Garip bir evcil hayvan: Salyangoz!

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
En iyi cevaplar
21

Son açtığım konulardan egzotik hayvanlara duyduğum ilgiyi fark etmişsinizdir. Ve bu konulara biraz daha garip hayvanlar katayım dedim ve benim de beslemeyi düşündüğüm bir hayvanı tanıtmak istedim: Salyangoz! Aslında salyangoz bir evcil hayvan değil tabii ki fakat bazi insanlar böyle düşünmüyor: Eline alıp seven de var, iğrenen de. Salyangozların birçok türü var; daha doğrudu evde bakılabilecek birçok türü var. Genelde tercih edilen bir türden başlayalım: Afrika Dev Salyangozu!

Afrika Dev Salyangozu, yurtdışında çokça beslenen bir "pet". Yaklaşık 10 yıl yaşarlar ve ortalama boyları 12 cm, çapları ise 6 cm olur. "Küçük" dostunuza yaşam alanı için 45 cm genişliğinde ve 20 cm yüksekliğinde bir plastik kap yeterli. Kabın altına 3-4 cm kadar torf koyun. Kabınız kapaklı olursa daha rahat edeceksiniz çünkü salyangozunuz dışarı çıkabilir! Güçlüdür. Nem isterler. Kararında nem isterler. Besleme konusunda önerim yemeği torfun üzerine koymamanız. Çünkü torf nemlenecek ve salyangozunuzu rahatsız edecektir, küçük plastik kapların kilitli kapaklarını tabak olarak kullanabilirsiniz. Ortalama sıcaklıkları 18-27 derece arasında olmalıdır. Beslenme konusunda vereceğiniz sebzeleri afiyetle yiyeceklerdir. Ama asla gıdaların bozulmasına göz yummayın! Süt ürünleri, et ürünleri ve soğan gibi yiyecekler vermemeniz gerekiyor. Küçük dostunuz için kalsiyum çok önemlidir, kabuklarının gelişimi ve sertliği için. Mürekkep balığı kemiği ucuz yollu bir kalsiyum deposu olacaktır. Üretimi çok kolaydır, çift eşeyli bir salyangoz türü olduğundan iki adet salyangoz üretim için yeterli olacaktır. Bir yumurtlamada yaklaşık 40 ila 1100 yumurta verecektir, 1-2 hafta içinde ise (bazı durumlarda bu sayı aylara çıkabilir) yavru salyangozlarınız yumurtadan çıkacaktır.

Bir sonraki salyangozla görüşmek üzere.

Bu arada bir muhabbet kuşu aldım, daha doğrusu alacağım. Bu hafta yeme düşecektir ve onun günlüğünü paylaşmak istiyorum ki böylece hem hatıra olacaktır hem de muhabbet kuşu beslemek isteyenler için rehber niteliğinde olacaktır.

Yönetimden bir ricam @AdexTR foruma bir hayvan kategorisi eklenmesini talep ediyorum. Güzel olabilir.

Etiket Listesi: @Cardinal41 @ByAlpha @AtomyTR @byBluera @Cullen @MrHaciYatmaz @MrHero @Kovalski_Eyes @HypnosEmo

Son düzenleme:

Cullen

alt veit eg Odin
Emekli
En iyi cevaplar
18
Küçükken salyangozları alıp fırlatırdım ama benim fırlattıklarım tırnağım kadardı, fotoğraftaki ne öyle. Bu arada pişmanlığım geçmedi :pof: