GTX 960 vs r9 285 vs r9 280x

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar ben bir sistem toplıyacağım ama o sistemde minecrafti en az 300 modlu shaderli 1080 p de görüş mesafesi 10 da kısacası yüksek ayarlarda oynamak istiyorum. sistemde i5-4460 işlemci kingston hyperx savage 2x4 8 gb ram olacak. MC ye 4 gb ram vericem. Yetmezse 6 gb veririm sorun yok. Ayrıca modların yüklenmesi sürdüğü için ssd ye kurucam. Fakat minecraftın bu ayarlarda kasmaması için hangi ekran kartını almalıyım? testlerde gördüğüme göre 280x<285<gtx960 olarak gidiyor ama minecraft testine göre r9 285 daha test edilmedi ve gtx960 280x den daha fazla performans alıyor. Bu benim kafamı çok karıştırdı. Eğer bunların hiçbiri o kadar şeyi kaldıramaz diyorsanız r9 380 sizce 1 sene sonra kaç tl olur? 1 seneye ucuzlarsa r9 380x te alabilirm.

Vienicome

Hayalet Avcısı
En iyi cevaplar
0
Minecraftta ekran kartının gerçek bir iş yapması için extreme render mesafesi ve shadera ihtiyacın var ki yaparım diyorsan yukarıdaki ekran kartlarının hepsi çok güzel performans verir
Ama o ekran kartları için o işlemci biraz patates kalıyor çünkü minecraft oynarken bilinenin aksine yük ekran kartına değil işlemciye biner
Yani i7 extreme son nesillerden bir işlemci ile orta seviye bir ekran kartı ile 4 basamaklı fpsler bile alırsın normal ayarlarda

Helter

Pattes
En iyi cevaplar
0
Ayrıca minecraft ta 300+ mod diyorsun ve sadece 8 gb ram takıyorsun, en az 16gb olacak o ram.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Aslında Şöyle Bir Durum Var AMD Tüm Ürünleri Fazla Çekirdek Veya Fazla Cart Curt Falan Olduğundan Fazla Elektrik Çekiyor PSU Yeterliliğinde Göz Önünde Olmalı Şöyle Bir Bakarsan Gtx 960 Yeni Mimarisi Ve Cart Curtlardan Dolayı AMD Ekran Kartlarından %50 Daha Az PSU İhtiyacı Duyuyor
Şöyle Göz Önüne Alalım R9 285 İle Gtx 960 Birebir Kart Gibi Çoğu Kişi R9 285 Daha Performanslı Falan Diye Tartışıyorlar Pek Öyle Olduğunu Düşünmüyorum
Her Hartın Farklı Mimarileri Var Ve BU Mimarilerin Getirdiği Farklı Özellikler Kendi Kullanım Amacına Göre Hangi Mimariden Hoşnut Olduysan Alabilirsin Gerçi Pek Farkları Olmuyor Genede Çok Fazla İlgileniyorsan Bakabilirsin Birbirleri Arasındaki Özellik Farklarına Ha Fps Farklı Diyorsan Pek Farkedeceğini Düşünmüyorum Tek Fark Yeni Nesil Mimari Olan Gtx 750 Ti ve 960 970 980 Serisinde Bulunan Mimari Vs Vs
Sen Minecraft Gibi Pixel Pixel Bir Oyunda Ha 1080 P Oynamışsın Ne Fark Edecek Shaderi Açmışsın Cart Curt Farklı Bir Oyun Hissi Vermeyeceğinden Dolayı Sadece MC İçin Bir GPU Almaya Gerek Yok Heleki +800 TL Sadece Bir Oyunda Fps İçin Gereksiz Ha Eğer Farklı Oyunlarım Var Satın Alacağım Falan Diyorsan Alabilirsin Ama Sadece MC Oyununa Bağımlıysan Pek Fazla Kasmaya Gerek Yok
Çok Fazla Ekran Kartı Konusunda Tartışma Olabilir Fakat Bütçende Önemli Toplayacağın Sistemi ( Psu Öğrenme Amaçlı ) Ve Bütçeni Söylersen Daha Fazla Yardımcı Olabiliriz

@Alps Kop Gel AMD vs NVIDIA Var Kop Kop :p

Prefer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kardeşim paraya kıyıp Nvidia ekran kartı al ekran kartı her şey ekran kartı kalp ekranın kartı ekran.

