Fortnite Silahları İsimleri ve Seviyeleri

dostveviski

Yazıyor...
Sponsor
Mesajlar
804
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
419
Puanları
990
Ruh hali
160609


Fortnite Silahları İsimleri ve Seviyeleri

Merhabalar dostlar, Fortnite silahları hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için detaylı bir rehber hazırlayacağım.
160608


Bildiğiniz üzre Fortnite içerisinde kullandığınız silahların güçleri değişiklik gösteriyor. Bu silahlar ateş gücü, ateş hızı gibi değerlerin iyiliğine göre nadir, sıradan gibi bölümlere ayrılmış vaziyette. Sizlere hani silahların daha nadir olduğunu, silahlar ile neler yapabileceğinizi ve ne gibi avantajlara sahip olduğunuzu aktarmaya çalışacağım. Vakit kaybetmeden başlayalım!


Fortnite, pay to win'den uzak; oyuna herkesin eşit bir şekilde başladığı bir oyundur. Savaşlarda genellikle silahı güçlü olan veyahut daha fazla silaha sahip olan oyuncular; rahatlıkla kazanabiliyor. Oyun anında silahınız için hangi yükseltmeyi yapmanız gerektiğini iyi bilmediğiniz takdirde, vakit kaybedecek; e haliyle oyunda geri düşeceksiniz. Hangi silahın ne kadar hasar attığınız bilmeniz de çok önemli bir nokta.

Oyundaki Bulunması En Zor Silahlar

Listemiz en güçlü silahtan, en dandik silahlara doğru yol alacaktır.
Hangi silahın güçlü olup olmadığını, rengine bakıp direkt olarak anlayabilirsiniz.
Turuncu = Efsanevi
Mor = Destansı
Mavi = Ender
Yeşil = Nadir
Gri = Yaygın


Hasar Hesaplaması ve Silahların Sıralaması


160612

160644


Aynı isimde gördüğünüz silahların, yaygınlık veyahut nadirlik seviyesine göre özellikleri değişmektedir. Saldırı tüfekleri kullanması bir hayli zor silahlardır. Kısa mesafede çok rahat ve güçlü olsa da; uzun mesafede kullanması bir hayli zor. Profesyonel oyuncular ve gerçekten yetenek sahibi oyuncular, çok uzak mesafelerden, kafa atışları yaparak; rakiplerine tek atabiliyorlar. Tüfekler çok opsiyonlu bir şekilde de kullanılabilir bir diğer kötü yanı ise, çok fazla sekmesi. Seri ateş ettiklerinden dolayı, çok fazla sekerek hedefi vurmayı bir hayli zor hale getiriyor. Aynı zamanda kullanması aşırı zevkli silahlardır, alıp pata küte ateş etmesi bir hayli oyun zevki veriyor. Mermileri hızlı tükenir tüfeklerin mermisini bulmak da bir hayli zor.


Bomba Fırlatıcı Sıralaması ve Özellikleri

160617

160645


El bombası fırlatabileceğiniz bu manyak silah; rakiplerinizin yaptığı yapıları, baseleri ve korunakları tek bir atışla havaya uçurabilir. Hatta rakibinizin üstünde patlamasını sağlayabilirseniz, o rakibi parçalara ayıracaktır. Menzili diğer silahlara göre fena değildir, uzaklara el bombası fırlatabilir. İsabet ettirmesi gerçekten çok zor, hadi isabet ettirdiniz, hemen patlamıyor. Savaş anında rakibe bu silah ile saldırmak akıl karı değil. Genellikle size karşı yapılan yapıları patlatıp, stratejik olarak kullanabileceğiniz bir silahtır. Bombayı fırlattığınızda inanılmaz keyif verir.


Tabancaların Özellikleri

160621

160646


Tabancalar genelde aniden karşınıza çıkan rakipler için çok etkili oluyor. İsabet oranı, tabancanız göre değişiklik gösterse de genellikle tabancaların isabet oranları bir hayli düşük. Ayrıca kısıtlı sarjorleriyle mermi kullanımı gerçekten çok az. Mermiler hemen tükendiği için savaş anında sizi yarı yolda bırakabilir. FPS oyunlarında bildiğiniz üzre sarjor yenileme anları çok önemli ve savaş anında durumu tamamen tersine çevirebiliyor. Sıkıştığınız anda kısa bir süreliğine tabancanıza sarılabilir ve rakibinizi yere serebilirsiniz. Seri kullanım için güzel bir silah lakin uzun vadede kötü.


