Günlük Hayat Problemleri Yardım (Matematik)

AvNitro

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Merhaba benim Türkçe paragrafım iyidir.Hocalarım bana derdi'ki Türkçe paragraf çözmek matematikte gelişmeni sağlar. 8.sınıfın tamamında paragaraf sorusu çözdüm ama bir işe yaramadı.Formülleri anlıyorum.Sade soruları çözebiliyorum. Ama günlük hayata sorularını yapamıyom.Bir türlü çok karmaşık geliyor.

Mesela ayşenin tarlası kargo soruları yol benzin miktarı vb

Hangi kitapları önerirsiniz? Yada ne tavsiye edersiniz?

Not: Paragraf Türkçe için yaradı.Matematik için yaramadı.

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
En iyi cevaplar
59
Şenol Hoca kanalına göz atabilirsin. Bunun yanında Şifreli Matematik kanalını da öneririm.

Crowley07

Nether Yerlisi
Süper Yönetici
Danışman
Reklam Yöneticisi
En iyi cevaplar
0
Günde 10 soru çözerek bunu bitirin bir sorununuz kalmaz
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
(biraz ağırdır ama bu yıl en çok soru tutturan kaynak bu)

AdrianDav

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Anladığım kadarıyla 8. sınıfı bitirip liseye geçtin. Artık LGS ve ÖSYM öğrencilerden okuduğunu anlama ve yorum yapma bekliyor. Salt bilgi pek bir işe yaramıyor artık.

Eğer tahmin ettiğim gibi 9. sınıf isen şuandan itibaren kendine sınır koyma. Düşünme odaklı kaynaklar yavaş yavaş piyasaya çıkıyor, onlardan kolaydan başlayarak al ve soru üzerinde çözene kadar uğraş. Kendine Üniversite Sınavına girecek bir öğrenci gibi 1 dakika sınırı falan koyma, sadece uğraş. Ama bu soruları yapmadan önce elbette o konuya tamamıyla hakim olmalısın.

Apotemi Problem kitabında kitabı yazan hocamız şöyle demiş; "Problemler konusu sınırsızca soru üretilebilecek bir başlık. Farklı hikayelerle karşınıza pek çok soru çıkabilir. Ama bu kitap dahil yüzlerce soru yazmış biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Hikaye ne kadar farklı ve çeşitli olursa olsun altında çok basit ve temel bir ilke vardır, soru onun üzerine bina edilmiştir." hocamızın bahsettiği gibi problem ne kadar günlük hayata uyarlanırsa uyarlansın, hepsi her öğrencinin yapabileceği bir temele dayanır. Başarılar dilerim.