MrHappy
belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
- En iyi cevaplar
- 0
Türkiye'nin eğitim sistemi ortada, bunu dil olarak düşünürsek; dil eğitimi diğer eğitimlerden daha alt seviyede kalıyor. Dolayısıyla insanlar kitap, müzik, film ve oyunlarda kendi diline başvuruyor. Sadece sınavlar için çalıştıran eğitim sistemimiz, öğrencilerin kendileri bir şey yapmadıkları sürece yabancı dil konusunda geri kalmalarını sağlıyor. Yani ciddi derecede dil yoksunluğu mevcut.
Dil yoksunluğuna karşı çevirmenlik mesleği geliyor. Çevirmenler müzik sözlerini, kitapların her sayfalarını çevirebiliyorlar. Filmlere altyazı ve dublaj ekleyip oyunların Türkçe oynanabilmesini sağlıyorlar. Oyun cephesinde, Türklere saygısı olmayan oyun firmalarının Portekizce diline dahi destek verirken Türkçe'yi umursamaması da büyük bir sorunumuz. Bunu Türk oyuncularının çoğunluğunun korsan oyuna yönelmesine veriyoruz.
Bu yazımda
Dil yoksunluğuna karşı çevirmenlik mesleği geliyor. Çevirmenler müzik sözlerini, kitapların her sayfalarını çevirebiliyorlar. Filmlere altyazı ve dublaj ekleyip oyunların Türkçe oynanabilmesini sağlıyorlar. Oyun cephesinde, Türklere saygısı olmayan oyun firmalarının Portekizce diline dahi destek verirken Türkçe'yi umursamaması da büyük bir sorunumuz. Bunu Türk oyuncularının çoğunluğunun korsan oyuna yönelmesine veriyoruz.
Bu yazımda
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor.
Giriş yap veya üye ol.
oyununu nasıl Türkçe diline çevirebileceğinizi adım adım anlatacağım.Çeviri işlemi için gtaturk.com'a teşekkür ederiz.
Adım Adım Uygulama
Diğer Yamalar
GTA'nın Türkiye'deki temsilcisi GtaTurk dışında yama ile uğraşan bir grup daha var.
Yamadan Görseller
Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.
gtaturk.com/gtavturk/indir/
virustotal.com/tr/url/6dcb665535bc847f00128d967872b00f4c5a1a35b87bc7ff2de3023efcf6741d/analysis/1500142856/
virustotal.com/tr/url/6dcb665535bc847f00128d967872b00f4c5a1a35b87bc7ff2de3023efcf6741d/analysis/1500142856/
Adım Adım Uygulama
Diğer Yamalar
GTA'nın Türkiye'deki temsilcisi GtaTurk dışında yama ile uğraşan bir grup daha var.
Giriş yap veya üye ol.
PC'ye çıkışını yapar yapmaz TechnoGame adlı oluşum GtaTurk'ten daha hızlı davrandı ve kimseden habersiz PS3 platformunda zar zoruna çevirdiği
Giriş yap veya üye ol.
'i Türkçe yaması ile sundu. Bu yama GtaTurk'un çıkardığı yamadan bir tık altta olsa da iş görebilir seviyedeydi. Oyuncular cephesinde şuanda ikisini de dene tarafını seç misali bir ikilem ortaya çıktı. Ama yılların güvenini bize sunan GtaTurk'un yaması daha sorunsuz tabii.
Giriş yap veya üye ol.
VirusTotal:
Giriş yap veya üye ol.
Yamadan Görseller
Okuduğunuz için teşekkürler, iyi forumlar.
Son düzenleme: