Haritaların Hikayeleri Nasıl Olmalı? Nasıl Olmamalı?

Mello01

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Selam Arkadaşlar Ben Mello Bugün Size En Fazla Yapılan Hatalardan Birini Göstereceğim.
Tabikide Haritaların Çok Kötü Hikayelere Sebep Olması Bunu Gidermek İçin Birkaç Madde Sıraladım Ve Bir Örnek Yazdım

• Haritanın Görünümüne Göre Bir Hikaye Seçilmeli.
    • Örnek:orta Çağlı Bir Harita Yaptınız Hikayesi 1500 1600 Lerde Geçmeli.
    • Not:Büyük Bir Şehir Yaptınız Futuristik Burda Kalkıp Geçmişe Dönülmediği Sürece 1500lerden Bahsedemezsiniz
  • Hikaye Yazarken Araştırma Yapılmalı
    • Örnek:Atatürkün Hayatı İle İlgili Adventure Map Yapıyorsun Araştırma Yapmalısın.
  • Hikayenin Ana Konusunu İstediğiniz Gibi Seçebilirsiniz Ama Abuduk Gubidik Olması Hikayeyi Kötüleştirecektir.
    • Örnek:Bacımı Öldürdüler.....................BENDE ONLARI ÖLDÜRCEMMMMMMMM.... (Bkz.Türkçeyi Yanlış Kullanma) Böyle bir şey Yapmayın Sakın.
  • Hikayenin İçinde Tek Bir Konu Olmamalı
    • Örnek:Ana Konu: X Ve Y Devletin Savaşıp Birbirini Yoketmesi X Devletini Buyüzden Yeniden Ayağa Kaldırmaya Çalışmak.
    • Yan Konu: Y Devletinin Ajanlarının Ana Karakterimize İntikam Yemini Etmesi.
  • Hikayede Çokca Geriye Dönülme Olması
    • Örnek:X Kişisi Rönesansdan Önce Ne Olduğunu Biliyorsun Değilmi?
    • Y Kişisi: Evet Biliyorum İşte Bu Yüzden Burdayım.
  • Hikayede Gizem Olması
    • Örnek:o Senin İçin Öldü
    • -HAYIR O VATAN İÇİN ÖLDÜ! (Ölen Kişinin Kim Olduğu Belli Değil Sonda Veya Sonlarda Bu Ortaya Çıkar.)
  • Genel Örnek
  • Rönesansdan Önce Karanlık Dönemdi. O Dönem Tüm Ailerm Tüm Arkadaşlarım Baskıya Karşı Çıkıyordu Ama Okulda Bunu Öğretmiyorlardı...Kararsızlık İçinde Kalan Ben O Acı Olaydan Sonra Tüm Hatıraları Sildim Yeni Bir Hayata Başladım. (Hatıra Hikayenin Sönunda Öğrenilir.)Herkese İhanet Ettim. Bilmiyorum.Doğru Şeyi Yapmadım Büyük İhtimalle... Ozaman Ailemin Arkadaşlarımın Akan Kanını Durduracağım.RÖNESANSI TÜM VENEDİKE YAYACAĞIM...
  • Hikayenin Meali:Bu Adam Rönesans İle Kilise Arasında Kalmış Ama Kiliseyi seçmiş Buyüzden Ailesine Arkadaşlarına İhanet Etmiş Ve Bazılarını Öldürmüş. Yaptığı İhanetin Bedelini Vermek İstiyor. Ve Rönesansı yaymak.

R

Reloven

Ziyaretçi
Tek Bir Konu Olmamalı Demişsin Ancak Böyle bir şey Yapıcaklarsa Güzel Yapmalı Lazım Aksi Taktirde Konusu Olmayan Berbat bir şey Çıkar Ortaya