En uygun web dili

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar ben Ufuk;

Uzun süredir PHP ve Django(Python Web) ikilemesinin arasında kalmış bulunuyorum.
Daha çok Linux sunucu odaklı çalışmalarım olacak, Blog, Forum gibi şeyler yazmayacağım. Linux sunucu odaklıdan kastım [Sunucu bilgileri, start,stop, shutdown, anlık cpu kullanımı] ve vultr, digitalocean gibi sunucu satın alma sistemi.

sizce en uygun djangomu, php mi ?

BattleDragon14

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben pek bilmiyorum ama Html en kolayı diye düşünüyorum. PHP'ye baktığında $bir = {$deg1 + $aqwe}; gibi olaylar var diye biliyorum. Denemiştim bir kere.

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Django web tabanlı framework değilmi? Dil olarak değil diye biliyorum bunun için en uygun php olur diye düşünüyorum değişken ve parametreleri var işinizi görebilir.

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ben pek bilmiyorum ama Html en kolayı diye düşünüyorum. PHP'ye baktığında $bir = {$deg1 + $aqwe}; gibi olaylar var diye biliyorum. Denemiştim bir kere.
html bir programlama dili olarak tanımlanamaz. Zira html kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir. PHP ise web programlama dilidir. html iskeleti oluşturur, PHP yön verir.

Django web tabanlı framework değilmi? Dil olarak değil diye biliyorum bunun için en uygun php olur diye düşünüyorum değişken ve parametreleri var işinizi görebilir.
Evet web tabanlı framework, ama linux'ta çok kullanılıyor nedense :/

mrbobaking

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Html: Çiçek saksısı

Ben PHP diyorum aynı zamanda programlama dili olarak da kullanılabildiği için.

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
En Uygun Web Dili diye bir şey yoktur diye düşünüyorum web dilleri iki bölüme ayrilir..

Front-End Developer /
Bilmesi gereken diller ve framework'ler.
Nodejs
Less (CSS)
Sass (CSS)
Svn
Git
Bitbucket
AngularJS
React
jQuery
jQuery UI
Grunt - Gulp
Travis
Html

Back-End Developer /
Bilmesi gereken diller ve frameworkler
PHP
Pyhton
Javascript
AngularJS
HTML
WebSQL

HTML olmadan bir şey yapamazsınız yani html ile ana iskeleti oluşturursunuz dinamik kısım yani sistematik kismi ise php oluşturur bu yanlış düşünceyi alin kafanızdan..

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Ruh hali
İnternetin herhangi bir yerine atayım çalışsın istersen PHP.
Python kullanacam dersen Django (veya Flask, ama Django'yu bilmediğimden karşılaştırmayacağım.)

UcanKofte

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
En Uygun Web Dili diye bir şey yoktur diye düşünüyorum web dilleri iki bölüme ayrilir..

Front-End Developer /
Nodejs
Less (CSS)
Sass (CSS)
Svn
Git
Bitbucket
AngularJS
React
jQuery
jQuery UI
Grunt - Gulp
Travis
Html

Back-End Developer /
PHP
Pyhton
Javascript
AngularJS
HTML
WebSQL

HTML olmadan bir şey yapamazsınız yani html ile ana iskeleti oluşturursunuz dinamik kısım yani sistematik kismi ise php oluşturur bu yanlış düşünceyi alin kafanızdan..
Netten bulduğun dilleri kopyala yapıştır yapmışsın, html ile php hiçbir zaman aynı sınıfta olamaz. Php dinamik bir dildir html ise statik. Bide node.js server side tabanlıdır, web sunucuları yazmakta ve soket programlamada kullanılıyor. Javascript'te yapı bakımından front end'e giriyor.

