- En iyi cevaplar
- 0
Merhaba Forum !
Bu gün sizlere çok önemli bilgiler vereceğim.
Ergenlik döneminizde yapacağınız seçimler, hele hele şu anda anlatacak olduğum arkadaş seçimleri hayatınızın kökünden değişmesine sebep olabilecek unsurlardandır.
Peki arkadaşlarımızı nasıl seçmeliyiz ?
Not: Kendi hayat felsefemdir. Kişiden kişiye değişiklikler olabilir...
Bu gün sizlere çok önemli bilgiler vereceğim.
Ergenlik döneminizde yapacağınız seçimler, hele hele şu anda anlatacak olduğum arkadaş seçimleri hayatınızın kökünden değişmesine sebep olabilecek unsurlardandır.
Peki arkadaşlarımızı nasıl seçmeliyiz ?
Not: Kendi hayat felsefemdir. Kişiden kişiye değişiklikler olabilir...
1-Dost Kara Günde Belli Olur !
Bu atasözü size küçük yaşlarınızda iken pek çok şey ifade etmeyebilir. Ancak ergenlik döneminizden sonra işler biraz ciddileşir. Sürekli bir kavgaya girmek, tartışmak veya karşı çıkmak isteyebilirsiniz. Olası bir kavgada veya tartışmada sizi destekleyen birileri varsa onları dostunuz bilin ! (Tabii alttakilere de uyması şart
2-Sizde Hemen Küsün !
Eğer bir (veya 1'den fazla) arkadaşınıza onların size yaptıklarından daha fazla iyilik yaptıysanız. Ve bu arkadaşlarınızdan biri dahi olsa bu iyiliklerinize alışıp, sizden daha çok iyilik isteyip de bir kez olsun kafanızı dinlemek isteyip "İşim var." dediğinizde size küserler ise, namı diğer "abilik" yaparlarsa , bu kişiler ile selamlaşmadan öteye geçmeyin ! Çünkü bu kişiler, kendi çıkarları için sizi kullanıyorlardır...
3-Kavgalar !
(Önemli Not ! : Bu benim kişisel hayat felsefemdir.Sadece sınıf arkadaşlarım üzerinde uygularım...) Sevdiğiniz arkadaşlarınız ile yaptığınız kavgalar, büyük tartışmalar sonucu hırs yapıp birbiriniz ile konuşmaktan vazgeçerseniz önce arkadaşınızın gelip sizden özür dilemesini, ya da en azından sinirinizi yatıştırıp sizinle konuşmaya çalışmasını bekleyin. Eğer gelmezse o kişiyi çöpe atın. Çünkü size ihtiyacı yoktur, her türlü şekilde sınıftaki diğer arkadaşlarınız ile iyi geçinmeye başlayarak sizi ekebilir. Eğer bu bahsettiklerimi en azından yapmaya çalışıyorsa size ihtiyacı vardır, başkaları ile geçinemez, sadece siz derdinden anlarsınız...
Bu anlatımımdan da bu kadar.
Olabildiğince okurlarımı yormamaya, kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştım...
İyi forumlar...
Olabildiğince okurlarımı yormamaya, kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştım...
İyi forumlar...