Swuupie

son cosas de la vida
Emekli
Mesajlar
887
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,832
Puanları
2,390


0b522ce78a2d297e9682de65babaa95e2fadb6f6.jpg


Farm Together!

Merhaba! Bugün, çok şirin grafiklere sahip bir çiftçilik oyununa göz atacağız.

Farm Together, Milkstone Studios tarafından geliştirilmiş, 22 Şubat 2018 tarihinde piyasaya sürülmüş bir simülasyon oyunudur. Oyun şimdilerde erken erişimde olsa bile gerçekten güzel içeriklere sahip. Oyuna 25,00 TL gibi bir fiyata Steam üzerinden sahip olabiliyorsunuz. Oyun gerçekten çok ama çok eğlenceli, fakat birazcık zaman ve sabır istiyor. Ektiğiniz bitki ve meyvelerin yetişmesi gerçek zamanla 24 saati bile bulabiliyor. (24 saatten daha fazla sürede yetişen bitkilerde olabilir.) Yani siz o bitkinin yetişmesini beklerken çiftliğinizi o anki halinden 2-3 katı büyüklüğe getirebiliyorsunuz. Oyunda sadece bitki ekmek & yetiştirmek yok. Bitki ekerken bir yandan hayvanlara da bakıyorsunuz.

Yalnız öyle sadece inek, koyun, keçi falan yok ha, balıklar bile var. Bu hayvan çeşitliliği oyuna gerçekten güzel bir hava katmış. Fakat şunu da söyleyeyim, oyunda hayvanlardan ve ağaçlardan pek fazla kâr elde edemiyorsunuz maalesef. Ayrıca, oyunda bize verilen ve istediğimiz zaman çıkarttığımız traktör oldukça işimize yarıyor. Traktörsüz bir biçimde sadece 1 alana bitki ekip sularken, traktör ile 3x3 alanlık bir yere bitki ekip sulayabilirsiniz. Sadece ekip sulama işlemlerini değil, bitkileri toplamayı da traktör ile kolay bir biçimde yapabilirsiniz.

***

Oyunda arkadaşlarınızla birlikte co-op bir biçimde oynayabiliyorsunuz ki bu oyunun bence en güzel yanı. Çünkü çiftliğinizi büyüttükçe uğraşacağınız bitki, ağaç ve hayvanlarda bir o kadar artacak. Bu arada, çiftliğinizi gerçekten çok büyük yapabiliyorsunuz. Hatta bunu bilen yapımcılar ışınlanma getirdiler oyuna, çiftliği çok büyük olan kişiler belirli mesafelere yürümek yerine direk olarak ışınlanıyor. Tabii çiftlik büyüdükçe üşenme sorunları da başlayabilir. Oyun ilk başlarda size zevkli gelse bile çiftlik büyüdükçe sıkıcı gelmeye başlayacaktır, tabii arkadaşlarınızla oynamadığınız sürece.

Birazcık oynanış nasılmış ona bakalım.

Oyuna ilk başladığınızda size oyunu öğretmek için ufak öğretici bir moda sokuyorlar. Öğretici modu 1 saate bitiriyorsunuz, bitirdiğiniz gibi oyun size traktör veriyor ve asıl oyun başlıyor. Oyun sizi genel anlamda serbest bıraksa da azıcık yardımları da olmuyor değil. Traktörü aldığınız gibi ekme, sulama ve toplama işleriniz büyük oranda kısalacak. Yalnız, traktör öyle sonsuza kadar çalışmıyor. Oyun size traktörü verirken yanında da bir tane benzin istasyonu veriyor. Traktörün benzini bittiğinde gidip benzin istasyonundan dolduruyorsunuz. Benzin istasyonunda benzin kendiliğinden doluyor, yani doldurmak için ekstra altın ödemiyorsunuz. Fakat benzin istasyonu tam dolmamışsa altın karşılığında benzininizi doldurabilirsiniz. Pek fark etmedim ama, normal yürüme hızınız ile traktörün hızı eşit gibi.

Onun dışındaki oynanış, (ekme, sulama ve toplama) genel anlamda güzel. Ha şöyle bir şeyde var, toprağa bir şey ekmeden önce orayı çapalamanız lazım. Çapalama işlemini de traktör ile kısa sürede yapabiliyorsunuz zaten.

Oyun daha erken erişimde olduğu için birkaç şey eksik gibi ama onun dışında her şey güzel, sadece hayvan ve ağaçlardan da kâr etmemiz lazım kesinlikle. Ayrıca şundan bahsetmedim ama, hayvanları tabi ki besliyoruz fakat beslemek gerçekten çok basit, zaten hayvan sistemi genel anlamda çok basit. Oyundaki hayvan mantığı şöyle işliyor; hayvan satın almak yerine hayvan alanı satın alıyorsunuz.

Mesela,
Diyelim ki 9 tane inek alanı aldınız, bu alanları yerleştirdiğinizde hepsi birleşiyor ve bütün alanlara teker teker yem vermek yerine alanlar birleştiği için kolay bir şekilde tek hamlede yemlerini verebiliyorsunuz. Böyle olduğu içinde hayvan sistemi gerçekten basit.


***

Oyun eminim ki çok daha gelişecektir, şimdiki haliyle bile gerçekten sizi kendine bağımlı edecek türden.
Aşağıdaki spoiler kutusunu açıp oyunun Steam sayfasına gidebilirsiniz, satın alanlara şimdiden iyi oyunlar :)
store.steampowered.com/app/673950/Farm_Together/


Başka bir konuda görüşmek üzere, hoşça kalın!
 


LeaS

Zombi Katili
Mesajlar
184
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
120
Puanları
350
Ruh hali
:VV:
 
Son düzenleme:

Imperiash

Before the Doomsday
Mesajlar
24
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
38
Puanları
70
Birkaç resim olsa daha iyi olurdu bu konu. Ben bu tarz çiftlik oyunlarını sevmem. Ancak konu içerik açısından güzel duruyor. Ellerinize sağlık.
 

MrPolat

Altın Madencisi
Mesajlar
354
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
248
Puanları
790
Ruh hali
Çok uzun zamandır takip ediyordum oyunu bu konuyu görünce daha gaza geldim. İstanbula döner dönmez satın alacağım!
 

Üst