Gran Turismo 6 Hakkında Bilgi

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
Mesajlar
1,159
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
1,359
Puanları
3,280
Ruh hali



Gran Turismo 6 Hakkında Bilgi

Gran Turismo 6: Polyphony Digital tarafından geliştirildikten sonra Sony Computer Entertainment tarafından yayınlanıp PlayStation 3 için piyasaya sürülmüştür. İlk oyunu 24 Aralık 1997'de çıkan Gran Turismo serisi, çıkardığı 6. oyun ile yarış severlerin ilgisini birkez daha çekmeyi başardı.

- Oyun Hakkında Ön Bilgi -
Gran Turismo 6'ya serinin en gelişmiş oyunu diyebiliriz aslında. 6 Aralık 2013 tarihinde çıkış yapıp PlayStation 3 oyuncularının ilgisini çekmeyi başaran oyunlardan biri oldu. Adı üstünde yarış oyunu olduğu için çeşidi bitmek tükenmek bilmeyen araçlarda mevcut. 1200'ü aşkın araba modeli bulunan Gran Turismo 6, her türden arabayı içinde bulunduruyor. İster 80'lerden kalma eski bir araba, ister son model süper hızda arabalar. 4x4 Araçları dahi kullanabilirsiniz.

- Genel Yenilikler -

- Araçlar -

Gran Turismo 6'nın çıkışıyla beraber oyunda artık 1200 araç bulunuyor. Araçlar sayfası gözden geçirilip, öne çıkan modeller tanıtıldı. (Tarihi arabalar, Spor arabalar).

- Pistler -
İspanya'daki Ascari Full Track pisti ve baştan sonra orjinal olan Gran Turismo Arena pisti duyuruldu. Hava, zaman değişiklikleri, gece gökyüzü astronomik sistemleri de seride ilk kez Gran Turismo 6'ya eklendi.

- Oyun Modları -
Çeşitli modlar, Arcade Modu, Kariyer Modu, Özel etkinlikler ve daha fazlası. Ayrıca yeni yıldız sistemi'nide dikkate almamız tavsiye ediliyor.

- Modifiye & Servis -
Modifiye Parçaları, Özel Parçalar, Oto Bakım, Yarış Kıyafetleri ile ilgili yeni bilgiler yayımlandı.

- Araçları Satın Alın Ve Yönetin -
Bayilikler, tavsiye edilen araçlar ve aracınızı satın aldıktan sonra organize edebileceğiniz bir Garaj ile ilgili bilgiler duyuruldu.

- Çevrimiçi Modu -
Önceki sürümlerin popüler özelliği olan Açık Lobiler ve Sezonluk Etkinlikler gibi özelliklere yeni eklemeler yapıldığı duyuruldu. Kendi kulüplerinizi yönetin, forumlar üzerinden iletişime geçip kulüp üyeleriniz için yarış etkinlikleri düzenleyin.

- Çevrimiçi Özellikleri -

- Topluluk:

Topluluk alanı'nı kullanabilmeniz için PlayStation®Network'e giriş yapmanız gerekiyor. Topluluk ekranı'na ulaşmak için Evim'den Topluluk bölümünü seçin. Oraya ilk girişiniz ise, herkese açık bir profil oluşturmanız istenir. Diğer yarışçı arkadaşların sizin hakkınızda birkaç bilgiye sahip olması için bir profil oluşturun.

Aşağıdaki özellikler, Topluluk ekranı'nın sol tarafındaki özelliklerdir.

Sayfam
Profil oluşturup, katıldığınız kulüp, kulüp etkinliklerinin listesini görün. Favori araçlarınızın fotoğraflarını paylaşın.

Zaman Tüneli
Sizin ve arkadaşlarınızın yaptıklarını, kulüp güncelleme ve duyurularını kronolojik bir şekilde listeleyen özelliktir.

Kulüpler
Kulüpler, iyi anlaşan, benzer düşünen oyuncuların bir araya gelebileceği yerdir. Bu bölümde kulüp etkinliklerine katılabilirsiniz ve ya lobiler ile forumları kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar
Yarışçı arkadaşlarınızın profillerini ve aktivitelerini görebildiğiniz bölümdür burası.

Fotoğraf Yayını
Arkadaşlarınızda dahil dünyadaki Gran Turismo 6 yarışçılarının paylaştıkları fotoğrafları görüntüleyin.

Mesajlar
Yarışçı arkadaşlarınızla mesajlaşmanın kolay yolu.

