Haritalar İçin Yararlı Olucak Birkaç Komut Bloğu Kodları (Başlık Biraz Saçma Oldu :D)

Konu Yararlımı

• Evet İşime Yaradı

Kullanılan: 2 28.6%
  • Yararlı Fakat Benim İşime Yaramaz

Kullanılan: 5 71.4%
  • Hiç Yararlı Değil

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    7

fthb14

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Merhaba arkadaşlar bugün size komut blokları hakkında bilgi vericeğim umarım işinize yarar.
Komut Blogu Almak İçin
Kod:
give @p 137

Craft Edilmeden Havai Fişek
Kod:
/summon FireworksRocketEntity - - - {LifeTime:0,FireworksItem:{id:402,Count:1,tag:{Fireworks:{Explosions:[{Flicker:1,Trail:1,Type:1,Colors:[16252462]}]}}}}
LifeTime = Havada uçma süresi orası 0 olursa havaya hiç uçmadan patlar.
Flicker = Havai fişek tozlarının titreşimleri ne kadar yükseltirseniz o kadar fazla titrerler.
Type = Type arkadaşlar havai fişeğin tipi. :) Yani Creper Şekilli veya yuvarlak mı onu belirtiyor.(5 type vardı galiba)
Colors = Bu herkezin tahmin ettiği gibi renk kodları bu ne kadar az olursa o kadar koyu oluyor(0 olursa siyah), ne kadar fazla olursa o kadar açık renk oluyor. (Dikkat çok fazla yaparsanız crash verir)
Bide yeni bulduğum fireworks generator'un linkini vericem. Burdan isteğiniz renkte yapabilirsiniz.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Resim:

Böyle bir sonuç çıkıyor arkadaşlar.

Üst Üste Binen Zombiler(yanlış anlamayın :D)
Kod:
summon Zombie - -10 - {CustomName:LearnLore,Riding:{id:Zombie,Riding:{id:Zombie}}}

CustomName = Bu sadece en üsteki zombi iskelet örümcek vs onun ismini veriyor.
Riding:{id:Zombie,Riding:{id:Zombie}} = Bu en en baştaki yazdığımız zombinin zombiye binmesini sağlıyor ve o zombiye binen zombininde zombiye binmesini sağlıyor. (Anlatamamış olabilirim özür dilerim :) )

Resim:

Kafalarına herhangi bir şey giydirmedim öle kod baya uzuycaktı.

Ghastın Alev Topu

Kod:
/summon Fireball - -1 - {ExplosionPower:1,direction:[1,-1,1.0]}
ExplosionPower = Bu alev topunun gücünü ayarlar oraya ne kadar fazla yazarsanız kadar alanı ve o kadar kuvvetli patlar. Mesela oraya gerçekten çok fazla bir rakam yazarsanız patladığı yer baya bi hasar görür. Gm 0 da
bu şeyi patlatırsanız yine o patlamadan uzakta olasnız bile ölürsünüz.
direction = Bu direction alev topunun yönünü belirler şu an da yönsüz bi şekilde duruyor.

Bu alev topuna siz yumrukla ittirebilirsiniz dikkat edin ExplosionPower'i çok fazla yapmayın eğer
yaparsanız "gamerule mobGriefing false" açık kalsın etrafa hiç zarar vermez fakat etrafındaki herşeyi öldürür

Resim:

Tek Atan Ok Canlandırma
Kod:
/summon Arrow - -1 - {damage:50,Motion:[0.0,0.2,-5.0]}

damage = Okun vurucağı güç
Motion = Bu sanırsam yön çünkü motionu değiştirdikçe yönü değişiyor ama tam anlamını bilmiyorum.

Resim koyamadım bunun resmi nasıl olabilirki. :D

Özel İksir Yapımı

Bu konuda youtubede videolar var ordanda bakabilirsin ama bende göstereceğim.

Kod:
/give @p 373 1 15003 {display:{Name:"Direnç İlacı"},CustomPotionEffects:[{Id:11,Amplifier:0,Duration:200}]}
display:{Name:"Direnç İlacı"} = İksire isim veriyor.
CustomPotionEffects = Bu asıl iksirimizi yapan şey onun içinde:

Id:11 direnç veriyor
Amplifier:0 1 level veriyor
Duration:200 10 saniye uzunluğunu veriyor

Resim:

Bu Konuluk Bu Kadar Yeter Eğer Yaptığım Haritayı Almak İsterseniz Yorumlara Yazın Eğer Yeterince İstenilirse
Haritamı Paylaşırım.
İyi Günler Umarım İşinize Yaramıştır

Son düzenleme:
I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
Güzel konu eline sağlık ama "Bana balık verme, balık tutmayı öğret" diye bir söz vardır ya hani, bu konuya da o söylenir. Keşke birkaç komut vereceğine komutların nasıl işlediğini söyleseydin..