Themis

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Netten bulduğun dilleri kopyala yapıştır yapmışsın, html ile php hiçbir zaman aynı sınıfta olamaz. Php dinamik bir dildir html ise statik. Bide node.js server side tabanlıdır, web sunucuları yazmakta ve soket programlamada kullanılıyor. Javascript'te yapı bakımından front end'e giriyor.
Bunları netten bulup kopyala yapıştır yapmadım istersen özele gelirsen sana başvurdugum firmadan gelen maili gösterebilirim o mailde'ki front end'cilerin bilmesi gereken dilleri buraya yazdım...
bende yukarıda ne dedim ? php ile html in yerini tutarmı dedim bende onları ayrıdım aynı sınıfta tutan olmadı.
Javascript'in sistematik (algoritma web oyun vs) ve dinamik şekilleri var o yüzden 2 tarafada yazıldı.. nodejs hakkındada yanıldın cogu profosyonel tasarımcı kullanıyor..

caylak29y

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
önce Html sonra php sonra ccs le git zorlanmasın en kolayı Html suan

mrbobaking

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bunları netten bulup kopyala yapıştır yapmadım istersen özele gelirsen sana başvurdugum firmadan gelen maili gösterebilirim o mailde'ki front end'cilerin bilmesi gereken dilleri buraya yazdım...
bende yukarıda ne dedim ? php ile html in yerini tutarmı dedim bende onları ayrıdım aynı sınıfta tutan olmadı.
Javascript'in sistematik (algoritma web oyun vs) ve dinamik şekilleri var o yüzden 2 tarafada yazıldı.. nodejs hakkındada yanıldın cogu profosyonel tasarımcı kullanıyor..
Git, dil bile değil, vcs'dir.
HTML veya "ccs" yazmadan önce okuyun, anlayın, öğrenin, sorunu veya soruyu kavrayın öyle yazın lütfen.

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
İnternette "front end yada backend web developer" yazıp sonuçlarda çıkan şeyleri anlamadan buraya yazan kişi sayısı ne kadarda fazla. Yazılanlara cevap olarak başlıyorum. HTML bir görüntüleme dilidir yani bir kodlama dili olarak sayılmıyor. JQuery, Nodejs, Angularjs gibi sayılanlar Javascript kütüphanesdir ve yeni bir kodlama dili değildir. CSS sayfalara görüntü katmak amacıyla client-side çalışan bir dildir ancak bunu web kodlama dili olarak nitelendirmek doğru olmaz. Less ve sass(scss) bir css kütüphanesidir, ayrı bir kodlama dili değildir. Sorunun cevabına gelicek olursak kullanacağınız dili yapmak istediğiniz projeye göre belirlemelisiniz. Web taraflı büyük uygulamaların yönetimi için Python üzerinden Flask veya Django kullanabilirsiniz ancak yapacağınız projeler büyük bir boyutta değil ise PHP size daha çok zaman kazandıracak ve projenizi yapmanız daha kolay olacaktır. Python kullanacaksanız benim şahsi önerim Flask'i kullanmanız olacaktır. PHP ile bir proje yaparken ise laravel framework kullanarak python flaskte veya djangoda olup ham php'de olmayan özelliklerin çoğunu elde edebilirsiniz. Herkesde full-stack web developer olmuş nasıl birşeyse herkesin bir fikri var.

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0

Front-End Developer /
Nodejs
Less (CSS)
Sass (CSS)
Svn
Git
Bitbucket
AngularJS
React
jQuery
jQuery UI
Grunt - Gulp
Travis
Html

Back-End Developer /
PHP
Pyhton
Javascript
AngularJS
HTML
WebSQL

Ben burada kaç tür web developerlik var diye bir şey sormadım ki. Linux sunucular üzerinde php mi django'mu daha iyi çalışır dedim.

Amacım webtasarım değil, dinamik olarak linux sunucuyu yönetebilecek bir web dili.

İnternetin herhangi bir yerine atayım çalışsın istersen PHP.
Python kullanacam dersen Django (veya Flask, ama Django'yu bilmediğimden karşılaştırmayacağım.)
Amacım atayım çalışsın olsa zaten sormamda. Benim için önemli olan Vultr, DigitalOcean gibi biryer. Yani sunucudakilarini otomatik olarak komut göndererek yapıcak. Biraz araştırmalar sonucunda PHP daha mantıklı gelmeye başladı. Django'nun host sıkıntı çıkarabilir diyorlar.