Haberler
Bu bölümde Gran Turismo 6 haberleri, güncellemeleri, bakım gibi bilgileri bulabilirsiniz.
Not: Eğer bir yarışçı Topluluk bölümüne uygunsuz içerik bulunduran yazı ve ya resim eklerse; İmlecinizi o içeriğin üzerine getirdiğinizde ekranın sağ üst köşesinde Bildir seçeneği gelecektir. Onu seçin ve ardından açılır menü'den ilgili konular ve uygunsuzluk nedenleri'ni belirtin.

- Açık Lobi -

Kariyer Modu'nda Ulusal A Lisansı'nı kazandığınızda Açık Lobi Modu kullanımınıza açılacaktır.
Açık Lobi, çevrimiçi olarak açılan odalara katılıp, yarışlara vb. girip yarışçılarla iletişim kurabileceğiniz bir yerdir. Tercihinize sunulan yarış tipini, pist kurallarını, zorluk seviyesi vb. belirleyebilirsiniz. Kendi lobinizide düzenleyip, arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. Açık Lobi özelliğini kullanabilmek için PlayStation®Network'e bağlanmanız gerek.

Evim bölümübde Açık Lobi'yi seçtiğinizde Oda Seçimi ekranı çıkacaktır. Tercihinize sunulan kriterlere uygun bir oda bulmak için ekranın sol tarafında ki arama filtresini kullanabilirsiniz. Arama filtresinde şu özellikler mevcuttur:

Oda Modu
Odada yer alacak yarışların formatına göredir bu filtre. Tümü - Alıştırma/Yarış - Alıştırma/Eleme/Yarış - Zamana Karşı Yarış - Drift Denemesi - Serbest Düşüş - Alıştırma/Dayanıklılık Yarışı ve ya Alıştırma/Eleme/Dayanıklılık Yarışı arasından seçim yapılabilir.

Pist
Aktif odalardan birinde kullanılan daha önceden belirlenmiş bir piste göre arama. Tümü ve ya herhangi bir pist adını seçebilirsiniz.

Patinaj Önleme Kuvveti
Deneyimsiz yarışçıların spin atmasını önlemek adına araç kaymaya başladığında tekerlerin yol tuşunu arttırır. Deneyimli ve Uzman seviyesindeki odalar için bu filtreyi kapalı olarak işaretleyebilirsiniz.

Bölge
Odaları bulunan bölgeye göre arama filtresi. Tümü ve ya bulunduğunuz ülkenin bölgesi'ni seçebilirsiniz.

Dolu Odaları Göster
Dolu olduğundan dolayı aramalarınızda karşınıza çıkmayan odaları görmek için bu seçeneği aktif edin.

Sadece Arkadaşların Odaları

En az bir arkadaşınızın olduğu odaları görmek için işaretleyebilirsiniz.

Herkese Açık Kulüp Odaları

Herkese açık halde ki kulüp odalarını Topluluklar bölümünde görmek için bunu işaretleyebilirsiniz.

- Oda Afişleri:

-

1- Açık Lobi odası.
2- Oda yorumu.
3- Oda sahibinin ismi.
4- Oda yarış tipi.
5- Anlık yarış durumu.
6- Maksimum oyuncu sayısı ve anlık oyuncu sayısı.
7- Pist adı ve pist türü (hava değişimi/zaman değişimi/ters pist).
8- Yarış Sınırlamaları.
9- Sesli iletişim uygunluğu.
10- Yarış kalitesi.
11- Oda yorumu.
12- Kulüp odası (yeşille gösterilir).

- Giriş Bonusları -
- Çevrimiçi Giriş Bonusu:

PlayStation®Network'e giriş yaparken Gran Turismo 6'yı açtığınızda, bir çevrimiçi giriş bonusu alırsınız. Bunun anlamı, etkinlikler sırasında ödüller kazandığınızda, ilave krediler alacaksınız demektir. Bunu günlük olarak yaparsanız, üst üste giriş yaptığınız her gün, kazandığınız kredi miktarı artacaktır. Bu kredileri, Arcade modu hariç, tüm çevrimiçi ve çevrimdışı modlarda kazanabilirsiniz.

- Doğum Günü Giriş Bonusu:
Doğum gününüze yakın 7 gün içinde PlayStation®Network'e giriş yaparsanız, doğum yılınızda üretilmiş bir aracı hediye olarak alacaksınız. (Eğer doğum yılınızda hiçbir araç üretilmediyse, doğum yılınıza yakın tarihte üretilmiş araçlardan birini alabilirsiniz.)

