Hava Olaylarının Yönetilmesi Mümkün mü? (HAARP)

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
Anlatılması oldukça zor bir konu...

Selamlar ahali. Bu konunun ortaya çıkmasının asıl sebebi Çin'in bazı bölgelerinde oluşan ani hava dalgalanmalarının bir teorist (terorist değil) tarafından ifşa edilmesi olarak görebiliriz.

Öncelikle HAARP nedir? Ne değildir bir bunun hakkında konuşalım.

HAARP'ın amacı iyonosferi analiz ederek radyo iletişim, izleme ve navigasyon için teknolojik iyileştirme potansiyelini araştırmaktır. HAARP programı Alaska Gaskona bölgesinde Amerikan Hava Kuvvetlerine ait bir arazi üzerinde yer alan ve büyük, yarı-arktik bir tesis olan HAARP Araştırma İstasyonunu işletmektedir.


HAARP artık tanınmadık bir terim olmadığına göre devam edebiliriz. HAARP'ın sadece Amerika'da olduğu ve Amerikan hükümeti tarafından kullanılabilir olduğunu biliyorduk. Hatta HAARP tesislerinin olduğunu söylemek çok da güç değil.

137924

Şimdi gelelim konunun ortaya çıkış sebebine. Bahsettiğim gibi bir teorist tarafından gün yüzüne çıkarılan bilgiye göre Çin'in bir bölgesinde ani hava olayları oluşuyor. Bu oluşumlar çok kısa sürüyor. Makaleye göre bir tayfun parçalayacak şekilde oluşan bu hava olayları doğal değil. Bence de doğal olmadığının düşünülmesi normal.

İlgili meteoroloji videosunun gösterdiği bölgenin Google Haritalar'dan çekilmiş bir fotoğrafı hemen aşağıda yer alıyor.


İlgili olaylar fotoğrafta gözüken Çin sahillerinin biraz daha iç kesimlerinde oluyordu. Yükseltiler görüntüden de görüleceği üzere hava olaylarının o kadar hızlı gelişeceği şekillere pek benzemiyorlar. Tabii bu tarz yorumların profesyonel bir meteorolog tarafından yapılması daha doğru olur. Amatör olarak benim gözlemlerim bu yönde.

Şimdi gelelim asıl meteoroloji kaynaklarına. İlgili video aşağıdaki butonun içindeki linkte yer alıyor. İnsanoğlu hız kesmeden beşeri unsurları ile zaten doğaya zarar veriyordu. Artık aktif bir şekilde doğanın kendisine de müdahale ediyoruz.

express.co.uk/videos/6084280545001/China-Theorist-claims-HAARP-like-program-is-being-used
 


Emristy

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
456
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
448
Puanları
820
Ruh hali
tabii ki hayır hepsi kolpa
 
I

Iskefiyeli18

Ziyaretçi
HAARP muhabbeti yıllar önce bitti sanıyordum.
 

Üst