşlarımız için!

curseforge.com/minecraft/modpacks/stoneblock

4. Project Ozone 2: Reloaded

Minecraft - Project Ozone 2 #38: Mars Madness | Minecraft projects, Biomes,  Ozone


Gözünü açtın, nerede olduğunu bilmiyorsun.
Elinde, siyah bir damgayla mühürlenmiş bir mektubu tuttuğunu farkettin. Kendine yaklaştırıp bir göz attığında, damganın üzerinde Titan kelimesinin kazındığını görüyorsun. Mührü söküp, mektubun içerisindeki kağıdı okumaya başladın.

"Maceracı, Ozone 2: Yeniden Yükleme Projesi'ne hoş geldin. Bizler, Titan Konseyi'nden geliyoruz. Ozon Projesi ve Hata 404'ün felaket kalıntılarını üstünüzden atıp hayata yeniden başlayabilmeniz için sizi boş bir dünyaya yerleştirdik. Kurallarımız gayet açık, bol kalorili lezzetli ganimetler ve ekstra sağlık elde etmek için yapmış olduğunuz son görevlerle aynı mantığa sahip. Ulu OG_Arist0tle, Kayjaxx, BaconBrotato, BrickBosworth, LadyArist0tle, LukasMc, Slikrick, TheCazadorSniper, Seyeght ve diğer konsey üyelerinden oluşan Titan Konseyi sizi göklerden izleyecek."

Mektubun geri kalanında projenin seçilebilir zorluk seviyelerini görüyorsun.

Normal mod: Ozon Projesi'ne benzer talimatlar, orta seviye zorluklar.
Titan modu: Heyet tarafından atanan talimatlar, önceki projeye kıyasla oldukça zorlu. Yeniden Yükleme projesini başarıyla tamamlayabilmek oldukça zorlu bir yol olacak.
Kappa nodu: Titan Heyeti'nde hiç insaf yok gibi görünüyor, öyle ki mektuptaki talimatlar gerçekten ekstrem seviyede zorluk barındırıyor.


Not: Bu eğlenceli, içerisinde biraz hikaye barındıran Project Ozone 2'den önce Project Ozone mod paketini oynamanızı şiddetle öneririm. Böylelikle hem hikayeden geri kalmazsınız, hem de mod paketine daha hızlı bir şekilde alışıp eğlencenin dibine vurabilirsiniz!

curseforge.com/minecraft/modpacks/project-ozone

curseforge.com/minecraft/modpacks/project-ozone-2-reloaded

5. Roguelike Adventures and Dungeons


unnamed.png


Zindanlarla dolu macera oyunlarını seviyor iseniz, özellikle içerisinde esrarengiz ödüller barındıran yapılara baskın yapmayı seviyorsanız, ve artık daha fazla fütüristik, teknolojik mod paketi görmek istemiyorsanız, o halde bu mod paketi tam olarak size göre!