- Tek Oyunculu Modları -
- Tekli Yarış:

Otomatik sistem kontrollü araçlar ile yarışın. Rakiplerinizin gücü, ayarladığınız zorluk seviyesine göre değişiklik gösterebilir.

- Zamana Karşı Mücadele:
Seçtiğiniz araç ile zamana karşı yarışarak yarışı en kısa sürede bitirmeye çalışın!

- Drift Denemesi:
Pistin sadece belirli bölgelerinde puan kazanabildiğiniz oyun modu olan Sektör Modu ile pistin her yerinde puan kazanabildiğiniz oyun modu olan Tam Tur Drift Modu arasında seçiminizi yaptıktan sonra mükemmel driftler ile puan kazanmaya başlayın!

- Çok Oyunculu Modları -
- Hızlı Karşılaşma -
Önceden belirlenen kurallara göre etkinliklere katılmanızı sağlayan çevrimiçi modlardan bir tanesi. Her farklı girişte oyuncu eşleştirme çalışır ve bunu yarış otomatik takip eder. Hızlı Karşılaşma etkinliklerine katılmak için PlayStation®Network'e bağlı olmanız gerekiyor.

- Etkinlik Seçme Ekranı:
Oyuna girerken Hızlı Karşılaşma'yı seçtiğinizde, karşınıza Etkinlik Seçme ekranı çıkacaktır. Hangi etkinliğe katılmak istediğinizi oradan seçebilirsiniz. Genellikle en fazla 5 etkinlik aktifdir ve düzenli olarak güncellenir.


-
1- Etkinliğin adı.
2- Etkinliğin tanımı (Genellikle hepsinde geçerli değildir.).
3- Tur sayısı.
4- Araç simgesi (Katıldığınız etkinlikte kiralık araçlar aktifse.).
5- Maksimum kişi sayısı.
6- Etkinliğin kaç kez gerçekleştiği.
7- Popülerlik (Ne kadar çok beyaz simge görünüyorsa, etkinliğe o kadar fazla ilgi gösterilmiş demektir.).
8- Araç simgesi. (Etkinlikte güncel aracınızı kullanmanız zorunlu ise ve aracınız etkinliğin kriterlerine uyuyorsa o simge görünür.).
9- Araç simgesi (Etkinlikte güncel aracınızı kullanmanız zorunlu ise ve aracınız etkinliğin kriterlerine uymuyorsa o simge görünür.).

- Araç Seçimi:


Eğer kiralık araçların kullanıldığı bir etkinliğe girerseniz, Araç Seçim Ekranı'na yönlendirilirsiniz. Ekranın ortasında bulunan Bir Araç Kirala butonunu seçtikten sonra yarışta kullanacağınız aracı seçin. Kullanacağınız aracı seçtikten sonra otomatik olarak etkinliğe aktarılırsınız.

Eğer etkinliğe güncel aracınız ile katıldıysanız o bölüm otomatik olarak atlanacaktır ve kural ekranı'na yönlendirileceksinizdir. Ondan sonrasında etkinliğe katılmak için Gir butonuna tıklayın.


- Eşleştirme Ekranı:

Gireceğiniz etkinliği ve aracınızı seçtikten sonra, Eşleştirme Ekranı'na yönlendirilirsiniz. Eğer bir dünya etkinliğine katılmıyorsanız, eşleştirme bölgesel esasa göre yapılacaktır. Eşleştirileceğiniz bölge, Gran Turismo 6 oyun diskinizin bulunduğu bölgeye göre belirlenmektedir.

Bölgeler Şunlardır:
- Asya: Japon ve Asya versiyonlarını kullanan oyuncular.
- Amerika: Birleşik Devletler ve Latin Amerika versiyonlarını kullanan oyuncular.
- Avrupa: Birleşik Krallık ve Avrupa versiyonlarını kullanan oyuncular.

Eşleştirilen bölge, araç seçme ekranı ve kural ekranının sağ alt köşesinde belirtilecektir.

Eğer sizden önce etkinliğe giren oyuncular yarıştaysa, eşleştirme için yarışın bitmesini beklemek zorundasınız. Beklerken yarışı izleme ve eşleştirme süresince pistte ısınmak için birkaç tur atma hakkınız bulunuyor. Eşleştirme bittiğinde, yarışın başlamasına kalan zaman katılımcı listesiyle beraber belirtilecektir.

