Portal Halo Infinite Hakkında Şu ana Kadar ki Tüm Bilinenler

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

BYTH

300 tracks in my Adidas track jacket
Emekli
Mesajlar
608
En iyi cevaplar
17
Beğeniler
980
Puanları
1,670
halo.png

Halo Infinite Hakkında Şu ana Kadar ki Tüm Bilinenler


Xbox'ın uzun yıllardır oyun dünyasında bulunabilmesinin en büyük sebebi olarak ilk Halo ve sorasında gelen başarılı devam oyunlarını gösterebiliriz. Halo 3 belki de tüm zamanların en başarılı çıkışlarından birine sahipti ancak bu ayrıca bir devrin sonuydu. Tek başına yola devam etmeye karar veren Bungie, Halo: Reach ile birlikte seriye veda etti ve 343 Industries seriyi devraldı. Maalesef seri Bungie sonrasında büyük sıkıntılar yaşadı ancak seri buna rağmen hala ayakta ve Xbox markasını ileri taşımaya hazır. Halo serisinin son halkası Infinite ile hem Xbox One neslini kapatacak, hem de Xbox Series neslinin gücünü göreceğiz. Peki Halo Infinite hakkında neler biliyoruz?

halo_infinite_wallpaper-x1_1920x1080-85bbf68e5f364fa6a72cca07910036a7.jpg


Hikaye
Halo: Infinite, Cortana'nın antik ve güçlü savaş makineleri Guardianlar ile geri döndüğü Halo 5: Guardians ile başlayan hikayeyi devam ettirecek. Hikayenin tam olarak ne olacağı belli olmasa bile oyunun son kalan Halo halkalarından olan Zeta Halo'da geçeceğini biliyoruz. Oyunun tek baş karakteri Master Chief olacak. Kötü karakterler olarak karşımıza Banished çıkacak. Banished'e Atriox liderlik edecek. Aynı zamanda Infinite, seri için "ruhani bir reboot" olacak. Ve Infinite sonrasında, 10 yıl boyunca bir Halo oyunu gelmeyecak, bunun aksine oyun güncellenerek sürekli güncel tutulacak.

ss_8e0217e42575dbaf4a006bf16bdffc37799bfb36.1920x1080.jpg


Oynanış
Genel olarak oynanış bildiğimiz Halo oynanışına sahip olacak olsa bile ciddi değişiklikler ile gelecek oyun. En önemli yenilik olarak oyunun dünyasının daha açık dünya kafasına yaklaşmasını gösterebiliriz. Düz bir hikaye ilerleyişine sahip olacak olsa bile, oyunda açık dünyada istediğimiz gibi keşif ve yan görevler yapabileceğiz. Ayrıca oyuna çok fazla kez kullanılan, ama doğru kullandıldığında oyuna bambaşka bir tat katan grappling hook eklenecek. Aynı zamanda Halo 3'e benzer olarak geliştirilebilen, yerleştirilebilir kalkanlar olacak. Haritayı gezdikçe bu ekipmanları geliştirebileceğiz. Bu eşyalar sadece hikaye modunda değil, çoklu oyuncu modda da bulunacak ancak hikaye modunda gördüğümüz kullanımdan farklı bir şekilde kullanılabilecek. Oyuna yeni bir UNSC tüfeği ve pompalısı, iki Banished plazma silahları ve bir revolver stilinde silah eklenecek. Oyunun hikaye modu Halo 4 ve 5'den daha uzun sürecek, buna göre oyunun 25-30 saat civarı olacağını tahmin ediyorum. Kişiselleştirme anlamında oyun serinin en iyisi kabul edilen Halo: Reach kişiselleştirme sistemini temel alacak. Oyunun açık dünyasına gece/gündüz döngüsü olacak.


Teknik Ayrıntılar
Oyun teknik anlamda maalesef bir jenerasyon öncesinin oyunu olarak görünüyor. Ancak oyunun ertelenmesi ile birlikte oyuna grafiksel anlamda bir güncelleme gelebilir. Grafikleri bir tarafa bırakırsak oyunun hikaye modu Xbox Series X'de 4K çözünürlükte 60FPS'de oynanabilecek. Çoklu Oyuncu modu Series X'de, (muhtemelen 1080p çözünürlükte) 120FPS'i destekleyecek. Oyunun Xbox Series X sürümü, Ray Tracing teknolojisine sahip olacak.

Halo: Infinite, sıfırdan geliştirilen Slipspace motorunu kullanacak. Bu motor sayesinde geliştirici ekibi önceden yapamadıklarını rahatça bu oyunda ve gelecekteki projelerde yapabilecek. Yeni motor sayesinde oyun gelecek nesle daha uygun bir şekilde geliştirilecek.

ss_7ea81b8884a715aac6432f26c1a6fdb5f922e614.1920x1080.jpg


Çıkış Tarihi, Nasıl Oynanır, Fiyatı ve Çoklu Oyuncu Modu
Oyunun 2020 kış sezonunda, Xbox Series X ile birlikte çıkması bekleniyordu ancak Covid-19 ve bu süreçte dışarıdan geliştirme ekibinin projeyi yavaşlatması sebebi ile (ve muhtemelen oynanış fragmanından aldıkları sert eleştiriler sebebiyle) oyun 2021'e ertlendi.

Halo: Infinite, Windows 10, Xbox One ve Xbox Series platformlarında olacak. PC sahipleri oyunu Steam veya Widows Store üzerinden satın alıp oynayabilecek. Xbox için ise konsol içi mağazadan veya fiziksel olarak satın alabileceksiniz. Aynı zamanda oyun çıkış gününde Gamepass kütüphanesine eklenecek ve uygun bir fiyata oynanabilecek. Oyunun tam fiyatı ise belli değil ancak yurtdışı fiyatı standart 60$ olacak gibi görünüyor, Türkiye için ise Gears 5 başta olmak üzere büyük Microsoft oyunları gibi düşük fiyatlarda olmasını bekliyorum, ancak Microsoft Flight Simulator gibi yüksek bir meblağdan da çıkabilir. Ancak oyunu oynamak için en ideal yol Gamepass olacak gibi görünüyor. Akıllı Teslim özelliği sayesinde oyunu bir kez aldığınızda hem Xbox One hem de Xbox Series X'de oynayabileceksiniz.

Oyunun çoklu oyuncu modu herkese ücretsiz olacak. Oyun içinde mikro ödemeler olabileceği söyleniyor ancak 343 Industries patronunun sözlerine göre oyunda kesinlikle lootboxlar olmayacak. Sızıntılara göre oyun battle pass sistemi içerecek. Oyun aynı konsol üzerinde 2 kişilik, konsollar arası 4 kişilik co-op oynama imkanı sunacak.

75.jpeg


Son Söz
Halo serisi 343 Industries altında çok iyi bir durumda olmasa bile ekibin ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıkları belli ve umalım oyun hem uzun süredir Halo hayranı olan kişileri mutlu etsin, hem de sadece oynamış veya hiç oynamamış olan kişileri Halo'ya aşık etsin ve onları fanı yapsın. Sürekli sıkıntılar ile gündeme gelse bile hiçbir oyun kötü çıkmak zorunda değil ve Halo: Infinite belki de uzun süredir beklenen Halo deneyimini yaşatır ve Xbox Series'in, PlayStation ve Nintendo karşısına çok büyük bir rakip olarak çıkmasına yardım eder.

Kaynaklar
.​
 


Aswider

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
20
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
3
Puanları
40
Bilgilendirmeniz için ve emeğiniz için teşekkürler .)
 

Üst