Roguelike Adventures and Dungeons'ta ana odak tamamen maceraya, keşfe, savaş ve yağmalama üzerine kurulu. Zindanlarda türlü türlü yaratıklar ile, adeta bölüm sonu canavarı gibi karşınıza dikilen bosslar ile savaşarak, becerilerinizi ve teçhizatınızı geliştirebilir, size verilen görevleri tamamlayıp keşfedilmemiş yeni tehlikeli dünyalara yolculuk yapabilir ve yeni dünyaları bile fethedebilirsiniz. Soluklanmak için pek vakit yok, çünkü güçlendikçe aynı şekilde karşınızdaki acımasız yaratıklar da güçlenecek ve sizinle ölümüne savaşacak.
Eğer bu pek yeterli gelmiyorsa, biraz daha yenilikçi şeyler istiyorsan (hiçbir zaman doyum noktamız yok sanki..), yepyeni boyutlar bulunmakta. Bunlar, Twilight Forest, The Betweenlands, Aether, The Beneath, Cavern II, Atum II, Tropicraft adı verilen 7 farklı, birbirinden amansız savaşların döndüğü boyutlar. Boyutlardaki koşullara uyum sağlamış endemik canavarlar ve özelleştirilmiş zindanlar mevcut fakat sadece bununla sınırlı da değil. Arada sırada, savaşmaktan sıkıldığınızda, güzel bir shader eşliğinde bir elinizde kahve bir diğer elinizde bisküvi ile birlikte manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Bu arada etrafta pek çok gizemin kol gezdiğini söylemek gerek. Bazı labirent, zindan ve tuzakları bulmak için boyutsal kapılardan geçmeniz gerekiyor ve tehlike barındıran zindanlara ulaşabilmek için en az zindanlar kadar tehlike içeren tuzaklardan, ölü labirentlerden kaçınmanız, eğer canınızı seviyorsanız şart. Alacakaranlıkta, zamanın anlamsızlaştığı büyülü ormanlarda Lich, Hydra, Naga gibi birçok ezeli boss canavarlarla karşılaşma şansınız var.

Bitti mi? Hayır! Söylentilere göre Aether denen varlığın harika dünyasına mod paketine yeni eklenen zeplin yardımıyla gökyüzünden ulaşabileceğimiz söyleniyor. Yeni diyarlar, yepyeni yenilikler bu mod paketinde sizi bekliyor. Eğer hala ikna olmadıysanız, sizin için bu mod paketinde mevcut olan birçok özelliği hemen aşağıya liste halinde sunuyorum.

- Keşfedilmek için bekleyen değil yüz, binlerce zindanlar, sualtı ve yeraltı yüzeylerindeki kalıntılar.
-Yepyeni diyarlar, ve her bir diyarın özel boss canavarları var! (Twilight Forest, Aether, The Betweenlands, Cavern II, Beneath, Hunting Dimension)
-Büyücü olabilirsin! Minecraft'a özel RPG tarzı büyü sistemi mevcut, ve oldukça basit.
-Evcilleştirilebilir Buz ve Ateş ejderhaları, kadim diyarlarda efendisini bekliyor.
-Labirentlere, gizemli bulmacalara ve sinsi tuzaklara götürebilecek boyutsal kapılar
-Tatlı bir bukalemundan, korkudan titretecek Diablo'ya kadar, birçok varlık mevcut.
-Size oyun boyunca rehberlik edecek ve size bazı zorlu görevler sağlayan oyun hedefleri
-Görevleri tamamlayarak para kazanabilir ve parayı değerli ödüller kazanmak için değiştirebilirsiniz.
-Siz güçlendikçe düşmanlarınız da güçleniyor, soluklanmak yok.
-Aether keşfinizde işinize çok yarayacak hava araçları!
-Beceri ve ekipman geliştirme sistemi.
-Uzun yolculuklarda günü kurtarmak adına basit, ama bir o kadar etkili Ender Sandığı'na benzer sırt çantaları!
-Bu zorlu yolculukta yalnız savaşmak yerine neden kurt arkadaş edinmiyorsun? Evet, küçük dostlarımız artık çok daha efektif!
Çok daha fazlası spoylerde mevcut!

curseforge.com/minecraft/modpacks/roguelike-adventures-and-dungeons

6. MC Eternal

MC Eternal (1.12.2) – MineWonderLand


Toplardan peynir atan öfkeli farelerden yepyeni macera, bilim, zorlu görevler, amansız savaşlar, boss canavarları, tam otomasyonlu sistemlerden benzersiz keşiflere kadar içerisinde yüzlerce mod barındıran MC Eternal mod paketinde eğlenmemek adeta imkansız! Mod paketinin gelişticisinin amacı, hemen hemen her eğlence türündeki modları alıp içerisinde titiz bir şekilde birleştirerek oyunculara karma bir eğlence sunmak, böylelikle aynı zamanda çok oyunculu bir şekilde oynandığında herkesin en yüksek seviyede keyif almasını sağlamak. İçerisinde birçok zorlu challangeler barındıran mod paketimizin listesinde say say bitmeyecek çok fazla şey var;

