Gerçek mi?: Aksolotl #1

Egzotiksever

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0

Sizi uzaklarda yaşayan bir tür ile tanıştırmak istiyorum: Aksolotl! Kendisi Meksika'da yaşayan köstebek semender türünün en bilindik canlısı. Aksolotllar tüm hayatlarını suda geçirir. Yüzlerinden gülümseme eksik olmaz. Aksolotl evde kolayca besleyebileceğiniz bir canlıdır.

Akvaryum
Aksolotl, en fazla 30 cm kadar olur. Bu yüzden 50-60 cm arası akvaryumlarda rahatça beslenebilir. Su olarak dinlendirilmiş yahut damacana suyu kullanılabilir. Su sıcaklığı olarak 20-25 derece idealdır. Akvaryum pH değeri 6-8 değerleri arasında olmalıdır. Akvaryuma bir kaya koyarak Aksolotl'un dinlenebileceği bir alan oluşturabilirsiniz.

Beslenme
Aksolotllar etçil canlılardır. Küçük balıklar, salyangozlarla veya yemlerle beslenebilir.

Üretim
Aksolotllar kolayca üreyebilir.

Aksolotllar kopan bir uvzunu çok kısa bir sürede yenileyebilir. Yapılan bir araştırmada beyin hücrelerini de yeniledikleri görülmüştür.

Aksolotl bakmak hiç zor değil. Siz de bu canlıları sahiplendirerek havalı bir akvarist olabilirsiniz!

Etiket Listesi: @AdexTR @Cardinal41 @Cullen @Midoss @Darkkandadr

ShiodomeMiuna

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
11
Aksolotl (Axoloth) duyunca aklıma hep Bill'in yenilişi geliyor.
67f73746c28d5050eca93239716ac3b3.gif
Haricinde, konu düzeni de hoş :D

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
En iyi cevaplar
112
Acaba ülkemizde var mı? Umarım evcil hayvan kategorisindeki yeri oluşmaz ve esir kalmaz. Konuyu mobil portal kısmına alalım ki, daha önce tanışmayan varsa tanışmış olsun; o kadar şirin ki bir emoji eklesek hiç fena olmaz. :aksolotl:

Bernard

Бернард
Danışman
Geliştirici
En iyi cevaplar
61
Peki neden yemesinler
İstavrit, palamut varken rahatına alışıkların "süs" olarak tabir ettiği balıkları onlar iştahla yiyorlar. Ya ne güzel balıklar var :D, gidin onları yiyin. Hamsi tavsiye ederim, küçükleri daha çok atıştırmalık yiyorlar. Geçen ahtapot yiyeni görmüştüm

I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Eline sağlık. Güzel konu, hoş konsept.
Ama 30 cm'lik hayvana 60 cm akvaryum yetmez bence, yetmemeli.

_Alecks_

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
2

Bu balığüın ismi neydi ya

He bide o ejderhayı gezdirsen en az 50 kız senindir (Aşırı tatlı yaw :p)