Hafe nedir? Ne demek? Türk oyuncuları için işte yeni bir kelime!

Hafe kelimesini nasıl buldunuz?

• Güzel

• Gereksiz ama oyun ortasında kullanılması için bir kelime.

• Kullanmayı düşünmüyorum...

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

karahan117

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
bu Forum artık Minecraft forumu değil, oyun forumu.
Eğer girmiyorlarsa bile sen açıklarsın anlamını :D
Forumun kitlesinin Minecraft oynayanlardan oluştuğunu hatta yönetimin dahi forumun "Haberler" bölümünde Minecraft Türk başlığı altında Minecraft Güncellemeleri paylaştığını hepimiz biliyoruz ki bir forumun temasını belirleyen şeyin alan adından ve logosundan ziyade topluluğu olduğu kanaatindeyim. Ayrıca neden "Be Right Back", "Away From Keyboard" gibi gerçekten bir anlama gelen, her oyuncunun bildiği küreselleşmiş kısaltmaları kullanmak yerine en fazla 2.000 farklı kişinin okuyacağı ve Türkçe bir platformda paylaşılmış anlamsız bu sözcüğü kullanalım ki? Bu tür kısaltmaların kullanım amacı hızlı ve pratik bir biçimde orada olmadığını belirtmek iken sen utanmadan çıkıp "Sen açıklarsın anlamını." gibi komik bir ifade de bulunuyorsun. Yapmayın, bir şey yapmak için yapmayın artık yeter.

Son düzenleme:

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Forumun kitlesinin Minecraft oynayanlardan oluştuğunu hatta yönetimin dahi forumun "Haberler" bölümünde Minecraft Türk başlığı altında Minecraft Güncellemeleri paylaştığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca neden "Be Right Back", "Away From Keyboard" gibi gerçekten bir anlama gelen, her oyuncunun bildiği küreselleşmiş kısaltmaları kullanmak yerine en fazla 2.000 farklı kişinin okuyacağı ve Türkçe platformunda paylaşılmış anlamsız bu sözcüğü kullanalım ki? Bu tür kısaltmaların kullanım amacı hızlı ve pratik bir biçimde orada olmadığını belirtmek iken sen utanmadan çıkıp "Sen açıklarsın anlamını." gibi komik bir ifade de bulunuyorsun. Yapmayın, bir şey yapmak için yapmayın artık yeter.

+Sa nasılısın müsait misin.
-hafe
+hafe ?
-oyundayım işte
+hafe mi oynuyon.
-yok o kısaltma
+neyin kısaltması
-öyle değil ya oyundayım demek.
+ilk defa duydum
-dur sana bir link atam nerdeydi
(10 dakika sonra)
- al oku https://forum.gamer.com.tr/konu/haf...-oyunculari-icin-iste-yeni-bir-kelime.368307/
+hmm anladım

veya

+sa nasılısın müsait misin.
-meşgulüm
+tmm

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
En iyi cevaplar
0
+Sa nasılısın müsait misin.
-hafe
+hafe ?
-oyundayım işte
+hafe mi oynuyon.
-yok o kısaltma
+neyin kısaltması
-öyle değil ya oyundayım demek.
+ilk defa duydum
-dur sana bir link atam nerdeydi
(10 dakika sonra)
- al oku https://forum.gamer.com.tr/konu/haf...-oyunculari-icin-iste-yeni-bir-kelime.368307/
+hmm anladım

veya

+sa nasılısın müsait misin.
-meşgulüm
+tmm
ilk zamanlar hep böyle olur hatta 1 yıl bile denebilir.
Herkese bunun anlamını atarsanız anlarlar, örneğin eskiden herkes 'AFK' ne demek diye mesajlar gönderirdiler.
Herkes anlamını anlattı şimdi tek soran görmüyorum.
Zaten birisi kullanmaya başladımı arkadaşına söyler, ardından o da diğer arkadaşına, o da diğer arkadaşına ve böyle gider.
Sonunda bu kelimede meşür olur ve daha +10 sitede bunun anlamı yazar.

Midoss

Bay Boş
En iyi cevaplar
1
Maalesef her isteyen dile kafasına göre kelime ekleyemiyor, yani bir kelime "yapamazsın"...

Neyse... Benim burada ne işim var ya ben öldüm.
Dilin Türkçeyse yaparsın

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
T

Edit: ama HAFE çok saçma neden kisaltma kullanmıyorsun mesala Bekle Hemen Döneceğim

BHD

Elfen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dilin Türkçeyse yaparsın

SM-G800H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
T

Edit: ama HAFE çok saçma neden kisaltma kullanmıyorsun mesala Bekle Hemen Döneceğim

BHD
Hemen TDK'yı arıyorum kapatsınlar dükkanı. Ne gerek var'ki var olmasına değil mi ?