- Yarıştan Önce, Yarış Zamanında ve Yarıştan Sonra:

Yarış başlamadan önce başlangıç sıraları otomatik sistem tarafından belirlenir. Bu gerçekleştiğinde yarış otomatik olarak başlatılacaktır. Üst sıralardaki yarışçılar yarışı bitirdiğinde ve ya belirlenen süre bittiğinde yarış sona erip sonuçlar görüntülenecektir ve tüm yarışçılar eşleştirme ekranına geri gönderilir.


Etkinlikte 2 ve ya daha fazla oyuncu kaldığı sürece eşleştirme tekrarlanıp yarışlar devam edecektir.

- Kariyer Modu -

Kariyer Modu, baştan sona yarış yeteneklerini geliştirmek ve sınıflar arası yukarılara çıkmak için açılmıştır. Yarışlardan lisanslar kazanın ve yüksek seviyeli yarışlara katılmaya çalışın. Kariyer Modu, aşağıda listesi bulunan altı sınıfı içinde barındırır. Bu sınıflar içinde yükseldikçe yarış daha zorlu bir hal alır. Acemi Sınıfı'ndaki ilk etkinlik olan Sunday Kupası'na gelene kadar eğitimler size yardımcı olacaktır.

- Acemi Sınıfı
- Ulusal B Sınıfı
- Ulusal A Sınıfı
- Uluslararası B Sınıfı
- Uluslararası A Sınıfı
- Süper Sınıf



Kariyer Modu'nda bir sınıf seçtikten sonra katılabileceğiniz yarış etkinlikleri ekranın sol tarafında belirtilecektir. Etkinliklere listenin başındakinden başlayıp sırasıyla yapabilirsiniz. Yarış Etkinlikleri'nde gösterdiğiniz başarıya göre kredi ve yıldız kazanırsınız. Yeni yarış etkinlikleri'nin açılması topladığınız yıldız sayısına göre belli olur.

Siz gereken yıldızları topladıktan sonra, ekranın sağ bölümünde bulunan etkinlikler'de kullanıma açılacaktır. Bunların içinde Kahve Molası Mücadeleleri, Görev Yarışları ve Tek Modelli Yarışlar vardır. Bu tip etkinlikler, önceki yarışlarınıza kıyasla daha fazla deneyim edinmenizi sağlar.

Bulunduğunuz sınıfta gerekli yıldız sayısına geldiğiniz zaman, sıra bir üst sınıfa geçip geçemeyeceğinizi denemeye gelir. Bir lisans testine giriş yapmak için ekranın sağ alt bölümünde ki seçeneği seçin. Bir lisans'a sahip olabilmeniz için her testten en az bir bronz kupa almanız gerekli. Bir lisans'a sahip olduktan sonra, sıra bir üst sınıfa geçmeye gelir. En son sınıf olan Süper Sınıf için herhangi bir lisans testi bulunmamaktadır.

- Red Bull X Mücadelesi -
Kariyer Modu'nda, Uluslararası B Lisansı'nı elde ettiğiniz zaman, Red Bull X Mücadelesi kullanımınıza açık hale gelecektir.

Red Bull X Mücadelesi, formula araçlarını kullanmayı öğreten birkaç sürüş testini içinde barındırır. Yarış pilotu Sebastian Vettel, size bu formula derslerinde rehberlik edecek kişidir. Hediye Araçlar'ı kazanmak ve üst seviyenizdeki etkinlik'lere girebilmek için girdiğiniz her etkinlik şampiyonası'nı ilk üç sırada tamamlamanız gerekir.

Not: Red Bull X Mücadelesi'nde yıldız kazanamazsınız.


- Oyun İçi Birkaç Görüntü -

-

-


- Trailer Videosu -

İyi Forumlar!
 


SweetNetwork

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
628
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,347
Puanları
0
Hakkını vererek yazıyorsun, tebrikler! fakat bir "ayakkabı nasıl giyilir" konusu değil. (Espiri)
 

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
Mesajlar
1,159
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
1,359
Puanları
3,280
Ruh hali
Hakkını vererek yazıyorsun, tebrikler! fakat bir "ayakkabı nasıl giyilir" konusu değil. (Espiri)
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince göze uygun konular çıkartmaya çalışıyorum ve dediğiniz gibi bir "ayakkabı nasıl giyilir?" konusu olmasa bile uygun konular üretmeye çalışıyoruz. :)
 
Son düzenleme:

Üst