Minecraftplayerr

Java, Skript, Php, Html, Css, Javascript, Anime
En iyi cevaplar
7
Güzel konu ama bence bissürü değil, bir şeyler daha eklersen daha çok faydalı bir konu olacak ve bunları öğrenmiş olacaklar.

fthb14

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Güzel Konu Eline Sağlık.
Teşekkürler :)[DOUBLEPOST=1423306000,1423305936][/DOUBLEPOST]
Güzel konu eline sağlık ama "Bana balık verme, balık tutmayı öğret" diye bir söz vardır ya hani, bu konuya da o söylenir. Keşke birkaç komut vereceğine komutların nasıl işlediğini söyleseydin..
Aynen kardeşim çok doğru söylüyosun zaten bende öyle yapmaya çalıştım fakat bu komut işleri değişik oluyor yani yazıyla anlatılıcak şeyler olmadığınadn elimden bu kadar geliyor yorumun için teşekkürler. :)[DOUBLEPOST=1423306047][/DOUBLEPOST]
Güzel konu ama bence bissürü değil, bir şeyler daha eklersen daha çok faydalı bir konu olacak ve bunları öğrenmiş olacaklar.
Teşşekkürler. Doğru bissürü fazla oluyor :D bi ara eklerim 2 3 tanedaha

adenzu54

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Güzel de bunlar hazır komutlar adam bu komutları da kullanarak başka bir komut oluşturmak isterse pek de işe yaramaz açıkçası yine de "iyi".

fthb14

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Güzel de bunlar hazır komutlar adam bu komutları da kullanarak başka bir komut oluşturmak isterse pek de işe yaramaz açıkçası yine de "iyi".
Yani doğru söylüyosunda bende komutları kendi kafamdan oluşturmuyorum herhangi maplerden alıyorum veya videolardan yani bu işler yavaş yavaş kendini geliştirerek oluyor ben mesela mantığını hep tek başıma öğrendim oynadığım bütün maplerden sonra gm1 e alıp bütün komut bloklarına bakıyorum bu iş biraz Emek istiyor direk adam komut yazamaz zaten bir yere bakçak komutları karıştırcak öle bulcak hem ben yukarda bütün komutların ne işe yaradıklarını yazdım ordaki rakamları değiştirerek kendine daha değişik şeyler çıkarabilir. Yorumun İçin Saol. (Destan Yazdım :DAsda)[DOUBLEPOST=1423401366,1423306927][/DOUBLEPOST]GÜNCEL !

OrnitorenkAdam

Hıyar isteyen köpekbalığı
En iyi cevaplar
0
Kardeş Bide Bi Bloğun Üstüne Gelince Efekt Vermeyi Gösterirmisin(Bi Tane Konu Vardıda Unuttum Bide Komut Bloğuna Artık Küsüm :/)

KaanGunlu

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Kodlar basit olsada alıntı gibi geldi. Motion un açıklamasına "sanırsam" eklemişsin.
Bilmediğin bir şeyi nasıl yapabiliyorsun dedim içinden.

Onun dışında geliştirilmeli ve komut tan icat a geçmelisin diye düşünüyorum.

fthb14

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Kodlar basit olsada alıntı gibi geldi. Motion un açıklamasına "sanırsam" eklemişsin.
Bilmediğin bir şeyi nasıl yapabiliyorsun dedim içinden.

Onun dışında geliştirilmeli ve komut tan icat a geçmelisin diye düşünüyorum.
Kodlar Alıntı Ama Direk İnternetten Bulmadım Haritaları Oynayarak Buldum ve Kendim Geliştirdim Zaten Direk Kodları Kendi Aklımdan Oluşturcak Halim Yok. İcadı Şuanda Yapamam Çünkü 1.7.2 de Oynuyorum 1.7.2 de Yapılabilicek Çok Şey Yok Onun İçin En Kısa Zamanda 1.8 e Geçicem Orda Aklımda Olan Birkaç Şey Var Onları Yapmaya Çalışıcam. Yorumun İçin Teşekkürler[DOUBLEPOST=1423406871,1423406339][/DOUBLEPOST]
Kardeş Bide Bi Bloğun Üstüne Gelince Efekt Vermeyi Gösterirmisin(Bi Tane Konu Vardıda Unuttum Bide Komut Bloğuna Artık Küsüm :/)

OrnitorenkAdam

Hıyar isteyen köpekbalığı
En iyi cevaplar
0
Kodlar Alıntı Ama Direk İnternetten Bulmadım Haritaları Oynayarak Buldum ve Kendim Geliştirdim Zaten Direk Kodları Kendi Aklımdan Oluşturcak Halim Yok. İcadı Şuanda Yapamam Çünkü 1.7.2 de Oynuyorum 1.7.2 de Yapılabilicek Çok Şey Yok Onun İçin En Kısa Zamanda 1.8 e Geçicem Orda Aklımda Olan Birkaç Şey Var Onları Yapmaya Çalışıcam. Yorumun İçin Teşekkürler[DOUBLEPOST=1423406871,1423406339][/DOUBLEPOST]
Öle Demek İstemedim Mesela Turuncu YÜne Gelince Hız Sarıya Gelince Zıplama Efekti Vercek (Yinede Buda İyi)