-Sürekli olarak bir yenisi eklenen 750'den fazla zorlu görevler.
-İsterseniz basit veyahut isterseniz inanılmaz derece karmaşık bir şekilde çok yönlü fabrika yapıp tasarlama imkanı.
-Onlarca evcilleştirilebilir hayvan ve varlık.
-MineColonies modunu kullanarak vatandaşlar, inşaatçılar ve işçiler yardımıyla kendi nüfusuna sahip şehirler kurabilirsiniz!
-Oyuncuların meslek seçmesini sağlayan ve para kazanarak oyuncu mağazasına satış yapmalarına imkan tanıyan özel ekonomi sistemi.
-Bilim ile birleştirilmiş benzersiz RPG öğeleri artık tek paket halinde, en çok neyi seviyorsanız seçin ve ilerleyin. İster büyücü ol, ister çılgın bir bilim adı, veyahut -bir savaşçı olabilirsin! İstersen üçünü de olabilirsin.
-Keşfetmeniz için size benzersiz ödül vaat eden ve sizi tehlikeli ve yakalanması zor yaratıkların peşinde vahşi maceralara gönderen benzersiz bir kelle avcısı sistemi!
-Kanlı savaşların hükmettiği zindanlar, benzersiz yapılar ve çok güçlü boss canavarları!
-Gün yüzüne çıkmayı bekleyen esrarengiz olaylar!
-Kadim koleksiyonerini bekleyen Efsanevi Eserler!
-Yararlı öğeler veya dikkat çekmeyen, arkadaşınızı korkutacak veya sinirlendirecek benzersiz şakacı eşyalar için dilediğiniz bir şekilde alışveriş yapabileceğiniz -tamamen dinamik oyun içi arayüz mağazası mevcut!
-Eğer cesaretiniz varsa o halde Ay'ı ziyaret edin, çünkü sizleri bekleyen 3 benzersiz boss canavarı ve 35'in üzerinde özel yapılar, özel diyarların arkasında sizinle yüzleşmeyi bekliyor.
-Overworld'e (üst dünya - normal dünya) meydan okuyacak sayısız canavar ve üstesinden gelinip yıkılması gereken sayısız zindanlar var, bazıları sizlere inanılmaz zorluk ve beraberinde tehlike getiriyor! Bu hibrit mob paketin sunduğu 9'dan fazla boyuta baskın yapabilme ve ganimet yağmalamanın sınırsız potansiyelini farketmemek mümkün değil.
-Boss ekleyen modların çoğu titizlikle ayarlandı, ortalık adeta kan gölü olacak.
-Alacakaranlıkta sıradan bir gece vakti bile sanki birdenbire çok daha korkutucu hale geldi, oyuncuların evlerinin ve içerisinde değerli madenler barındıran mağaraların iyi bir şekilde aydınlatması gerekiyor, yoksa geriye kalan tek şey sadece karanlık, ve karanlıktan üreyen korkunç canavarlar olacak. Eğer jumpscare veya gerilim odaklı korku oyunlarına bayılıyorsanız bu tam olarak size göre, fakat bu durum pek hoşunuza gitmezse ayarlardan devre dışı bırakmanız yeterli.
-Overworld'un dipsiz mağaraları, diğer boyutlarla birlikte olmak üzere büyük ölçüde değiştirildi ve oyunun ilerlemesine izin verecek şekilde optimize edildi, örneğin osmiyum özellikle sadece karanlıklar içerisindeki ürpertici dipsiz madenlerde ortaya çıkıyor. Ancak, daha yaygın olmasının yanı sıra büyük cevher damarlarında da ortaya çıkmakta. (Meşaleleri getirmenizi öneririm)
-Bu hibrit mod paketinde küçüklü büyüklü teknoloji modları da var elbette, bir bilim insanı olmak isterseniz şüphesiz işinize yarayacak pek çok şey mevcut!
-Modüler bir uzay roket gemisinde uzayı ve yıldızların ötesini keşfedebilirsiniz.

curseforge.com/minecraft/modpacks/minecraft-eternal

En Popüler Modlar

Bu listemizde ise mod paketlerinde sıklıkla kullanılan modlardan bahsediyor olacağız.

