yeni oyun olurduşu sunucu için harcadığın zamanı, yaptığın modelleri ve yazdığın kodları yeni bir oyun yapmak için harcasan ne olurdu acaba![]()
Yorumu görünce cidden sesli bir şekilde güldüm.yeni oyun olurdu
Aynı kapsamda yapmaya çalışsaydım pek bir şey çıkmazdı ortaya. Ayrıca benim vaktimin çoğu öğrenmekle geçti. Projeye başladığımda nerdeyse hiçbir şey bilmiyordum kodlama ile ilgili. Projeyi 2-3 ayda sıfırdan kodlayabilmem bunun kanıtı.şu sunucu için harcadığın zamanı, yaptığın modelleri ve yazdığın kodları yeni bir oyun yapmak için harcasan ne olurdu acaba![]()
Öğrendiklerinle bence güzel şeyler yapabilirsin yaz tatilinde bi düşün derimAynı kapsamda yapmaya çalışsaydım pek bir şey çıkmazdı ortaya. Ayrıca benim vaktimin çoğu öğrenmekle geçti. Projeye başladığımda nerdeyse hiçbir şey bilmiyordum kodlama ile ilgili. Projeyi 2-3 ayda sıfırdan kodlayabilmem bunun kanıtı.
Projeyi iptal ettiğim sırada Unity denedim ama onun için bi sürü yeni şeyler öğrenmem gerekiyor ve çok fazla odak istiyor. Sıfırdan başlama kararının ana sebebi minecraft ortamında rahat olmam.
Uzun sürmesinin diğer bi sebebi ise minikde olsa bir mmorpg'nin çok fazla içeriği olması. Ayrıca modeller vb görsel kısımlara da çok vakit harcadım. Ve sadece üzerinde çalışmaktan zevk aldığım için yaptığım için bazen uzun aralar da verebiliyorum.
Neyse yani bu sürede oyun falan yapabilcek kapasite yok bendeAnca 3D flappy bird falan çıkardı heralde.
Sağol, bu projeyi getirmek istediğim bi seviye var aklımda. Hem kod hem tasarım olarak. Bunu yapabilirsem zaten unity'deki c# java ile çok benzer gözüküyor, dediğin gibi neredeyse copy paste yaparak bazı özellikleri geçirebilirim.Öğrendiklerinle bence güzel şeyler yapabilirsin yaz tatilinde bi düşün derim
Geri geliyor ama o zaman bazen eşyanın kaybolması gibi sorunlara neden oluyor. Geri dönerken silahsız kalması belki atarken daha dikkatli olmasını gerektirmesi açısından güzel olabilirdi ama gücünü de bayağı düşürebilirdi bu sınıfın. Test etmek lazım tabi ama asıl sebep ilk söylediğim teknik sorun.neden elinde ki itemi silemiyoruz, geri gelmiyor mu elinde item olmayınca?
anladım, task koyabilirsin, 3sn içinde dönmezse kendin verirsin o itemi eline geri. çözülmiycek sorun değil benceGeri geliyor ama o zaman bazen eşyanın kaybolması gibi sorunlara neden oluyor. Geri dönerken silahsız kalması belki atarken daha dikkatli olmasını gerektirmesi açısından güzel olabilirdi ama gücünü de bayağı düşürebilirdi bu sınıfın. Test etmek lazım tabi ama asıl sebep ilk söylediğim teknik sorun.
Yani ama böyle daha temiz bence, çantadan hiç gitmemesini tercih ederimanladım, task koyabilirsin, 3sn içinde dönmezse kendin verirsin o itemi eline geri. çözülmiycek sorun değil bence