forumdaki bazı üyeler hakkındaki düşüncelerim

NathaNomel

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Fazla uzatmayacam forumda hiç entellektüel gözükme amacıyla kendini rezil eden veyahut itici gözüken üyeler gördünüz mü ben gördüm isim vermeye gerek yok,artık şunu anla güzel kardeşim (bu konunun altına bak güzel kardeşim hikayeleri yazında gülelim:D ) cümlenin sonuna üç konya koyunca yada resmi konuşunca daha havalı yada daha kültürlü gözükmuyorsun ben bunu havalı olmak için yapmıyorum deme inanmıyorum çünkü aşırı belli ediyorsun tamam noktalama işaretlerini kullan kelime darğarcığını geniş tut Türkçe'ni elinden geldiğince dulzgün kullan yada konuş ama kimse sen resmi iken seni çekici vesayre bulmuyor yada daha saygın kimse sana sempatik olma demiyor ki yada samimi olma neyse daha fazla anlatmaya gerek yok anlamışım bunu okur kişi eğer bunu okuyan biri böle ise lütfen kendini düzeltsin ve konuşmasını vs. düzeltsin şahsen itici buluyorum.​

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
3 nokta kullanma olayını en fazla yapanın ben olduğumu düşünüyorum. Ve tabii ki resmi konuşma olayını da biraz kendimde görüyorum. Buna bir cevap vereyim o halde:

Benim 3 nokta kullanma sebebim havalı durması değil. Eğer ki cümlem tam olarak bitmediyse; hayal kurma, geleceğe dönüklük niteliğindeyse veya cevaba açıksa ve bu olayın hissettirilmesi gerekiyorsa 3 nokta kullanırım. Mesela "Umarım bu tip şeyleri daha fazla görebiliriz..." diyerek hayal kurduğum anlamını güçlendirmiş olurum.

Noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına dikkat etmeye çalışmam normal. Bir forum ortamında insanları en çok gıcık edecek şey eminim ki bir yazının anlaşılamayacak derecede yazım ve noktalama kurallarından uzak olmasıdır. Kendimde de bu durumu yaşadığımdan beri de her mesajımda bunlara dikkat etmeye çalışırım. Bunun da havalı gözükmekle hiçbir alakası yok.

Resmi konuşma olayının da havalı olmakla bir alakası yok. Zaten ben her zaman bu şekilde mesaj yazmam. Bazen samimi mesajlar da yazarım. Sadece konuya yazacağım mesaj bir şeyi açıklıyorsa veya ciddi bir düşünceyi belirtiyorsa yazıyı bu şekilde yazarım. Eğer ki hem bir şey açıklıyor hem de samimi olması gerekiyorsa bunu da hissettiriyorum.

Ayrıca kabul ediyorum, bazen de bana güven verdiği için böyle yazıyorum. Bu tür düzgün bir yazı yazdığınızda mutlu oluyorsunuz. Deneyin, anlarsınız.

(Eğer bu tip şeyleri itici buluyorsan yapabilecek bir şeyim yok.)

NathaNomel

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
3 nokta kullanma olayını en fazla yapanın ben olduğumu düşünüyorum. Ve tabii ki resmi konuşma olayını da biraz kendimde görüyorum. Buna bir cevap vereyim o halde:

Benim 3 nokta kullanma sebebim havalı durması değil. Eğer ki cümlem tam olarak bitmediyse; hayal kurma, geleceğe dönüklük niteliğindeyse veya cevaba açıksa ve bu olayın hissettirilmesi gerekiyorsa 3 nokta kullanırım. Mesela "Umarım bu tip şeyleri daha fazla görebiliriz..." diyerek hayal kurduğum anlamını güçlendirmiş olurum.

Noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına dikkat etmeye çalışmam normal. Bir forum ortamında insanları en çok gıcık edecek şey eminim ki bir yazının anlaşılamayacak derecede yazım ve noktalama kurallarından uzak olmasıdır. Kendimde de bu durumu yaşadığımdan beri de her mesajımda bunlara dikkat etmeye çalışırım. Bunun da havalı gözükmekle hiçbir alakası yok.

Resmi konuşma olayının da havalı olmakla bir alakası yok. Zaten ben her zaman bu şekilde mesaj yazmam. Bazen samimi mesajlar da yazarım. Sadece konuya yazacağım mesaj bir şeyi açıklıyorsa veya ciddi bir düşünceyi belirtiyorsa yazıyı bu şekilde yazarım. Eğer ki hem bir şey açıklıyor hem de samimi olması gerekiyorsa bunu da hissettiriyorum.

Ayrıca kabul ediyorum, bazen de bana güven verdiği için böyle yazıyorum. Bu tür düzgün bir yazı yazdığınızda mutlu oluyorsunuz. Deneyin, anlarsınız.