1. Decocraft

decocraft hashtag on Twitter


Minecraft'ın en popüler modlarından birisi olan Decocraft modu, sıcacık eviniz için oldukça kullanışlı. Evi detaylı bir şekilde dekore etmenizi sağlayan Decocraft modu sayesinde evinize peluş ayıcıklar, küçüklü büyüklü süslemelerden rahat yataklara ve sandalyelere kadar pek çok dekor imkanı sunuyor. Hemen aşağıdaki spoylerden moda ulaşabilirsiniz.

minecraftforum.net/forums/mapping-and-modding-java-edition/minecraft-mods/1292016-decocraft-2-4-1-decorations-for-minecraft-updated

2. Rope Bridge


Rope-Bridge-Mod-for-Minecraft-1.jpg


Şüphesiz keşfe dayalı Minecraft'ta önümüze her daim engeller çıkıyor, bunların bazılarını aşmak oldukça zor olduğundan bizlere büyük zaman kaybettirebiliyor. Rope Bridge modu sayesinde dağın bir eteğinden diğer dağın eteğine hızlı bir şekilde ipli köprü yapabiliyorsunuz, bu sayede keşiflerinizi hızlandırırken ne bir vakit kaybı, ne de eğlence kaybı yaşıyorsunuz. Dilerseniz aşağıdaki spoylerden moda ulaşabilirsiniz.

minecraftmods.com/rope-bridge-mod/

3. Journey Map

Journey-Map-for-Minecraft-2.jpg


Hatırlarsınız, ilk seferde mükemmel bir ev yapmış, düzeninizi kurmuş ve değerli eşyalarınızı bırakıp evinize yatak koymadan doğruca madene inmişsinizdir. Madende bir Creeper suikastçisi tarafından ölüme yollanıp hayata tekrar geri döndüğünüzde bir problem vardır, ne evinizin nerde olduğunu hatırlıyorsunuzdur, ne de madendeki sizi bekleyen eşyaların nerde olduğunu. Minecraft'ın popüler mod paketlerinden Hexxit, Tekkit'te özellikle sıkça gördüğümüz haritalar şüphesiz oyuna fevkalade zevk katıyor. Journey Map'te bunlardan birisi.

Oyunda haritayı açıp anlık yerinizi görmenizin yanı sıra etrafınızda neler olduğunu da görebiliyorsunuz, bu da keşfinize apayrı bir eğlence katıyor. Aşağıdaki spoyler üzerinden moda ulaşabilirsiniz.

curseforge.com/minecraft/mc-mods/journeymap

Bir konumuzun daha sonuna gelmiş bulunuyoruz, listemizde bulamayıp çok sevdiğiniz bir mod paketi varsa, lütfen yorumlarda bizimle paylaşın!
Bir sonraki konumuzda görüşmek dileğiyle.


Esen kalın.
 


Son düzenleme:

Erbatur

Gözlerimin içindeki ülkemsin sen benim.
Mesajlar
334
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
278
Puanları
810
Ruh hali
StoneBlock adamdır!
 

YeQiu

Taş Madencisi
Mesajlar
88
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
46
Puanları
90
Ruh hali
Konunun çok eksik olduğunu düşünüyorum. Bahsi geçen mod paketleri popüler evet, fakat çok daha popüler mod paketleri var FTB Continuum, FTB Revelation, FTB Pyramid Reborn, FTB Ultimate Reloaded gibi. Bu paketleri buraya koymamak ayıptır.