- because Nvidia en iyi ekran kartı.

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Minecraftta ekran kartının gerçek bir iş yapması için extreme render mesafesi ve shadera ihtiyacın var ki yaparım diyorsan yukarıdaki ekran kartlarının hepsi çok güzel performans verir
Ama o ekran kartları için o işlemci biraz patates kalıyor çünkü minecraft oynarken bilinenin aksine yük ekran kartına değil işlemciye biner
Yani i7 extreme son nesillerden bir işlemci ile orta seviye bir ekran kartı ile 4 basamaklı fpsler bile alırsın normal ayarlarda
O zaman sisteme HDD almıycam. Onun parasını işlemciye katıp i5 4690 alabilirim. 120 GB SSD yeter bile. 1, 2 ay sonra biriktirdiğimde HDD alırım. Ekran kartı olarak kafam çok çok karışık. Bütün testlerin sonuçları farklı. Forumlarda araştırdığımda da herkes farklı öneriyor. R9 280x , R9 285 , R9 380 , GTX 960 , GTX 770 arasında kaldım. Eğer R9 380x 900 TL nin altında gelirse onu almayı düşünüyorum ama fiyat yüksek ise diğerlerinden seçim yapmak zorundayım. Gtx 960 ın supersc acx 2.0 versiyonu 280x ten daha performanslı gözüküyor testlerde. Asus un strix versiyonu da 280x i geçermi sizce?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KebabReyiz

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
İşlemcinin neresi patates yaw :(

GodofMilker

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
O zaman sisteme HDD almıycam. Onun parasını işlemciye katıp i5 4690 alabilirim. 120 GB SSD yeter bile. 1, 2 ay sonra biriktirdiğimde HDD alırım. Ekran kartı olarak kafam çok çok karışık. Bütün testlerin sonuçları farklı. Forumlarda araştırdığımda da herkes farklı öneriyor. R9 280x , R9 285 , R9 380 , GTX 960 , GTX 770 arasında kaldım. Eğer R9 380x 900 TL nin altında gelirse onu almayı düşünüyorum ama fiyat yüksek ise diğerlerinden seçim yapmak zorundayım. Gtx 960 ın supersc acx 2.0 versiyonu 280x ten daha performanslı gözüküyor testlerde. Asus un strix versiyonu da 280x i geçermi sizce?

HDD yerine SSD'yi ilk kez duydum bak olur mu bilmem ama az gelebilir o boyut*
İşlemci patates değil lütfen* :( O sisteme göre çok az patates kalsa da işlemci yeterli bence :(

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
HDD yerine SSD'yi ilk kez duydum bak olur mu bilmem ama az gelebilir o boyut*

İşlemci patates değil lütfen* :( O sisteme göre çok az patates kalsa da işlemci yeterli bence :(
HDD yerine SSD kullanmayacağım. Sadece para yetmezse HDD yi sonradan alırım. İşlemcinin patates olmadığını ve FX 8350 den daha iyi olduğunu biliyorum fakat minecraft, winrar arşivleri, kurulumlar vb... İçin i5 4590 veya 4690 daha iyi olur.

Whoproshenob

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet fazla fazla yetiyor. Ekran kartı seçimi çok fark etmez diyorsunuz ancak ekran karti bile o performansı etkiliyor. Olay shader veya özel teknoloniler kullanınca verimli kullanıma dönüşüyor*
Minecraft ta işlemci performansı etkiliyor mu? Etkiliyorsa 4460 yerine 4590 veya 4690 alabilirim.

umut_

┌────────────┐ [ 1881 - 193∞ ] └────────────┘
En iyi cevaplar
0
Peki 250-300 modlu ve shaderli bir minecraft için i5 4460 yeter mi? Yetmezse 4590 alıcam. O da yetmezse 4690.

Bütçe Limit Yok Herhalde :p[DOUBLEPOST=1434845949,1434845881][/DOUBLEPOST]
En fazla işlemci etkiliyor, her hareketinde işlemci oynaşıyor :(
Shaderli Oynayacak Arkadaş o Yüzden CPU Değil GPU Önem Kazanıyor Modlar İşin İçine Girincede RAM Devreye Giriyor :p İşlemci Her 2 Sindede Arka Safhada :p
Vanilla Olmadığı Sürece B)