Roket Atarlar (En sevdiğim bölüm)

160626

160647


İşte oyunda en sevdiğim silah! Roketatarları bulmak ayrı dert, roket bulmak çok ayrı dert. Oyunda gerçekten çok nadir ve ender bir şekilde rastyalabileceğiniz bu silah, çok güçlü. Roketi fırlattıktan snora ilk çarptığı her şey, yerle yaksan oluyor. Aynı anda sadece 1 roket koyabiliyorsunuz, bu roketi fırlattıktan sonra kısa bir sürede yeni bir roket takılabiliyor. Kısa mesafede roketle savaşırsanız, sizi de yok edebilir. Ama uzak mesafelerde mükemmel işler yapacağı kesin. Roketlerin en güzel özelliği ise, üzerlerine binilebiliyor. Evet yanlış duymadınız, bir roketi fırlattıktan sonra başarabilirseniz; üzerine binip hedef konuma hızlı bir seyehat yapabiliyorsunuz.


Pompalı Silahlar

160688

160689


Eğer isabet yeteneğinize güvenmiyorsanız, pompalı silahlar tam size göre olabilir. Uzak mesafede etkisiz silahlardır lakin yakın mesafedeki rakiplere tek atabilecek potansiyele sahipler. Saçma bir şekilde mermileri yolladığından ötürü isabet ettirmesi basitir. ateş ettiğiniz mesafe ne kadar uzarsa, verdiğiniz hasar da bununla doğru orantılı olarak azalacaktır.


Tam Otomatik Makinalı Tüfekler

160627

160648


Bunlar oyunun hızlı ve hafif silahları sayılabilir. İsabet oranı diğer silahlara oranla çok yüksektir ama hasarları biraz düşüktür. Sarjör yenileme hızı ise bir hayli yüksektir. DPS rakamları diğer silahlara göre çok yüksektir ve gerçekten seri bir şekilde hasar vermenize olanak tanır. DPS'nin ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için; DPS = Damage Per Second olarak açılır. Saniye başına verilen hasar diyebiliriz. Bir silahın, genel olarak bütün deerlerini tek tek incelemek yerine DPS değerlerine bakıp, diğer silahlarla direkt olarak karşılaştırmamızı sağlar. DPS değeri ne kadar yüksekse, silah o kadar iyi diyebiliriz.


6.30 İçerik Güncellemesi ve Silahlar

Oyuna Vahşi Batı silahları eklendi. Kısa süreliğine eklenen bu modda, dilediğiniz gibi eğlenebilirsiniz. Kovboy işlerine hasta olanlar için çok eğlenceli olacak oyun modunun hakkında biraz detay vereyim. Dört farklı silah seçeneği ve bu silahlara özel kaplamalar mevcut. Kamp ateşi, sargı bezi, dinamit tarzında farklı farklı moda ve temaya uygun eşyalar da eklenmiş vaziyette.

Dinamit! Oyuna yeni bir patlayıcı eklendi. Yeni dediğime bakmayın, dinamit çok eski bir patlayıcıdır lakin Fortnite evrenine yeni eklendi. Oyunculara 70 can hasarı, yapılara ise tam tamına 800 hasar veren manyak bir patlayıcı türü. Dinamitin ateşleyicisi yakıldıktan tam beş saniye sonra patlıyor. Bu beş saniyeyi iyi kullanarak, tuzaklar inşa edebilirsiniz.

Oyunun en op eklemesi Hayalet Tabanca adı verilen bir silah olmuş. Bu silahın mermileri, yapıların içinden geçebiliyor. Bu sayede bir şeylerin arkasında saklanan korkakları, katledebilirsiniz. Evet iyi hoş bahsettim bu silahtan ama, bence fortnite dünyasında isabet yeteneği iyi olmayan lakin yapı yeteneği yüksek oyuncular için gerçekten saçma ve oyundan bıktırabilecek bir ekleme olabilir.
160694


Evet dostlar, sizlere silahlar hakkında özelliklerden ve fikirlerimden bahsettim. Umarım işinize yarar.
Kendinize iyi bakın...






 


Ekli dosyalar

  • 1587905929231.png
    1587905929231.png
    47.3 KB · Görüntüleme: 184

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
:) eline sağlık
 

BorakanT

ben kimim?
Mesajlar
1,755
En iyi cevaplar
7
Beğeniler
1,731
Puanları
4,850
Ruh hali
Rocket Launcher eskiden var mıydı bu sene mi geldi. Ben 2017/2018de oynarken yoktu diye hatırlıyorum.
 

Vantoxic

"Only" those who are on the right track win.
Mesajlar
717
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
410
Puanları
860
Ruh hali
Güzel bir bilgilendirme konusu olmuş :kalp:
 

Üst