Global Chat Özelliği - EssentialsX

pTR

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Merhaba değerli Forum üyeleri bugün sizlere en çok kullandığınız pluginde bulunan ama özelliğini bilmediğiniz
bir olayı anlatacağım, evet bugün Global Chat hakkında bir tanıtım yapacağım umarım bu konu size yardımcı olur.

EssentialsX eklentisinden bahsetmeye çokta gerek olduğunu sanmıyorum ama eğer bu pluginin amacını bilmiyorsanız
diğer detaylı EssentialsX incelemelerine veya tanıtımlarına bakabilirsiniz, ben bugün EssentialsX - Global Chat özelliğine deyineceğim.
birçok arkadaşın global chat için farklı pluginler arayışında olduğunu gördüm ama bu eklentide bu özellik mevcut.

Not: EssentialsX sürümünüz ile uyumlu EssentialsX Chat'i indirmeyi unutmayın!

Global Chat Nedir?
Global Chat, her bölgede bulunan oyunculara mesaj göndermenize yarayan bir özelliktir. Mesela bir dünyada
cümlenizin başına "!" koyarsanız tüm dünyalarda ki oyunculara bu mesaj gider ancak, eğer koymazsanız sadece
örnek veriyorum 100 blok etrafınızda ki oyunculara mesaj gider. Global Chat bu işe yarar ancak bu özelliğin çok önemli olduğunu
düşünmüyorum ama Survival sunucuları için güzel bir özellik.

1723676288650.png

Nasıl Aktif Edebiliriz?

EssentialsX pluginin config.yml dosyasına girin, ardından EssentialsChat kısmına gelin ve bu bölgeyi verdiğim şekilde
radius kısmını düzenleyin. (RAİDUS = ÜNLEMSİZ KAÇ BLOĞA KADAR MESAJ GİTSİN)
1723676310857.png

Ardından tüm oyunculara essentials.chat.shout yetkisini verin, bu herhangi bir group eklentisi olabilir LuckPerms veya GroupManager farketmez.

Başında eğer [G] yazmasını istiyorsanız messages dosyasından shoutFormat ayarını bulup şu şekilde düzenleyin:

1723676322644.png
w

Bu şekilde artık global mesaj atanların başında [G] yazacak.

Konu Sonu :)

İşte! Global Chatin kurulumu bu kadar basitti, yani farklı plugin aramaya gerek yok zaten hepinizinde kullandığı bir pluginin içinde bu bir özellik olarak mevcut.

Bu konumuzun da sonuna geldik umarım sizler için faydalı bir konu olmuştur görüşmek üzere hoşça kalın!​