GeForce Now Türkiye (Game+) Çıkış Tarihi

GFN iyi bir fikir mi?

  • Evet

    Kullanılan: 4 66.7%
  • Hayır

    Kullanılan: 2 33.3%

  • Kullanılan toplam oy
    6

Onuuk

Zombi Katili
Mesajlar
171
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
118
Puanları
680
Ruh hali
indir.png

Merhabalar,
Bugün sizlere Türkiye'de çıkacak olan bulut tabanlı bir gaming servisi olan GFN'i tanıtacağım.

GFN Nedir?

Geforce Now yani GFN bir cloud based/bulut tabanlı oyun platformu. 2015 yılında beta ile birlikte çıkan GFN Türkiye’de Turkcell Game+ ile işbirliği yaparak Türkiye’de sunucularını açarak hizmet vermeye başlayacak. Şu an platform 80 ülkede mevcut ve GFN büyük bir oyun kütüphanesine sahip. 12 Şubat günü GFN’in Türkiye’de lansmanı yapıldı.

nvidia-geforce-now-turkcell-ortakliginda-turkiye-sunucularina-kavustu-660x371.jpg


geforce-now-gameplus2-1024x576.jpg



Cloud Based/Bulut Tabanlı Gaming Nedir?

Fikir basit artık güçlü sistemler gereken oyunları oynamak için binlerce Türk Lirası harcamak gerekmeyecek. Oyunları bir platformdan satın alarak direk bir şekilde herhangi bir bilgisayar, tablet veya telefon üzerinden oynayabileceğiz. Son yıllarda çokça popülerleşen bir fikirdi büyük şirketlerin çoğu bu konu üzerinde çalıştı. Google’ın bile bir bulut tabanlı sistemi var.

Fiyat?

12 Şubat günü GFN’in Türkiye’de lansmanı yapıldı. Fiyatının 50 Türk Lirası olması bekleniyor. Bu fiyat tahmini ama 50 Türk Lirası olarak tahmin edilmesinin sebebi Avrupa'da 5,50 Euro olması.

Sistem Gereksinimleri?

Nasıl yani sistem gereksinimi mi? Diye sorabilirsiniz. Oyunları internetten oynadığımız doğru ve bu yüzden bazı çözünürlükler için belli internet hızları gerekmekte.

  • 1080/60p 50 Mbit/s
  • 720p/60p 25 Mbit/s
  • 720p/30p 10 Mbit/s


Nasıl Kayıt Olunur?

GFN’in Türkiye sitesine girerek kolayca kayıt olabilirsiniz. Bu sayede GFN’in Türkiye sunucuları aktif hale geldiğinde sıranızı almış olursunuz.

gameplus.com.tr

Düşünceler

Video oyun oynamak son yıllarda oldukça popülerleşti artık bugün neredeyse herkes oyun oynamakta. Tabi artan talepten dolayı ve bitcoin madenciliği gibi dış faktörler bilgisayar toplamın fiyatını oldukça yükseltiyor ve buda bilgisayar almayın bu ülkede neredeyse araba almak kadar pahalı yapıyor. Hem servis hemde oyunlara para vermekte büyük bir bütçe istiyor. Fikir güzel ama bana çok uyan ve mantıklı gelen bir düşünce değil karar sizin.

İyi forumlar!
-Onuuk
 



Üst