(Eğer bu tip şeyleri itici buluyorsan yapabilecek bir şeyim yok.)
Fazla resmi konuşmayı havalı sanan kişilere daha çok laf attım zaten dikkatli okursanız anlarsın yinede bence resmi konuşmak bazen bir insanı aşırı samimi halinden bile daha itici yapıyor bu bir yana nedense senin hiç itici bir yanını görmedim buda garip bu arada bunları yaptığın halde konuya kibarca verdiğin için çok teşekkür ederim
Yapan kişiye özel mesaj yoluyla bunu belirtirsen emin ol kendisini düzeltmeye çalışır. Konu açmakla bir yere varamayız.
Forumda okadar çok böle kişi var ki... her birine pm atmaya üşeniyorum (... kullandım ama yerinde kullandım bazıları her cümlesinin sonuna koyuyor)

Gereksiz kullanan birini söliyemem ama şimdi tam adını vermek istemiyorum ip ucu kozmik bir sürüngen

YunusEmreGT

"Talk is cheap, show me the code."
En iyi cevaplar
2
Saçma bir konu. Bir insan hakkında ne düşündüğünü belirtmek için önce onunla gerçek olarak sohbet etmiş olman lazım.
Burada yazılanlar sadece birkaç harften ibaret. Yazıştığın kişinin ne düşündüğünü, ne hissettiğini anlayabilmek sadece küçücük bir ihtimal.
Ayrıca senin aksine noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına uymayanlar her zaman sinirimi bozmuştur.
Bahsettiğin resmiyet hakkında da ne kadar resmi cümleler kurarsan kur etkili olmadıktan sonra sana bulunduğun ortamda bir şey katmaz.

NathaNomel

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dilimizi düzgün kullanmak ne ara ciddiyet, ne ara resmilik oldu?
Rica ediyorum yeni yeni modalar çıkarmayı bırakın.
Saçma bir konu. Bir insan hakkında ne düşündüğünü belirtmek için önce onunla gerçek olarak sohbet etmiş olman lazım.
Burada yazılanlar sadece birkaç harften ibaret. Yazıştığın kişinin ne düşündüğünü, ne hissettiğini anlayabilmek sadece küçücük bir ihtimal.
Ayrıca senin aksine noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına uymayanlar her zaman sinirimi bozmuştur.
Bahsettiğin resmiyet hakkında da ne kadar resmi cümleler kurarsan kur etkili olmadıktan sonra sana bulunduğun ortamda bir şey katmaz.
Konudaki 2 3 cümleyi okuyup mesaj yazmayın :)

NathaNomel

Kömür Madencisi
En iyi cevaplar
0
Ne dediğimizi anlamadan mesaj yazma.
Tekrar sölüyorum konuyu tam okumadan mesaj yazma orda diyorum ki ben "tamam noktalama işaretlerini kullan kelime darğarcığını geniş tut Türkçe'ni elinden geldiğince düzgün kullan yada konuş ama kimse sen resmi iken seni çekici vesayre bulmuyor" ben Türkçe'nin düzgün kullanılmasına karşı değil aşırı resmiyete karşıyım ama hele bazıları var sanki ingiltere kralı ile konuşuyoruz yazdığım Türkçe'sini düzgün kullananlar için değil umarım anlamışsındır beni o amaçla açsaydım işte konu o zaman boş olurdu farkına varmadan yadığımda kanını dokunan bir şey yazdıysam Özür dilerim resmiyet bir yana noktalama işaretlerini yanlış yerlerde kullananlar için bu yazı.

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
sen itici buluyorsun diye kimse kendini düzeltmek zorunda değili bana bak beni itici buluyor musun büyük harfle başlamıyorum noktalamaları nadir kullanırım had ibenide itici bul?

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Tekrar sölüyorum konuyu tam okumadan mesaj yazma orda diyorum ki ben "tamam noktalama işaretlerini kullan kelime darğarcığını geniş tut Türkçe'ni elinden geldiğince düzgün kullan yada konuş ama kimse sen resmi iken seni çekici vesayre bulmuyor" ben Türkçe'nin düzgün kullanılmasına karşı değil aşırı resmiyete karşıyım ama hele bazıları var sanki ingiltere kralı ile konuşuyoruz yazdığım Türkçe'sini düzgün kullananlar için değil umarım anlamışsındır beni o amaçla açsaydım işte konu o zaman boş olurdu farkına varmadan yadığımda kanını dokunan bir şey yazdıysam Özür dilerim resmiyet bir yana noktalama işaretlerini yanlış yerlerde kullananlar için bu yazı.
Gerektiği zaman herkes gayet samimi ve eğlenceli olabiliyor. Yeni yeni modalar çıkarmaktansa daha yararlı konular açabilirsin.

SarıBücürIsBack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Mesela ben görmüştüm birisi cümleyi tamamen bitirmesine rağmen sonuna 3 nokta koymuştu.
Doğru resmi yazınca da kimse seni havalı bulmuyor Türkçeye dikkat et ve arkadaş ortamındaymış gibi konuş (küfürsüz forum kuralları içerisinde) zaten bu forum bir aile değil mi?

admiraldus

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Mesela ben görmüştüm birisi cümleyi tamamen bitirmesine rağmen sonuna 3 nokta koymuştu.
Doğru resmi yazınca da kimse seni havalı bulmuyor Türkçeye dikkat et ve arkadaş ortamındaymış gibi konuş (küfürsüz forum kuralları içerisinde) zaten bu forum bir aile değil mi?
Ben sırf sen öyle buldun diye sıfır Türkçe bilgisi ile mi konuşmalıyım?