Modlar konusunda kesinlikle bir yanlış bilgilendirmeye kurban gitmişsin gibi duruyor kanka. Çünkü zibilyon tane popüler mod varken verdiğin modlar arasında sadece Journey Map popüler. Verdiğin paketlerde bile popüler adı altında verdiğin 3 moddan Journey Map dışında hiç biri bulunmuyor. Diğer 2 mod gerçekten gram kullanılmayan modlar. Burada Mekanism, Thermal Series, Industrial Craft 2, Draconic Evolution, Applied Energistics 2, Roguelike Dungeons, Apple Skin, Tinker's Construct, Immersive Engineering, Galacticraft, JEI, Forestry, PneumaticCraft, Project E ve RFTools gibi verdiğin modlardan milyon kat popüler modlar dururken, gidip 3 tane popüler mod verip bunların 2 tanesinin Rope Bridges ve Decocraft gibi iki tane bilinmeyen ve gereksiz mod olması çok yanlış. Tamam konu güzel, ama bilgiler yanlış olduktan sonra konu ne kadar güzel olursa olsun bir şey değişmez ki. Dekorasyon modları arasında dahi Decocraft'tan daha popüler olan Crayfish'in mobilya ve dekorasyon modları var. Köprü konusunda da rope bridges modundan daha popüler modlar var. Ki bu modların hiç biri az önce söylediğim modların popülerliği ile yarışamaz.

Edit: Yanlış anlama kötü bir amacım yok, sadece inanılmaz battı bana o kadar popüler mod varken bunların söylenmesi. Paketler konusunda iyi iş çıkartmışsın gerçekten. Ancak FTB paketlerine yer vermen güzel olur çünkü popüler mod paketlerinin büyük bir kısmını elinde bulunduran bir topluluk sonuçta.
 

ankaly

rise above it'
Emektar Üye
Mesajlar
195
En iyi cevaplar
24
Beğeniler
238
Puanları
550
Ruh hali
Konunun çok eksik olduğunu düşünüyorum. Bahsi geçen mod paketleri popüler evet, fakat çok daha popüler mod paketleri var FTB Continuum, FTB Revelation, FTB Pyramid Reborn, FTB Ultimate Reloaded gibi. Bu paketleri buraya koymamak ayıptır.

Modlar konusunda kesinlikle bir yanlış bilgilendirmeye kurban gitmişsin gibi duruyor kanka. Çünkü zibilyon tane popüler mod varken verdiğin modlar arasında sadece Journey Map popüler. Verdiğin paketlerde bile popüler adı altında verdiğin 3 moddan Journey Map dışında hiç biri bulunmuyor. Diğer 2 mod gerçekten gram kullanılmayan modlar. Burada Mekanism, Thermal Series, Industrial Craft 2, Draconic Evolution, Applied Energistics 2, Roguelike Dungeons, Apple Skin, Tinker's Construct, Immersive Engineering, Galacticraft, JEI, Forestry, PneumaticCraft, Project E ve RFTools gibi verdiğin modlardan milyon kat popüler modlar dururken, gidip 3 tane popüler mod verip bunların 2 tanesinin Rope Bridges ve Decocraft gibi iki tane bilinmeyen ve gereksiz mod olması çok yanlış. Tamam konu güzel, ama bilgiler yanlış olduktan sonra konu ne kadar güzel olursa olsun bir şey değişmez ki. Dekorasyon modları arasında dahi Decocraft'tan daha popüler olan Crayfish'in mobilya ve dekorasyon modları var. Köprü konusunda da rope bridges modundan daha popüler modlar var. Ki bu modların hiç biri az önce söylediğim modların popülerliği ile yarışamaz.

Edit: Yanlış anlama kötü bir amacım yok, sadece inanılmaz battı bana o kadar popüler mod varken bunların söylenmesi. Paketler konusunda iyi iş çıkartmışsın gerçekten. Ancak FTB paketlerine yer vermen güzel olur çünkü popüler mod paketlerinin büyük bir kısmını elinde bulunduran bir topluluk sonuçta.

Öncelikle söylediklerinizde haklısınız, burada Tekkit, Hexxit ve CrazyCraft 4 gibi popüler mod paketlerinden de bahsedebilirdim, yine aynı şekilde modlardan bahsetmek gerekirse elbette bu modların yerini dolduracak başka modlar mevcut. Burada araştırmamı "curseforge.com" üzerinden yaptım, toplam indirme sayıları, mod paketlerinde sıklıkla kullanılması ve kaynakların tutarlı, kesin olması listeye eklememin temel sebeplerinden bazıları. DecoCraft ve Rode Bridge'e yer vermemin nedenleri bu şekildeydi, çünkü dediğim gibi, popüler olan ve çok farklı kategorilerde boy gösteren yüzlerce mod var. Ve şunu da söylemeliyim, FTB'yi bu listeye koysak bütün liste sadece FTB ile dolar, bu yüzden olabildiğince popüler alternatif mod paketlerini listeledim. Bir sonraki konuda belki FTB mod paketlerini ve diğer popüler modları tanıtabilirim, belli mi olur?
 

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
Mesajlar
1,025
En iyi cevaplar
2
Beğeniler
259
Puanları
750
Ruh hali
Böyle skyfactory vb gibi paketlere focuslanan bir konu açabilirmisin?
0Dan başlayıp bütün gün maden kazmak yerine görevlere focuslanmak daha eylenceli gidiyor.
 

YeQiu

Taş Madencisi
Mesajlar
88
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
46
Puanları
90
Ruh hali
Öncelikle söylediklerinizde haklısınız, burada Tekkit, Hexxit ve CrazyCraft 4 gibi popüler mod paketlerinden de bahsedebilirdim, yine aynı şekilde modlardan bahsetmek gerekirse elbette bu modların yerini dolduracak başka modlar mevcut. Burada araştırmamı "curseforge.com" üzerinden yaptım, toplam indirme sayıları, mod paketlerinde sıklıkla kullanılması ve kaynakların tutarlı, kesin olması listeye eklememin temel sebeplerinden bazıları. DecoCraft ve Rode Bridge'e yer vermemin nedenleri bu şekildeydi, çünkü dediğim gibi, popüler olan ve çok farklı kategorilerde boy gösteren yüzlerce mod var. Ve şunu da söylemeliyim, FTB'yi bu listeye koysak bütün liste sadece FTB ile dolar, bu yüzden olabildiğince popüler alternatif mod paketlerini listeledim. Bir sonraki konuda belki FTB mod paketlerini ve diğer popüler modları tanıtabilirim, belli mi olur?

Mod paketleri konusunda tabii ki haklısın ancak indirme sayıları ve kullanılma miktarından nasıl bu iki modun popüler olduğu sonucuna vardın onu hala çözemedim. Rope Bridge ve DecoCraft modu devasa paketlerde bile çok ama çok nadir yer verilen modlardır. Hatta şimdiye kadar oynadığım o kadar paketin hiç birinde Rope Bridge görmedim, fakat bir tanesinde DecoCraft görmüştüm o da bir sürü dekorasyon modu içeren build odaklı değişik bir paketti.

Edit: RLCraft ve Roguelike paketlerinden emin değilim ama diğerlerinin ilk mesajımda söylediğim modların %90'ını barındırdığına eminim. AppleSkin modu zaten var olan tüm paketlerin içerdiği bir mod. AppleSkin olmayan bir paket bulman imkansız gibi bir şey.
 

Tayfa

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
30
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
11
Puanları
660
Ruh hali
MC Eternal Lite.. 1.12.2 sürüm için yapılmış bir modpack.
 

Üst